Sama u četrdesetoj...

seron stoun je odlepila i zena se tolko pogubila i da joj nije bilo muza koji je prepoznao teske simptome i odveo je u bolnicu na vreme danas ne bi bila ziva... zato i rekoh da su najvaznije hormoske promene kod zena koje uzrokuju psihodeliju bas negde u to vreme

Da vas pitam nesto....
One devojke sa Malezije i Tajvana, sto im je normalno da imaju po tri mecene, sponzora i od toga izdrzavaju roditelje i sebe, jel stenju dok se seksaju.
I da li to seksanje zovu vodjenje ljubavi?
Da li seks traje krace ili je kao kod BG prostitutki, strogo usmeren na sto brze do cilja...?

Naizgled nema veze sa temom, ali ima...

Za mene je vrh ove teme zakljucak da je normalno da osoba bude bolja prema strancima i drugima nego prema svojima i partneru...

Namerno pises ovako surovim tonom.:neutral:

Razumem te inace, i ima nekog smisla to sto pises iako je za moj ukus mozda preterano i surovo.

Ti poistovecujes ponasanje nekih BG zena i u Srbiji uopste koje si opisao onim pre postom sa ovim malezijskim i tajlandjanskim prostitutkama.

Predstavljanje sebe u najboljem svetlu kod stranaca radi "prodaje", dodvoravanje partneru ako ima pare i veliki je baja, a ako nema izdrqavanje zbog frustracija, jer je po tvom misljenju zena frustraciono bice itd.

Poslednja izmena:
Novinski clanak doticne gdje psiholog je dosta realan ali i prilicno tendenciozno napisan.Cini mi se da je preveden iz nekog americkog fensi magazina.Prvo:obrasci i standardi zivotnih normi nisu isti kao kod nasih roditelja.A zivotne potrebe jesu.I kako to sada uklopiti??????Nekad su nezenje i neudati bili briga i sire drustvene zajednice(provodadzika i sirih modela upznavanja i druzenja)cega danas da se ne lazemo ako niste dobro novcano potkovani nema........Danas iole normalan momaki djevojka ako nemaju posla nemogu nigdje otici da nadju nekoga isto tako normalnog.........A godine idu I onda mi pametni kazemo :Pa on je nesposoban ili mu fali daska u glavi.......Pa se pristaje na lose veze....Pa se prave pogresni izbori.........Pa se udje u brak (da nam baba tetka ili komsinica ne bi sirili glasine) dobije se 1,2 djece i opet se na kraju razidju............Niko ne govori da smo pretrpjeli gradjanske ratove,bombardovanja i da nas unistava globalna tranzicija.A mi po svaku cijenu zelimo da se uklopimo.Oni koji se ne uklope su budale tj otpad familije............Uzgred budi receno uvijek me zadivi sposobnost naseg naroda da nekoga osudi ili sazeljava a da se ne zapita zasto je to tako ili ne daj Boze ponudi rjesenje ili utjehu.............:dash::dash::dash:

Nije daleko od istine. Ne znam samo zasto je ograniceno na zene, trebalo bi prosiriti i na muskarce. Cinjenica da je covek tezi da ima partenera, ali verovatno da uslovi u kojima zivimo otezavaju zasnivanje porodice. Mislim da nije svaciji zivot Holivud i da iako ima zena i muskarca, srecnih, zadovoljnih kojima zivot ispunjavau putovanja, saloni, teretane, auta, bioskopi...recimo da se vecina samo bezuspesno trudi zato sto je seron stoun rekla da je to cool...

Zena jeste frustraciono bice, tu nemam dileme.
To sto bira da bude neslobodno bice je takodje normalna reakcija nize inteligencije, jer sloboda izbora je teret, a dobijanje po nosu cini da gluplji izbegavaju taj poklon...Naravno sebi nece predstaviti to kao svoju glupost ili ogranicenje, nego eto tako, onako...

