SAM SEBI DOVOLJAN... mit ili nesto vise?

Kada se osecas bolje ( smirenije, vedrije, bezbriznije) i sta ti je lakse?

• Imam pored sebe "mirnu luku" i sigurnu vezu u koju verujem.

• Nisam u vezi - sam sa sobom i svojim mislima, bez opterecenja da trazim nekog.

• Slobodan, zujim, flertujem...

• U vezi sam, ali nista nije toliko obavezujuce i ozbiljno.

• Potpuno izolovan od svake upadice i flerta. Kad dodje ono pravo - znacu.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ali pazi ovu opciju "imam mirnu luku"...vezo sam se i imam mirnu luku...hahahahahaaa......

a sto mene ova tema ovako nervira....
valjda sto sam dobila po nosu nekoliko puta sto necu da se vezem...bre necu...necu da me udave rezanci iz nedeljne supe...
i jel to strah? jeste...ali ne od vezivanja nego od klaustrofobije malesnog i istog sveta jedne pristojne veze...

anakin:
ali pazi ovu opciju "imam mirnu luku"...vezo sam se i imam mirnu luku...hahahahahaaa......

a sto mene ova tema ovako nervira....
valjda sto sam dobila po nosu nekoliko puta sto necu da se vezem...bre necu...necu da me udave rezanci iz nedeljne supe...
i jel to strah? jeste...ali ne od vezivanja nego od klaustrofobije malesnog i istog sveta jedne pristojne veze...

hm..ovo sto si sad napisala malo je kontrdiktorno sa onim postom od pre...i sta ti to znaci, nisam htela da se vezem?nisi htela da odustanes od nekog svog sna zarad nekog muskarca?ili ga prosto nisi volela, kao sto si rekla ranije?ili nije postojao nijedan drugi razlog, osim tvog slobodarskog duha?pazi, to su bitne razlike..
na kraju, ponavljam, nemas razloga da se osecas krivom..jer se ocito osecas, cim te tema toliko dira..sto bi rekla margo, pronasla se:wink: :wink: :wink:

kao sto si sama rekla...svet je sirok, i toliko toga jos ima...:wink:
budi svoj, sledi svoje instikte
8-)

HeBePoBaTaH_:

Sećam se, kad sam bio mlađan lovac ja, često sam slušao izjave sportista tipa "Hoću da se ženim, da nađem ženu, pa da se sredim i smirim". Mislim, ako te žena ne smiri i ne sredi, neće, ******, niko... Taj koncept mi nikad nije bio jasan.

******, rodis se sam i umires sam. Sve izmedju je lutanje, trazenje samog sebe kroz veze sa drugima. Svaka cast tom sportisti ako se "smirio". :lol:

SINDI:
hm..ovo sto si sad napisala malo je kontrdiktorno sa onim postom od pre...i sta ti to znaci, nisam htela da se vezem?nisi htela da odustanes od nekog svog sna zarad nekog muskarca?ili ga prosto nisi volela, kao sto si rekla ranije?ili nije postojao nijedan drugi razlog, osim tvog slobodarskog duha?pazi, to su bitne razlike..
na kraju, ponavljam, nemas razloga da se osecas krivom..jer se ocito osecas, cim te tema toliko dira..sto bi rekla margo, pronasla se:wink: :wink: :wink:

kao sto si sama rekla...svet je sirok, i toliko toga jos ima...:wink:
budi svoj, sledi svoje instikte
8-)

ne...
radi se o tome da su neke stvari postavljene naglavacke....strah od vezivanja je pogresna koncepcija, po meni....neko nece da se veze za tebe licno, kapiras? mozda je i strah ali od veze sa odredjenom osobom a to je potpuno opravdan strah...od dosade, od toga da se ne zajebes, od toga da to nije taj....a svugde gde se mnogo pitas, to nije to...
odustajanje od sna...i to je totalno pogresno....mozes misliti mog sna - da upisem magistarske...pa majku mu, ne usavrsavam atomsku bombu pa da je moj zivot odjednom tako komplikovan da tu muskarac ne moze da se udene :)
moze, moze....samo kad hoce...a oce....samo ne taj zbog koga me dira ova tema...
i u tome je poenta...:)

anakin:
ne...
radi se o tome da su neke stvari postavljene naglavacke....strah od vezivanja je pogresna koncepcija, po meni....neko nece da se veze za tebe licno, kapiras? mozda je i strah ali od veze sa odredjenom osobom a to je potpuno opravdan strah...od dosade, od toga da se ne zajebes, od toga da to nije taj....a svugde gde se mnogo pitas, to nije to...
odustajanje od sna...i to je totalno pogresno....mozes misliti mog sna - da upisem magistarske...pa majku mu, ne usavrsavam atomsku bombu pa da je moj zivot odjednom tako komplikovan da tu muskarac ne moze da se udene :)
moze, moze....samo kad hoce...a oce....samo ne taj zbog koga me dira ova tema...

