- Poruka
- 16.579
Ubaci malo više ljubavi u srce razumevanja i praštanja od isčitavanja starog zaveta i bićeš top vernikA sta je sa SZ-om,jer ga trebamo izcupati iz Svetog Pisma ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ubaci malo više ljubavi u srce razumevanja i praštanja od isčitavanja starog zaveta i bićeš top vernikA sta je sa SZ-om,jer ga trebamo izcupati iz Svetog Pisma ?
Evo ga primer sa one teme kad i ne primete šta rade već misle da su i te kako koncizni direktni i inteligentniNije to MOJ blagoslov vec Bozji s kojim me je On zaduzio stoga sam licno odgovoran za njegovo koriscenje.
Daj primera da vidimo na sta mislis ?
Uvek to radim ali je pitanje kako ti kontas odgovore ?
Smatream da sam veoma jsno i precizno odgovorio na pitanja...
ti si samo alat božiji hahahaNije to MOJ blagoslov vec Bozji s kojim me je On zaduzio stoga sam licno odgovoran za njegovo koriscenje
Бог ти је сажео цео Закон у љубави ка Богу - потпуној, и љубављу ка ближњима која мора бити у границама љубави ка себи...uh jbt kakav zaključak
Ukoliko vidim da kojim slucajem,ne dao Bog,zivi zivot suprotan Bozjim zapovestima i tako nanosi zlo sebi a tako i citavoj porodici,onda je moja obaveza da izmedju ostalog,ozbiljno ogranicim sve resorse koje su u funkciji normalnog savremenog zivota kako bi direktno osetio razliku kako je bilo kada je ziveo "pod Bozjom zakrilom"u okvirima hriscanske porodice u kojoj je odgojen .Preciziraj malo kako bi to izgledalo i šta pod tim podrazumjevaš.
Kad sam postao hriscanin ja sam zapravo postao bolji covek i to se realno moglo primetiti u svim oblastima mog zivota stoga se moj pokojni stari osecao sigurnim kraj mene i imao je poverenje u sve ono sto sam radio.Jel tebe tvoj stari definitivno lišio blagoslova kad si posubotario?
voli bližnjeg kao samog sebeКад ни себе не можеш умерено волети, како ћеш ближње више него себе волети и ставити за циљ свој Битија?
Ти ниси мудар, немој да ти је достаvoli bližnjeg kao samog sebe
mudrom dosta
Kakvi bi to resursi bili? TV i internet?Ukoliko vidim da kojim slucajem,ne dao Bog,zivi zivot suprotan Bozjim zapovestima i tako nanosi zlo sebi a tako i citavoj porodici,onbda je moja obaveza da izmedju ostalog,ozbiljno ogranicim sve resorse koje su u funkciji normalnog savremenog zivota kako bi direktno osetio razliku kako je bilo kada je ziveo "pod Bozjom zakrilom"u okvirima hriscanske porodice u kojoj je odgojen .
A šta ako tvoje dijete postane bolji čovjek ali pređe u drugu vjersku zajednicu recimo?Kad sam postao hriscanin ja sam zapravo postao bolji covek i to se realno moglo primetiti u svim oblastima mog zivota stoga se moj pokojni stari osecao sigurnim kraj mene i imao je poverenje u sve ono sto sam radio.
Sve mu ovo ocito bilo motivacija da svu odgovornos za nase porodicno imanje poveri u moje ruke.
Šta bi rekao za to da nema veće žrtve nego položiti svoju dušu za bližnjeg svog?Samo ovo zadnje pitanje nije na mestu, jer ni jedan iskren vernik ne služi Bogu zbog raja...
Drugo
90% vernih ljudi iz Biblije je ostavilo i porodicu i sve i krenulo Božijim putem.
Šta bi rekla za Hristov poziv bogatom mladiću da rasproda sve što ima i krene za njim...?
Suludo zar ne?!
A za Hrista je to savršenstvo...
I on svakako ima porodicu, zar se ovim postupkom ne bi odrekao svoje porodice i doveo ih u tešku situaciju?!
Ovo mogu misliti i neuki i prosti ljudi koji se drze principa da je DA - DA I NE - NE,jasno i precizno. !!!Evo ga primer sa one teme kad i ne primete šta rade već misle da su i te kako koncizni direktni
Svi su ljudi manje ili vise intelegentni stoga molim te budi pazljiva kad govoris o toj temi.i inteligentni
evo verujem tiТи ниси мудар, немој да ти је доста
tek tad bi delovalo kao izmisljena pricapo meni ogromna je greška što je Stari Zavet uključen u hrišćanstvo...farisej Pavle nije mogao drugačije da u svojoj glavi sklopi novu religiju nego da je nadoveže na ono u šta je prethodno verovao....
