Salate

• Začetnik teme Začetnik teme praziluk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skuvas blitvu iscedis,stavis na dno duboke posude,posolis.Skuvas dva bela mesa,odvojis od kostiju iseces na kocke,posolis i pobiberis pa bacis na blitvu.Isperes dve konzerve kuvanog crvenog pasulja,iscedis pa istreses nad belim mesom.Redjas seckane sampinjone,masline,crn il mlad luk(il oba),dodas i neku seckanu pecenicu,dva kuvana zumanca-sve to nad pasuljem.Na kraju ponovo posolis ,dodas seckani persun.Sve to naredjano u duboku posudu dobro promesas,dodas zejtin ili maslinovo ulje i sirce.Mozes i makarone u to da dodas.
Ne znam dal je bilo i kako se zove,ja to cesto pravim.
P.S.Ovo se jede hladno.Treba malo da odstoji u frizideru.Ne valja dok je belo meso jos vruce.

ebiga mozda sam stavila premalo cvekle, al shta sad. bice valjda bolje.

ebiga ovde moze da se experimentishe tipa otvorish frizider i pomesash sta imash :) sad zavisi kolko imash volje i materijala.. samo treba znati shta ne raditi ono shta su greshke shta nikako

shta bi moglo s tunjevinom i pechurkama to mi bash ne ide...jedno ili drugo al ne oba
ok samo pishem bez veze dosta vishe hrane...

mislim svaka ovde je dobra mene bi mrzelo da kuvam bela mesa i da seckam sada : )))
al ono u nekom momentu verovatno shto da ne

e froz a pojedesh to opushteno ne prejedesh se, je l si sportista il neshto..kad to jedesh i da li jedesh samo i da li jos neshto jedes tog dana..je l sam zivish ili s nekima

eFROZEN: shampinjoni je l obradjeni )kuvani pecheni( ili mali oni marinirani

kolko otprilike toga, shampinjona, luka...do zumanaca tu pishe 2 : )) mislim to ne mogu da probam ako redjam neg daznam a
aha promesasa.. a odakle ti recept il si sam izmislio

mogu i zhivi je l to. to je onako malo dekadentno.
shatro ....

Hmmmm...potrajalo je dok nisam desifrovao...i prestao da se smejem.Sad sam dobro.Pa da krenemo:

jagodica:
ebiga mozda sam stavila premalo cvekle, al shta sad. bice valjda bolje.
Nisam pominjao cveklu.
ebiga ovde moze da se experimentishe tipa otvorish frizider i pomesash sta imash :) sad zavisi kolko imash volje i materijala.. samo treba znati shta ne raditi ono shta su greshke shta nikako
Da,da,sve se moze kad se hoce.
shta bi moglo s tunjevinom i pechurkama to mi bash ne ide...jedno ili drugo al ne oba
ok samo pishem bez veze dosta vishe hrane...
Ne,ne bi moglo,stvarno.

mislim svaka ovde je dobra mene bi mrzelo da kuvam bela mesa i da seckam sada : )))
al ono u nekom momentu verovatno shto da ne
Sve sto ja kuvam je vise nego dobro. 8-)
e froz a pojedesh to opushteno ne prejedesh se, je l si sportista il neshto..kad to jedesh i da li jedesh samo i da li jos neshto jedes tog dana..je l sam zivish ili s nekima
Ne pojedes sve,nisam sportista,mozes da jedes samo il sa necim,ja na primer,stavim ko fil u tortolju pa napravim nesto ko Tako,ne znam kakve veze ima al ajde,ne ne zivim sam.
eFROZEN: shampinjoni je l obradjeni )kuvani pecheni( ili mali oni marinirani
To je duga prica...najbolje kupi sveze pa skuvaj(jedno pakovanje),pa iseckaj po duzini(ko na pici)
kolko otprilike toga, shampinjona, luka...do zumanaca tu pishe 2 : )) mislim to ne mogu da probam ako redjam neg daznam a
aha promesasa.. a odakle ti recept il si sam izmislio
3 blitve,5-6 glavica luka,kolko oces sunke.Ostalo sam rekao.Sam sam izmislio.
mogu i zhivi je l to. to je onako malo dekadentno.
shatro ....
Ne,ne mogu zivi al ako oces probaj.Pise kuvana zumanca-skuvas 2 jaja,pa odvojis belance od zumanca.Zaboravih da dodam da u sve to dobro ide sveza ljuta paprika,one ko sto se peku za salatu,al ne preteruj.