Znao sam da su ti postovi na ovoj temi oni sa ličnom porukom. Zato si tako konfuzna :) Obično je suprotno, pa se primeti...
Ja sam iz prethodnih postova jedino shvatio da ti baš ne voliš bdsm :D

anakin:
ne...

ma okej..to je ona fora citaj kako je napisano...
i u pravu si..termin je totalno friki..i nedovoljno jasan..znaci, nije nikakv strah u pitanju, jbg..vec saznanje da ti odredjena osoba ne odgovara, jel...i odluka da ne budes sa njom nije rezultat straha, sto je iracionalno i detinjasto, vec izraz racionalne odluke da izaberes ono sto je za tebe najbolje...
koristenje izraza u tereputske svrhe je smesna...i nervira me..ono, kad neces da kazes istinu pa kazes nesto sto navodno manje boli...to je , vec sam rekla, bljak...
a ima i treca opcija..da se nalazis u zivotnoj fazi kad su ti vaznije neke druge stvari, a da bi bio sa nekim morao bi da sprovodis radikalne mere...recimo, ja sam u cetvrtom srednje imala decka koga sam zaista volela..ali, ja sam isla na fakultet, i nisam ni sekunde razmisljala dal da od toga odustanem...zbog njega...secam ga se i danas, ali nikad se nisam pokajala..prosto, svako ima put koji mora da prodje...
i opet, kazes moze da se udene..da,, istina je..ali sta ako bi ti da ga udenes, a on bi da se zeni?kao, kontate se i sve, ali razlicite stvari zelite od veze...
i tako..ima varijacija milion...prica se o stereotipima na filozofiji..ovo je jedan od njih..famozni strah od vezivanja..koji je retko zaista to, kako se zove

SINDI:
znaci, nije nikakv strah u pitanju, jbg..vec saznanje da ti odredjena osoba ne odgovara, jel...i odluka da ne budes sa njom nije rezultat straha, sto je iracionalno i detinjasto, vec izraz racionalne odluke da izaberes ono sto je za tebe najbolje...

Naravno...
Osim ako nije u pitanju bas ono sto je i topic - sam sebi dovoljan...
Bez uopste pomisljanja na bilo kakvu odluku da izaberes... jer ti ne treba...
prosto, taj proizvod ti nije potreban. Niko.
Ne neko, ne najbolji, nego niko!
Jer si sam sebi najbolji i ne treba da trazis nekog drugog, makar taj drugi bio 100x bolji od ostalog ponudjenog, jer tebi jednostavno to ne treba...

Primer - meni automobil nije potreban!
I mogu da naprave i space shuttle, i bilo kakav A4, A88888 ili sta god - meni ta sprava uopste nije potrebna i njeno postojanje - pa cak i uspesnost me ostavlja potpuno indiferentnom...

MiEnA:
Dakle - Da li postoji neko ko je SAM SEBI DOVOLJAN I SRECAN SAM SA SOBOM bez prisustva "druge polovine"?

Dok nisam otkrio pravi ljubav zaista sam ziveo u ubedjenu da sam sa sebi dovoljan.
A posle 30 dana samice i naviknes se da budes sam sa sobom...
Ali onda otkrijes ljubav i vise nije nista kao pre.
Nedostaje mi i to puno priznajem, i ne mogu vise sam sa svojim mislima kao pre...

No ipak mislim da je zenama potrebniji neko, nego nama muskarcima.
Imam jednu tetku od 50+ god. i ona sad hoce da se udaje, kaze tesko je biti sam,
da barem imash nego sa kim ces da se posvacas pa ti bude lakse :lol:
I muskarcu treba zena da se dopunjuju ali ipak je veca potreba kod zena za muskaracem.
pozz
electric_shock.gif

loop:
Dok nisam otkrio pravi ljubav zaista sam ziveo u ubedjenu da sam sa sebi dovoljan.
A posle 30 dana samice i naviknes se da budes sam sa sobom...
Ali onda otkrijes ljubav i vise nije nista kao pre.
Nedostaje mi i to puno priznajem, i ne mogu vise sam sa svojim mislima kao pre...

No ipak mislim da je zenama potrebniji neko, nego nama muskarcima.
Imam jednu tetku od 50+ god. i ona sad hoce da se udaje, kaze tesko je biti sam,
da barem imash nego sa kim ces da se posvacas pa ti bude lakse :lol:
I muskarcu treba zena da se dopunjuju ali ipak je veca potreba kod zena za muskaracem.
pozz
electric_shock.gif
oh ti si mali povredjeni decak koji bi malo paznje

ali valjda treba d ase izjasnimo da li je to mit, nevo :D
1)jeste mit i to je čika- Platon pisao - o Androginima - međutim: oni itekako traže svoju polovinu po Obali Života
2) moguće je sasvim i sada, ako tome težiš. Ko hoće - može. Ko neće, ne mora. Lično, bolje je biti miran iznutra, bolje i dalje vidiš tako, ali i uparivanje ima svojih čari...naročito ako je i soul mate isti takav :P

btw. Zevs je ta jaka i okrugla bića prokleo i raspolutio, bili su prejaki i drznuli se na Panteon...hteli su da (i mogli su!!!) čine i delaju isto kao i Bogovi. Moglo im se.
Sujeta dakle, i to Zevsova - zato ih više nema
ali ionako je sve to (taj mit) ideja o pređašnjem idealnom biću....

Back