Sa Tajlandjankama nisam hteo direktno nista da simbolisem, nego publika mora da bude svesna da vrlo lose koriste mozak.
Nemaju metode zastite od sopstvene povrsnosti...
To je narodni mentalitet, "u letu".
Primer, stavi 10 predmeta na sto i daj ljudima da zakljucuju o vezama i osobinama tih predmeta.
Zavisno od svoje percepcije i inteligencije oni ce stvoriti svoje price.
A kad im stavis 20 predmeta na sto, onda ce stvoriti drugacije price , pri cemu ce videti samo 16 predmeta, jer to je njihov maksimum, ali ce emotivno odabrati onih 16 kojje shvataju i koji im odgovaraju u tom smislu.
Sami da uvedu disciplinu pa da prvo na papiru sakupe 20 cinjenica ili teza pa onda razglabaju , to nece da se desi.

Skoro sam imao situaciju "u letu" horizontalno poravnjavanje nekih uredjaja, medju kojima je bilo i frizidera i zamrzivaca i fotokopirki..I ubise se ljudi od namestanja i podmestanja, a stavljaju libelu na vrh. E sad, izgleda kao da je ravan vrh, ali zbog dizajna, ja u to ne verujem i kazem im , stavite labelu unutra, znaci na one povrsine koje sigurno moraju da budu ravne, npr donji deo poklopca zamrzivaca ili poslednja resetka frizidera ili nivo mehanizma za otvaranje kod kopirke...I vidi vraga, pod je bio ravan i nije trebalo nijedno podesavanje da vrse...opticka varka da su vrhovi ravni.

Tako i kod ovih grupnih razmisljanja, sve je najcesce opticka varka, zato sto svi najcesce koriste metodu razmisljanja "u letu".
A posto su drustvene nauke i pojmovi, to im nije ocigledno niti dokazivo da grese i onda vozi misko...

Drustvene nauke i psihologija i sociologija su skoro isto egzaktne kao i prirodne...Samo se danas to ne cini ljudima, a nece ni sutra, jer se drze svog principa da svako moze da prica sta hoce i voljno i samovoljno makar i destrukciono da uradi to...

Demokratija misljenja....nema nikakve dodirne tacke sa saradnjom kod konstruktivne diskusije vise ljudi...
Isti ljudi ne mogu da rade obe stvari...

I pazite sta se desilo...

Dosla je jedna najbolja ....popishala ostale, svejedno bi to ucinila jedna ili vise njih zena....zavisno od teme...
To sto zene ne zele da razdvoje vrednosti i nevrednosti izmedju sebe nego prakticnosti i ugodnosti i neprakticnosti i neugodnosti , ne zele da osudjuju, nazovimo to tako, ne sprecava ni malo proces da dodje neka druga i prakticno ih osudi da su jadnice...na kontu love, seksa i brojanja istih...

Taj princip omogucava da do poslednjeg trenutka gubitnici uzivaju u putu ka ponoru...vazno da su bolji od drugih i da zadnji izgube ....

E ta je atmosfera u Srbiji...

Nju stvaraju priprosti seljacki umovi kojima je bitno da je BMW, makar i raspao, ali je BMW (da nemam u komsiluku prostaka koji razmislja ovako a sve biser do bisera, ne bih verovao koliko je takav prihvatljiv danasnjim ljudima a mozda bi mislio i da je nemoguce da bas toliko bude ocrtan i zacrtan.
Moj komsiluk je jako edukativan, ali moj brat kaze da ko hoce moze iz svega da izvuce mudrost, a ko nece , dzaba mu sve pogodnosti situacije.

Ova digresija o misljenju ima veze jer frustraciona bica ce i dalje da forsiraju pricu koju mogu da prihvate...
Pazite sta sam rekao , bica, ne zene iskljucivo...jer i mnogi muskarci su frustraciona bica, iako ce lupati sakom o sto i biti autokrate...
Hrabrost se bolje glumi u mladosti , a razotkriva u starosti...
Za iskrenost je potrebno imati dve stvari....hrabrost (smatram da nije luda ona britanska teza da to ima veze sa gradjom mozga amigdale) i nekaznjivost iskaza.

