Samo Bog i niko više

Diskusija na jednoj drugoj temi dala mi je ideju da otvorim ovu.
Pitanje za vernike:
Da li bi ste se odrekli sopstvenog deteta, roditelja, člana familije ako ne bi pripadao verskoj organizaciji kojoj i vi pripadate ili bi se možda izjasnio da je ateista.
Šta vaša religija kaže po tom pitanju?
Još jedno pitanje
Da li bi ste ubili potencijalnog ubicu vašeg deteta i tako spasili život svom detetu ili bi ste maksimalno ispoštovali zapovest ne ubi tako što ništa ne bi ste uradili da odbranite dete a mogli ste?
Da li je trka za večnim životom i rajem važnija od sopstvenog poroda?
odlicna pitanja.......za vernike.
Posto nisam vernik, grickacu semenke i pratiti komentare.

Diskusija na jednoj drugoj temi dala mi je ideju da otvorim ovu.
Pitanje za vernike:
Da li bi ste se odrekli sopstvenog deteta, roditelja, člana familije ako ne bi pripadao verskoj organizaciji kojoj i vi pripadate ili bi se možda izjasnio da je ateista.
Šta vaša religija kaže po tom pitanju?
Još jedno pitanje
Da li bi ste ubili potencijalnog ubicu vašeg deteta i tako spasili život svom detetu ili bi ste maksimalno ispoštovali zapovest ne ubi tako što ništa ne bi ste uradili da odbranite dete a mogli ste?
Da li je trka za večnim životom i rajem važnija od sopstvenog poroda?
Iza ovoga stoji jedna pretpostavka, koja može a ne mora biti tačna.
To je da mi sve znamo o tome i šta je Bog i šta on od nas očekuje.
Kao da smo s njim celog života ćaskali. Dok zapravo, često pojma
nemamo.

Zadatak vernika ne treba toliko da bude ispunjavanje očekivanja,
koliko otkrivanje Boga. Potraga za Bogom. I ako ta potraga uključuje
povremeno odricanje od nečega, savladavanja ega radi, onda je
i to ok. Ali ne da to bude samo sebi i svrha i cilj.

ja takođe ne vidim da je to služenje kao gazdi kad se služi , to je služenje iz ljubavi kao odnos deca roditelji.
Svi smo mi udovi jednog tela...kao što je Pavle govorio. I svi udovi u skladu sa svojim predispozicijama rade za isto telo...

Kao što Hrist kaže da su On i Otac jedno...Ali da ćemo i mi biti sa njima jedno...po ljubavi naravno...
Mi radimo za njih Oni za nas...kao jedno telo smo...svi služimo jedni drugima po tom istom telu...
Tu sluge i gospodara nema...samo jedinstvo i harmonija, kao porodica..

Na primer. Ne postiš da bi postio. Niti da te Bog ne bi spržio ako ne
postiš. Postiš da bi nešto od toga dobio. Nešto žrtvuješ i nešto
dobijaš.
Posti se iz interesa?
Onda i veruju iz interesa

Sto se teme tice, vernik treba da voli druge kao i sebe a boga najvise
Pa prema tome - vernik se mora pridrzavati zakona, nema ubijanja drugih, povredjivanje porodice nije bitno
Pa ni zastita dece, bog ce to regulisati

Nisam te to

Nismo,mi pomazemo jedni drugome i to je nesto sasvim drugo.
Ponavljam i dopreciziram pitanje: jesu li hriscani U EKSKLUZIVNOM SMISLU sluge Hristove ?
Nije to ništa drugo...isto je.

Ti pomažući Ocu, Majci pomažeš porodičnoj zajednici...ustvaru pomažeš sebi, jer si deo te zajednice. Ako radiš za zajednicu, radiš za sebe i Imaćeš blagoslove u toj zajednici...

Isto je i u duhovnoj zajednici...Bog nam je Otac, mi smo deca (braća) i svi smo po ljubavi u istoj zajednice i radimo za tu zajednicu iz koje SVI izvlačimo blagoslove.
Jedno stado jedan pastir...

Nije to ništa drugo...isto je.

Ti pomažući Ocu, Majci pomažeš porodičnoj zajednici...ustvaru pomažeš sebi, jer si deo te zajednice. Ako radiš za zajednicu, radiš za sebe i Imaćeš blagoslove u toj zajednici...

Isto je i u duhovnoj zajednici...Bog nam je Otac, mi smo deca (braća) i svi smo po ljubavi u istoj zajednice i radimo za tu zajednicu iz koje SVI izvlačimo blagoslove.
Jedno stado jedan pastir...
I,ko je vlasnik,jel ovce ili mozda pastir ???

Back