SAM SEBI DOVOLJAN... mit ili nesto vise?

Kada se osecas bolje ( smirenije, vedrije, bezbriznije) i sta ti je lakse?

• Imam pored sebe "mirnu luku" i sigurnu vezu u koju verujem.

• Nisam u vezi - sam sa sobom i svojim mislima, bez opterecenja da trazim nekog.

• Slobodan, zujim, flertujem...

• U vezi sam, ali nista nije toliko obavezujuce i ozbiljno.

• Potpuno izolovan od svake upadice i flerta. Kad dodje ono pravo - znacu.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
MiEnA:
Posto vidim da ste se malo udaljili od teme dok me nije bilo, da se vratimo...

Betty, molim te objasni mi zasto je bolje za TEBE i za OKOLINU da budes ostrvo?
Jako mi je vazno, jer mi je skoro to isto rekla i jedna veoma draga osoba koju i dalje ne razumem. Zato sam i pokrenula ovu temu... :roll:
Hvala!
;-)

heh..mene neko nešto ozbiljno da pita, sva sam ponosna sad 8)
Bolje je za mene da budem ostrvo jer ću ja sama najbolje sa sobom izaći na kraj, to prvo, a za okolinu je bolje da kad krenu erupcije na ostrvu - bude daleko, najbolje na drugom kontitnentu :D
Štiteći sebe, štitim i one koje volim - jednostavno je. Umem da budem itekako RAZOR cica, i ondaK je ovako bezbednije.
Mislim, jel bi ti živela podno živog vulkana? Ne bi. Niko ne bi rizikovao, osim ako nije sklopio pakt (čvrst!) sa bogovima tog plamena 8)
Bogovi su (zanimljiva slika) ipak - raspoloženi za druženje, uglavnom :P Al to je vrlo čudna bratija, samo sami mogu da odu napred, inače se zadrkaju u društvu. Zato su suštinski sami. I ne obećavaju nikom ništa.
Jel sam ti objasnila, Miena? Probala sam da ne patetišem. Samoća je conditio sine qua non mog razvoja, a društvo je uslov mog dobrog raspoloženja.Što znači da delim ono što mi se sviđa, ostalo je - more mojih, ličnih, stvari....

Ima ljudi koji su otvoreni prema svetu, ali nisu deo tog sveta, mogli bi i bez njega. Ilustracije radi:

"Dugo sam verovao, to je možda moja verzija verovanja ser Darija Kserksa Kame, da postoji četvrta funkcija izopštenosti – da u svakoj generaciji imanekoliko duša, nazovite ih srećnicima ili prokletima, koje su prosto rođene tako da ne pripadaju, koje dolaze na svet poluodvojene, ako hoćete, bez čvrste veze sa porodicom ili mestom ili nacijom ili rasom; da možda imana milione, milijarde takvih duša, možda isto tako nepripadajućih; da je, sve u svemu, taj fenomen, možda, isto toliko prirodna manifestacija ljudske prirode koliko i njegova suprotnost, ali manifestacija koja je, tokom ljudske istorije, bil au ogromnoj meri osujećena nedostatkom mogućnosti. I ne samo time: jer su oni koji cene stabilnost, koji se plaše prolaznosti, neizvesnosti, promena, podigli moćni sistem stigmi i tabua protiv neukorenjenosti, te razarajuće antidruštvene sile, tako da se uglavnom prilagođavamo, pretvaramo se da nas motivišu vernosti i solidarnosti koje u stvari ne osećamo, krijemo svoje tajne identitete ispod lažne kože onih „pripadajućih”. Ali istina procuri u naše snove."

Salman Ruždi, „Tlo pod njenim nogama”

yeb....:lol:

ma yebo šmrk
posle bude šmrc 8)

nenene....ostajem user friendly, ipak :P
baa.gif

Back