Šala mala...

Da li volite da se šalite?
Šta smatrate umesnom a sta neumesnom šalom? (primer)
Da li vas neumesne šale povrede, ili prosto pređete preko toga...?
U svakoj šali, pola istine, ili...?
Koje stvari/situacije za vas nisu za šalu ni pod tačkom razno..?

Mislim da ne postoje stvari/situacije koje nisu za šalu, postoje samo ljudi koji umeju da se našale, i ljudi kojima to ne polazi sa rukom. To verovatno ima veze sa emocionalnom inteligencijom i osetljivošću (neki ljudi baš preteraju, ne poznaju/ne osećaju publiku, i slično).

Da li volite da se šalite?
Šta smatrate umesnom a sta neumesnom šalom? (primer)
Da li vas neumesne šale povrede, ili prosto pređete preko toga...?
U svakoj šali, pola istine, ili...?
Koje stvari/situacije za vas nisu za šalu ni pod tačkom razno..?

da..
sve je za salu, samo treba imati stila, znati vreme i mesto..
ne povrede me, koliko me ostave zatecenu cinjenicom da neko stvarno moze da bude toliko netaktican ili glup..

Духовитост је пожељна особина.
Пошто смо ми савршени, нико од нас неће рећи да није духовит. :)

П.С. ,,Изгледаш као ретардиран, као Дауновац..'' то није шала, то није духовито, то је дебилна реченица.
Шалити се на рачун хендикепираних није ово. Што рече неко, они воле да се шале на свој рачун, као што ја волим да се шалим на рачун својих година, и радо прихватам шале на рачун својих година. Али, драга постављачице, ако би ми неко рекао:,,Ти си матора, одртавела баба'', то није шала. Мислим, ни не познајем нормалну особу која би тако покушавала да се ,,нашали''

Духовитост је пожељна особина.
Пошто смо ми савршени, нико од нас неће рећи да није духовит. :)

П.С. ,,Изгледаш као ретардиран, као Дауновац..'' то није шала, то није духовито, то је дебилна реченица.
Шалити се на рачун хендикепираних није ово. Што рече неко, они воле да се шале на свој рачун, као што ја волим да се шалим на рачун својих година, и радо прихватам шале на рачун својих година. Али, драга постављачице, ако би ми неко рекао:,,Ти си матора, одртавела баба'', то није шала. Мислим, ни не познајем нормалну особу која би тако покушавала да се ,,нашали''
Pa kad to nije ni istina. Ja bih se nasmejala na taj komentar.

Šale na sopstveni račun rado prihvatam. Najčešće se i šalim na svoj račun.
Jedino me boli kad me neko optuži da lažov, pa makar i u šali. E to mi se nikako ne sviđa. Ja sam borac za istinu.:rtfm:

Pa kad to nije ni istina. Ja bih se nasmejala na taj komentar.

Šale na sopstveni račun rado prihvatam. Najčešće se i šalim na svoj račun.
Jedino me boli kad me neko optuži da lažov, pa makar i u šali. E to mi se nikako ne sviđa. Ja sam borac za istinu.:rtfm:

Мала, и ја бих се насмејала на тај коментар, али то није никаква шала, такве се речи изговарају да би се неко увредио.
Ко се тако шали?
Мислим, ко се шали речима:,,Ти си дебели морон'', на пример?

Nisam na to mislila, nego, evo da prevalim preko jezika... :)
Neko blizak ti kaze-"Hahaha, izgledas kao retardirano dete...znas ono sa Daunovim sindromom."
i to treba da bude smesno? :confused:
Ok nije mi bio dan i nisam najsrecnije izgledala, ali meni je navedeni komentar dno dna...

Зашто би ово требало да буде смијешно? Зато што је тај неко то изговорио кроз смијех?
Није духовито, увредљиво је.