Hrist te tera...Tvoja religija tera čoveka na izolovanost od ostatka sveta
Sve sto je sastavni deo savremenog zivota.Kakvi bi to resursi bili? TV i internet?
Ovo je nemoguce jer ne postoji druga vz-ca osim hriscanske koja ima kompletnu Biblijsku doktrinu dok ujedno svako pomeranje sa tih pozicija znaci otsupanje od nekog / bilo kog verskog standarda sto bi direktno i nedvosmisljeno prouzrokovalo moralnu dekadenciju !A šta ako tvoje dijete postane bolji čovjek ali pređe u drugu vjersku zajednicu recimo?
Isus i nije Bog...nego je putem ljubavi postao jako blizak Bogu i zaslužio status Sina...i ti da živiš, misliš i osećaš kao Isus dobila bi status Kćeritek tad bi delovalo kao izmisljena prica
Isus ne bi bio bog nego covek dobar covek i nista vise
LažHrist te tera...
Ma sve mi prštite od morala.Ovo je nemoguce jer ne postoji druga vz-ca osim hriscanske koja ima kompletnu Biblijsku doktrinu dok ujedno svako pomeranje sa tih pozicija znaci otsupanje od nekog / bilo kog verskog standarda sto bi direktno i nedvosmisljeno prouzrokovalo moralnu dekadenciju !
Zavisi od organizacije, ali opcije su:Diskusija na jednoj drugoj temi dala mi je ideju da otvorim ovu.
Pitanje za vernike:
Da li bi ste se odrekli sopstvenog deteta, roditelja, člana familije ako ne bi pripadao verskoj organizaciji kojoj i vi pripadate ili bi se možda izjasnio da je ateista.
Budi praktičan.Šta vaša religija kaže po tom pitanju?
Zapovest zabranjuje neopravdano ubistvo...i to verovatno samo pripadnika naroda koje je zapovest dobilo.Da li bi ste ubili potencijalnog ubicu vašeg deteta i tako spasili život svom detetu ili bi ste maksimalno ispoštovali zapovest ne ubi ..
Jeste.Da li je trka za večnim životom i rajem važnija od sopstvenog poroda?
Iznesi dokaze o mom nemoralu ili priznaj da si tendenciozno slagao.Ma sve mi prštite od morala.
Vidi vidi kako sebe precenjuje.Sve sto sastavni deo savremenog zivota.
Ovo je nemoguce jer ne postoji druga vz-ca osim hriscanske koja ima kompletnu Biblijsku doktrinu dok ujedno svako pomeranje sa tih pozicija znaci otsupanje od nekog / bilo kog verskog standarda sto bi direktno i nedvosmisljeno prouzrokovalo moralnu dekadenciju !
Iznesi dokaze da su vernici drugih verskih organizacija nemoralni pa bi tvoje dete ako bi bilo pripadnik druge religije postao nemoralanIznesi dokaze o mom nemoralu ili priznaj da si tendenciozno slagao.
Pa vidiš da sam rekao da prštite od morala. Što odmah skačeš?Iznesi dokaze o mom nemoralu ili priznaj da si tendenciozno slagao.
Kako to zakljuci ?Vidi vidi kako sebe precenjuje.
Da, a ono sto ja verujem je iskljucivo Sveto Pismo.Smatraš da je samo ono u šta ti veruješ ispravno i da bi sve drugo bilo izazvalo nedvosmisleno moralnu dekadenciju
Nazalost u nekim oblastima zaista nisu dok u neke direktno krse izricite Bozje zapovesti.Jel to druge religije nisu moralne?
SlicnoNe.
Ne kaže ništa.
Ubio bih ga.
Ako je religija tog tipa, onda da (mada je to sebično).
Kaže li Hrist učenicima da otresu prah sa nogu tamo gde ih niko ne primi?Laž
Čim druge religije to ne traže od ljudi trebalo bi da se zapitaš da li je to baš od Hrista ili tvoji čelnici tako žele.
Pa ti bi i onog bušmana smatrao za nepodobnog da razgovaraš sa njim i ako on za Boga nije ni čuo.
Jedino bi ga udostojio pažnje ako bi slušao tvoju propoved i svedocima