SAM SEBI DOVOLJAN... mit ili nesto vise?

Kada se osecas bolje ( smirenije, vedrije, bezbriznije) i sta ti je lakse?

• Imam pored sebe "mirnu luku" i sigurnu vezu u koju verujem.

• Nisam u vezi - sam sa sobom i svojim mislima, bez opterecenja da trazim nekog.

• Slobodan, zujim, flertujem...

• U vezi sam, ali nista nije toliko obavezujuce i ozbiljno.

• Potpuno izolovan od svake upadice i flerta. Kad dodje ono pravo - znacu.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Uh...nisam glasala u anketi...
Jednostavno ne postoji jedan odgovor. Sve zavisi od toga kako se trenutno osecam i u kojoj sam fazi. Nekad mi savrseno odgovara da budem sama i stvarno mi niko ne treba, nekad volim da se opustim u sigurnoj vezi, a nekad mi prija da flertujem i da se zezam...
Ono sto je meni mnogo bitnije od toga da li sam sa nekim ili nisam, jeste da se u svakoj situaciji osecam dobro u svojoj kozi, a sve ostalo vec samo po sebi dodje na svoje mesto...

Nijedan covek nije ostrvo. Sam po sebi celina. Svaki je covek deo kontinenta, deo zemlje. I kad grudvu zemlje spere more Evrope je manje, smrt svakog od nas osiromasuje i mene jer ja sam obuhvacen covecanstvom.Zato ne pitaj nikad za kim zvona zvone, ona zvone za tobom!

Tako nekako rece Hemingvej, i ja mislim da bi svet bio jako cudan kada bih bila sama sebi dovoljna...

Sily:
Nijedan covek nije ostrvo. Sam po sebi celina. Svaki je covek deo kontinenta, deo zemlje. I kad grudvu zemlje spere more Evrope je manje, smrt svakog od nas osiromasuje i mene jer ja sam obuhvacen covecanstvom.Zato ne pitaj nikad za kim zvona zvone, ona zvone za tobom!

Tako nekako rece Hemingvej, i ja mislim da bi svet bio jako cudan kada bih bila sama sebi dovoljna...

Nije rekao H, nego je pomenuti citirao Džon Dona...
Svako je celina za sebe, do ostrva doplivaju drugi ljudi, a sama ostrva se približavaju jedino seizmološkim potresima.

Najsrecniji sam bio kad sam imao "mirnu luku" ali i ovo da si skroz slobodan i da ne razmisljas o nicemu je isto ok. Naravno da svakom treba neko... ali to neko nikako ne znaci ni bilo ko.
Strah od vezivanja postoji ali ne zbog samog vezivanja nego zbog straha od ruznih stvari koje mogu da slede.
Ljudska bica nisu sama sebi dovoljna...

Ne, nije napisao H., samo je uzeo kao moto za roman, mutava patko :lol:
Izdanje iz 60-ih (ili bilo koje drugo), pa na početku "Za kim z.z." treća strana stoji citat, lepo piše ko je rekao. Doduše, ja sam to čitao kad sam imao 11 godina..engleski pesnik Džon Don, 16. i prva polovina 17.v.
Hebote, ovde ko god ne kara, umisli da je neka žiivina :lol: :lol:

****** jedna misao nikako da me mane....a ima veze s ovom temom....kad bi mogo sam sebi da popushim....onda bik bio sam sebi dovoljan....sad sam ja shovinista a?....ma jock ja samo volim moje telo....i sve....to je sada moderno....otrivati svoje telo....mislim koja gomila gluposti....svashta se prodaje narodu u zadnji par deetina godina....kod nas i ne....al na zapadu....bash....mislim kretju da se tripuju na jogu i slichne zajebancije....da piju neke posebne chajeve i da meditiraju u nekim polozhajima....a da ih sve saqpish na gomilu nemaju mozga ko jedan kaludjer na istoq kome je ta meditacija zaista neshto....svashta se prodaje....meshane qltura....kao neki debeli finac meditira....zamisli to....nekako mi....finac treba da bude beo i da pije pivo jbga....mislim....zamisli japanca koji pored lampeka peche neq rakiju od neke japanske votjke....ne ide....

Back