Мени се јако допало када сам чула следећу ствар: у свакој шали има мало шале, све остало је мање више истина.
Људи дугог језика баш тако и функционишу, док неко све истине каже у афекту, они то кажу кроз 'шалу'.
Једино горе од потпуног одсуства смисла за хумор, јесте уживање у оваквим ниским ударцима.

ne mozes se saliti sa nekim ko nema smisla za humor... tad i najsmesniji vic postane propala fora... a da bi neko umeo da se sali sa drugima mora prvo da bude svestan svojih mana i nedostataka i da ih prihvati kao deo sebe, i da nauci da se sali na racun istih, tj na svoj... onda ni drugi nece za zlo da ti uzmu ni najradikalniju salu

...u zavisnosti od situacije, prihvatam sale...

...kad sam ne raspolozena, ili u velikom problemu, nijedna mi sala nije sala,
i sve me nervira....retke osobe tad mogu da me nasmeju...

...inace kad sam ok, volim da se salim i na svoj i na tudji racun, dok su sale
primerene..ne volim sale iza kojih stoji neka provokacija, podsmeh...ili se
salimo ili ne...

...e sad da li sam pogodila temu nemam pojma...:)

Ја од свега умем да направим шалу.
Мада, нисам злурада, али признајем да све моје шале у себи имају много збиље, баш много..

1.Da li volite da se šalite?
2..Šta smatrate umesnom a sta neumesnom šalom? (primer)
3.Da li vas neumesne šale povrede, ili prosto pređete preko toga...?
4.U svakoj šali, pola istine, ili...?
5.Koje stvari/situacije za vas nisu za šalu ni pod tačkom razno..?

1. Volim, da. Veoma. Nasmejana sam po definiciji karakternoj, ali mi trenutačno nije baš do smejanja. :)
2. Umešna je ona koja te razgali, nasmeje, oraspoloži. Neumesna šala je svaka ona koja je bolesna šala. Idiotska. Kretenska. I plod umobolnog mozga. ♥
3. Pa, sad šta je meni delovalo kao šala, bilo je stvarnost. Znači, teško da je bilo šala. Sve ću ja da "progutam" ali neću nikada da zaboravim. ♥
4. U svakoj šali je cela istina, samo upakovana, da manje "boli" . ♥
5. One šale i situacije koje Vas razbole i koštaju zdravlja. Nadam se da su bolesnim umovima "vredne" toga. ♥

Meni je glupo kad neko napise nesto "duhovito" i stavi smajlija. Kao da prica vic i onda naglasi poslije da se radi o vicu i da treba da se smijemo. Nikada ne koristim smajli i smatram da je apsolutno suvisan u svim situacijama.

Мала, и ја бих се насмејала на тај коментар, али то није никаква шала, такве се речи изговарају да би се неко увредио.
Ко се тако шали?
Мислим, ко се шали речима:,,Ти си дебели морон'', на пример?
Pa ogroman je razlika između ,,Ти си матора, одртавела баба'' i ,,Ти си дебели морон''.
Moron je zaista uvredljivo, to ne može biti šala ni u jednom kontekstu.

Meni je glupo kad neko napise nesto "duhovito" i stavi smajlija. Kao da prica vic i onda naglasi poslije da se radi o vicu i da treba da se smijemo. Nikada ne koristim smajli i smatram da je apsolutno suvisan u svim situacijama.

Ja koristim. :lol:
Zato sto se sama smejem, pa kao da docaram-slika vredi 1000 reci...
Podseti me na scenu iz filma, kad Ristovski stalno ponavlja- "...da se tako duhovito izrazim..." i prasne u smeh, a nista nije smesno rekao...
Ja se valjam svaki put...ali to je prosto on.
Mada na dobar nacin karikirano kako neko naglasava "duhovitost", a ni d od pomenutog... :) (moram, jace je od mene, dobar mi je dan)

Мени су смајлићи такође симпатични. Једно је кад се нешто изговори, а другачије се може тумачити писано. Смајлићи ту помажу.
П.С. Шећерна, лепо је што ти је добар дан, мени баш и није нешто... :(

Мени су смајлићи такође симпатични. Једно је кад се нешто изговори, а другачије се може тумачити писано. Смајлићи ту помажу.
П.С. Шећерна, лепо је што ти је добар дан, мени баш и није нешто... :(

Urekoh se, nije ni meni vise... :mrgreen:
Sreca pa uskoro spavanjac... :zag:

Back