Samo Bog i niko više

Nije to MOJ blagoslov vec Bozji s kojim me je On zaduzio stoga sam licno odgovoran za njegovo koriscenje.

Daj primera da vidimo na sta mislis ?

Uvek to radim ali je pitanje kako ti kontas odgovore ?

Smatream da sam veoma jsno i precizno odgovorio na pitanja...
Evo ga primer sa one teme kad i ne primete šta rade već misle da su i te kako koncizni direktni i inteligentni

uh jbt kakav zaključak
Бог ти је сажео цео Закон у љубави ка Богу - потпуној, и љубављу ка ближњима која мора бити у границама љубави ка себи...

Кад ни себе не можеш умерено волети, како ћеш ближње више него себе волети и ставити за циљ свој Битија?

Preciziraj malo kako bi to izgledalo i šta pod tim podrazumjevaš.
Ukoliko vidim da kojim slucajem,ne dao Bog,zivi zivot suprotan Bozjim zapovestima i tako nanosi zlo sebi a tako i citavoj porodici,onda je moja obaveza da izmedju ostalog,ozbiljno ogranicim sve resorse koje su u funkciji normalnog savremenog zivota kako bi direktno osetio razliku kako je bilo kada je ziveo "pod Bozjom zakrilom"u okvirima hriscanske porodice u kojoj je odgojen .

Jel tebe tvoj stari definitivno lišio blagoslova kad si posubotario?
Kad sam postao hriscanin ja sam zapravo postao bolji covek i to se realno moglo primetiti u svim oblastima mog zivota stoga se moj pokojni stari osecao sigurnim kraj mene i imao je poverenje u sve ono sto sam radio.
Sve mu ovo ocito bilo motivacija da svu odgovornost za nase porodicno imanje poveri u moje ruke.

Poslednja izmena:
Ukoliko vidim da kojim slucajem,ne dao Bog,zivi zivot suprotan Bozjim zapovestima i tako nanosi zlo sebi a tako i citavoj porodici,onbda je moja obaveza da izmedju ostalog,ozbiljno ogranicim sve resorse koje su u funkciji normalnog savremenog zivota kako bi direktno osetio razliku kako je bilo kada je ziveo "pod Bozjom zakrilom"u okvirima hriscanske porodice u kojoj je odgojen .
Kakvi bi to resursi bili? TV i internet?

Kad sam postao hriscanin ja sam zapravo postao bolji covek i to se realno moglo primetiti u svim oblastima mog zivota stoga se moj pokojni stari osecao sigurnim kraj mene i imao je poverenje u sve ono sto sam radio.
Sve mu ovo ocito bilo motivacija da svu odgovornos za nase porodicno imanje poveri u moje ruke.
A šta ako tvoje dijete postane bolji čovjek ali pređe u drugu vjersku zajednicu recimo?

Samo ovo zadnje pitanje nije na mestu, jer ni jedan iskren vernik ne služi Bogu zbog raja...

Drugo
90% vernih ljudi iz Biblije je ostavilo i porodicu i sve i krenulo Božijim putem.

Šta bi rekla za Hristov poziv bogatom mladiću da rasproda sve što ima i krene za njim...?
Suludo zar ne?!
A za Hrista je to savršenstvo...

I on svakako ima porodicu, zar se ovim postupkom ne bi odrekao svoje porodice i doveo ih u tešku situaciju?!
Šta bi rekao za to da nema veće žrtve nego položiti svoju dušu za bližnjeg svog?
Šta će ti deca?
Rasprodaj sve i kreni za Hristom
Mirjani su tu da se množe, vole, žive ovaj život koji im je dat na najbolji mogući način, čuvajući svoje porodice i ognjište
Tvoja religija tera čoveka na izolovanost od ostatka sveta.

Kakvi bi to resursi bili? TV i internet?
Sve sto je sastavni deo savremenog zivota.
A šta ako tvoje dijete postane bolji čovjek ali pređe u drugu vjersku zajednicu recimo?
Ovo je nemoguce jer ne postoji druga vz-ca osim hriscanske koja ima kompletnu Biblijsku doktrinu dok ujedno svako pomeranje sa tih pozicija znaci otsupanje od nekog / bilo kog verskog standarda sto bi direktno i nedvosmisljeno prouzrokovalo moralnu dekadenciju !

Diskusija na jednoj drugoj temi dala mi je ideju da otvorim ovu.
Pitanje za vernike:
Da li bi ste se odrekli sopstvenog deteta, roditelja, člana familije ako ne bi pripadao verskoj organizaciji kojoj i vi pripadate ili bi se možda izjasnio da je ateista.
Zavisi od organizacije, ali opcije su:
Ne
Odrekao bih se
Ubio bih ga
Odvalio bih ga od zavitlavanja
Šta vaša religija kaže po tom pitanju?
Budi praktičan.
Da li bi ste ubili potencijalnog ubicu vašeg deteta i tako spasili život svom detetu ili bi ste maksimalno ispoštovali zapovest ne ubi ..
Zapovest zabranjuje neopravdano ubistvo...i to verovatno samo pripadnika naroda koje je zapovest dobilo.
Da li je trka za večnim životom i rajem važnija od sopstvenog poroda?
Jeste.

Sve sto sastavni deo savremenog zivota.

Ovo je nemoguce jer ne postoji druga vz-ca osim hriscanske koja ima kompletnu Biblijsku doktrinu dok ujedno svako pomeranje sa tih pozicija znaci otsupanje od nekog / bilo kog verskog standarda sto bi direktno i nedvosmisljeno prouzrokovalo moralnu dekadenciju !
Vidi vidi kako sebe precenjuje.
Smatraš da je samo ono u šta ti veruješ ispravno i da bi sve drugo bilo izazvalo nedvosmisleno moralnu dekadenciju
Jel to druge religije nisu moralne?

Vidi vidi kako sebe precenjuje.
Kako to zakljuci ?
Hriscanstvo je normativ,stil zivota zasnivan na Biblijskim fundamentima dok se kao hriscanin trudim/borim da te standarde postignem/drzim/usavrsim uz dana u dan.
Smatraš da je samo ono u šta ti veruješ ispravno i da bi sve drugo bilo izazvalo nedvosmisleno moralnu dekadenciju
Da, a ono sto ja verujem je iskljucivo Sveto Pismo.
Jel to druge religije nisu moralne?
Nazalost u nekim oblastima zaista nisu dok u neke direktno krse izricite Bozje zapovesti.

Laž
Čim druge religije to ne traže od ljudi trebalo bi da se zapitaš da li je to baš od Hrista ili tvoji čelnici tako žele.
Pa ti bi i onog bušmana smatrao za nepodobnog da razgovaraš sa njim i ako on za Boga nije ni čuo.
Jedino bi ga udostojio pažnje ako bi slušao tvoju propoved i svedocima
Kaže li Hrist učenicima da otresu prah sa nogu tamo gde ih niko ne primi?
Kaže li ko vas prima mene prima?

''Šta svetlost ima sa tamom''...

''Vi niste deo sveta''...zato što...
....ste ''Skupo posuđe''...

Suština Hristovog života je da razdvoji ovce i jarce...i On to čini...

Zašto da otresu čak i prah sa nogu?
Zašto će tom mestu biti gore nego Sodomi?

Back