Cim se pojavi osudjivanje i etiketa jadnice u ovakvim temama, ode iskrenost u Honduras...i vazi ono pravilo Hajzenbergov princip neodredjenosti u psihologiji, tj svaki subjekt se drugacije ponasa ako je svestan da ga gledaju...Fituje ponasanje, persona publica i slicni kreativi...

Uživaš da tovariš žene-znamo te Patak...
Nešto su ti gadno skrivile-neka ti rekla da imaš malu pišu ili te već nekako trajno banovala...:hahaha:
Smiri se...
Inače,smatram da ženske u četrdesetim(:heart::per:) koje su solo I nemaju klince ,treba da boli dupe za tim!
Treba da si izrežiraju I insceniraju život po svojim željama I potrebama...Svaka će sebi naći muškarca,jer nisu vise
naivne I pangle,a dece ima u familiji I okolo kad bi da se poigra I majčinske instikte pokaže...Može I da pričuva povremeno koje
klinče I čak da zaradi dodatno dok mame idu u šoping ili švaleraciju...:mrgreen:
Hajde bre,,,Imao sam prijateljicu ,koja kad je imala četiri banke I dalje,uopšte nije bila nesrećna! O njoj I pišem uglavnom...
No,nije imala sreće sa zdravljem posle-infarct bez popravnog...
Ali ,svakako ima mnogo tih koje su I srećne I nisu na forumu,naravno jer ovde stignu samo one koje ne znaju šta bi sa sobom...:mrgreen:
Dobro...I one s viškom libida (:heart:)a manjkom razumevanja itd...
Inače,suvopizde (tako ih moja veca zove:mrgreen:) su retkost,ali taj članak iz Novosti je o njima! I takvih Ljilja ima najviše po novinama-eno
Basara svoju Ljilju redovno natovari-u skoro svakoj kolumni...:mrgreen:
Suvopizde lubrikante,a mlitokiti afričku šljivu I stvar civilizovano rešena na sreću Cveta I Ljilja...Ali ta sredstva postoje I za moždanu upotrebu...:per:

Poslednja izmena:
Meni su najbolji ovi koji hoce svet da urede po svom kriterijumu i da ubede one koji su zadovoljni svojim zivotom u suprotno..
Niti smo svi stvoreni za iste stvari, niti svi sebe vide sa sitnom decom na sisi pola svog zivota..
Svi smo se rodili sami, svi cemo sa ovog sveta otici sami
Neko ce da ostavi decu iza sebe, neko ce da bude upamcen po necem drugom
I svako treba da zivi kako to njemu odgovara, a ne kako palanka kaze

Da vas pitam nesto...

Kako se zove to sto ste uvereni da ovakvo razmisljanje moze da dodje samo kao osveta ili frustracija prema zenama?
Toliko ste uvereni u svoje iskustvo da je izvor tacnih vasih zakljucaka?
Ili da zbog sopstvene srece treba malo zamazati i zamaskirati jer inace ne bi podneli "istinu"...

Osnova pre svakog razmisljanja je cist sto.
Ako postavljate ovakve uslove prihvatljivosti ili lepote, onda ne razmisljate nego demagogishete..
A onda ja ne vidim razlog za to, jer bolje je napisati prelepu pesmu o zenama, uzdici ih na nivo muze, jer to jesu, ili idealizovati ih ili totalno ignorisati negativna ponasanja i samo nabiti lakat kad ti nesto takvo zasmeta, bas kao u prevozu babi, kad vidis da ce neosetljivo da te nagazi, pa je tako opomenes da se sabere.

Eufemisticari ne razmisljaju, oni uklapaju i prave show, svoju prezentaciju...kao malo nesto kritikuju , ali uvek nude kolac koji je tako jestiv...za zene.ili za publiku...

Nego ako nesto nije tacno , kazes lepo , to nije tacno po mom misljenju i vozis, objasnis ili neobjasnis..