frozen1982.:
Ova moja salata ti je dijetalna.Nema masti,sve kuvano samo malo maslinovog ulja za ukus.Jedino je problem sto si brzo opet gladan,ne zasiti te.

e brale u vojsci ne paze na masnocu. samo shljus u tanjir

u stvari paze mozda je to tamo taman kontrolisano??? ne znam

Prenosim ovo sa drugog podforuma (gde zene jedva docekaju da napadaju na ovdasnjeg moderatora i sve koji se usude da zucnu) i totalno mi je nebulozno da se recepti tako rasipaju.

dakle treba vam
2 šoljice pirinča, skuvati
kuvani kukuruz , može pola kese može cela zavisi da li volite kukuruz, skuvati naravno
kiseli krastavci, iseckati ih
jedan praziluk sitno iseckati
jedna pavlaka i jedna kesica majoneza
so

izmešati ohladiti i smazati
Ne navodim ime autora, jer pretpostavljam da je htela - recept bi stavila ovde. Salata mi se inace veoma dopada.

Inace, da sam ja moderator, pitala bih se da li radim bas sve kako treba kad me tolike zene mrze?

milicam:
Prenosim ovo sa drugog podforuma (gde zene jedva docekaju da napadaju na ovdasnjeg moderatora i sve koji se usude da zucnu) i totalno mi je nebulozno da se recepti tako rasipaju.

dakle treba vam
2 šoljice pirinča, skuvati
kuvani kukuruz , može pola kese može cela zavisi da li volite kukuruz, skuvati naravno
kiseli krastavci, iseckati ih
jedan praziluk sitno iseckati
jedna pavlaka i jedna kesica majoneza
so

izmešati ohladiti i smazati
Ne navodim ime autora, jer pretpostavljam da je htela - recept bi stavila ovde. Salata mi se inace veoma dopada.

Inace, da sam ja moderator, pitala bih se da li radim bas sve kako treba kad me tolike zene mrze?
Ovaj moderator ima bezbroj dokaza da ga žene vole! A onih par zloća kojima sam zaključao besmisleno bačenu temu, mogu i dalje da me mrze i da i dalje rasipaju recepte po "kutkovima"! :lol: :lol: :lol:

Ova salata izuzetno osvezava organizam.
Jogurt salata sa sargarepom

Potrebno:
250 gr sargarepe
2 kas. maslinovog ulja
1 solja jogurta
2 cena belog luka

Priprema:
Narendati krupno sargarepu, preliti je uljem i posoliti.
Ostaviti 5 minuta.
Izgnjeciti beli luk sa malo soli i dodati dobro umucen jogurt
Preliti po sargarepi.

Espanol:

Ukrajinska salata:
Paradajz iseći na tanke kolutove i poređati na dno posude. Preko njega sitno seckan crni luk, sitno izmrvljen neki "jači" beli sir, narendana tvrdo kuvana jaja i malo majoneza. Sledi novi red paradajza i svega pomenutog u 4- 5 slojeva. Sa vrha se dobro zalije majonezom. Služi se dobro ohlađena ( poželjno da odstoji u frižideru bar 2-3 sata) i uz nju ti gotovo ništa više nije potrebno za klopu. Uz salatu strašno seda dobro ohlađena votka, ali prijaju i belo vino i pivo. Prijatno Goščice!

ovo je dobro...stari recept

dragi moji, prvo da pohvalim temu, počela sam da je čitam i sad sam već totalno gladna!
imam jedno pitanje: imam u zamrzivaču nekoliko svežih zamrznutih paprika, a htela bih da od njih napravim salatu od pečenih paprika ( odmrznula bih ih, ispekla u rerni, oljuštila, dodala sitno seckan beli luk, zalila uljem i sirćetom). ono što me zanima je da li bi ta salata bila lepa iako se radi o odmrznutim paprikama a ne svežim? ako ne, molim da mi date neki lep recept u kom bih mogla da iskoristim te paprike.

Back