Meni su najbolji ovi koji hoce svet da urede po svom kriterijumu i da ubede one koji su zadovoljni svojim zivotom u suprotno..
Niti smo svi stvoreni za iste stvari, niti svi sebe vide sa sitnom decom na sisi pola svog zivota..
Svi smo se rodili sami, svi cemo sa ovog sveta otici sami
Neko ce da ostavi decu iza sebe, neko ce da bude upamcen po necem drugom
I svako treba da zivi kako to njemu odgovara, a ne kako palanka kaze

Pa zavisi na koje mislis...
Ima onih koji namecu svoj nacin zivota i vrednosti...
Ali cesto cujem isti ovakav uvod i kad ja nesto analiziram pa ne odgovara drugima rezultat analize...
Ali to je drugo, niko nikog ne tera da menja, samo se analizira da li je dobro ili lose...koji su rezultati , posledice...
Naravno da svima koji bi da budu dobri i pohvaljeni , to ne odgovara da im neko kaze da im ponasanje nije sa dobrim rezultatom, a ne menja im se, a opet bi da izvuku odlican rezultat i cenjenost kod okoline...
Tako da i analiza deluje kao pritisak okoline na pravi put, iako to nije.Samo zato sto bi vecina da bude uvek upravu...
Ne valja ni ono , kad si u pravu , znaj da radis lose jer je to procena mediokriteta.
Neka sredina ignorisanja je tu najbolja, slusas rezone a ne zakljucke...

Ali.....

Imati decu je kod velike vecine ne samo emotivni zahtev i potreba , nego i zaboravljeni sustinski smisao zivota..
Zato se bas i ne moze reci da je lak period kod zene izmedju 35 i 45, jer tada ili ce da bude majka ili ce da postavi zivot kao nerotkinja...
Meni bi to bilo jako stresno i razumem zene koje tada spuste kriterijume, ali i one koje izvrse kompenzaciju sa nekim nakaradnim kombinacijama, tipa kres osemenjivac, sperm bank i ostale monoseks varijante..
Malo se prica o tome, ali u BG se zna da mnogo odseljenih a visoko strucnih zena je upravo dobilo dete na ovaj nacin iz epruvete, jer u inostranstvu nisu ganjale muskarca nego karijeru..
Ili tacnije lovu...

biti sam ima neke prednosti, dok si mladji. zezanje, sloboda

kasnije se to menja, previse slobode bez sadrzaja gubi `ukus`, samoca je problem

i prijatelji se kasnije tesko sticu, a kada se izgube to je nepovratno

Ove sa neta da budu sretne sto imaju nekog, jer nema normalnih osoba a da koriste net....
Kad bi net uticao na moje ponasanje, ja bih bio frustrian, ne bih imao samopouzdanja, najverovatnije ne bih nikome ni prilazio, a i ostvarene komunikacije bih smatrao jalovim.....
Isto kao sto je fejs analogija za promiskuitetnu mladu klinku....

Ovde aludiras na stereotipe da su muskarci na netu ko zna kakvi. :)

Ali, nije ta ksenofobija prema muskarcima bez razloga.

put d gan daun što bi rekli američki panduri.

Bistrite nešto što se ne da izbistriti.
Činjenica je da ako iskreno voliš svoj život, on će ti uzvraćati ljubav svakog dana,
ako pak misliš da ti uvek nedostaje jedna puzzla da bi bio srećan, život te takođe neće razočarati
Poenta je biti zadovoljan u svojoj koži ovog trena i na dostupan način.
Ali ...
Ostaje uvek mogućnost da se svaki lični neuspeh pripiše nekoj višoj i ne tako prijateljski nastrojenoj sili.

Svako dobije u životu ono što želi i ne bi ga trebalo žaliti i provlačiti kroz psiho analize.
If ju nou vot aj min

biti sam ima neke prednosti, dok si mladji. zezanje, sloboda

kasnije se to menja, previse slobode bez sadrzaja gubi `ukus`, samoca je problem

i prijatelji se kasnije tesko sticu, a kada se izgube to je nepovratno

Pa majku mu, ne sticu se valjda svi prijatelji u zivotu samo do dvadesetih?
I ne zadrzavaju se svi prijatelji od kolevke do groba
Jedan Tesla bez potomstva je uradio vise za ovaj svet od majke koja je rodila hitlera, obamu, klintona na primer..moje misljenje je da je bolje da su im majke bile nerotkinje..vise bi zaduzile ovaj svet..

Back