Sajtovi za ocenjivanje i komentare

@Vlado_V_km
Veoma dobar sajt, graficki ugodan za oci, za sada pomalo prazan sa sadrzajem, ali verujem da ce ga biti, jer tutorijali se dugo pisu..
Pokusaj da uklonis generator tag, a i zameni favico, da se ne vidi bas da jer radjeno u joomla

PS na glavnoj stranici, nemoj da ti stoji ovako, vec ubaci malo teksta, smisli nesto, malo mi je ovako, prazno...

Zanima me misljenje sta valja - sta ne valja na ovom sajtu da bih znao gde da ga unapredjujem http://www.zivetisabiljkama.com/

Za početak, bilo šta što odudara od tog besplatnog šablona.
Koncepcija samog sajta je divna i ja sam ga zapamtila, ali izgled...na tome ćeš morati da poradiš.

Evo i moj jedan za diskusiju : www.pocetnik.net , jos se radi , svako ko zeli da pise tutorijale je dobrodosao ;)

Kao prvo, logotip je ...ne znam kako to da kažem na fin način.
Landing stranica uopšte nema smisla.
I, šta, ni ovo nije originalan rad.

Jasno mi je da si pazio na SEO, ali nije mi jasno zašto uopšte tražiš mišljenje o nečemu što je nabacano za par minuta i nema apsolutno nikakav identitet.

Srpski kosarkaski klub u Svedskoj koji je sad usao u prvu Svedsku ligu.
Samo nasi ljudi igraju u tom klubu.
Sajt je
http://www.white-eagles.net

Komentari dobrodosli.

Za početak, lepo je videti nešto što si sam uradio. :) I baner izgleda OK.

Sad...NEMAJU SVI EKRAN OD 21"!!!!!! Ja sam na 1280x1024 i moram da skrolujem. Ovo je veliko ne. Svaki sajt treba da bude vidljiv i onima koji su na 1024x768, dakle da ne bude širi od nekih 990 piksela. Dobra ideja je koristiti širinu od 960 piksela, tako uvek bude malo slobodnog prostora sa strane, a možeš da koristiš i neki od grid sistema. Pogledaj ovaj sajt za dalje informacije: http://960.gs/ :)

Onda...nikako tablice. I nikako sajt sa toliko aktivnih elemenata, ljude će zaboleti glava. Ima toliko toga da čovek bukvalno ne zna gde da gleda. Sa psihološke strane, posetilac od toga može da pop.. i da napusti sajt. I šta onda imaš? Bounce umesto prave posete.

Poradi na tom džinovskom fontu i trudi se da ne koristiš toliko razbacanih slika.

Dakle, mislim da sajt obećava, ali mu trebaju konzistencija i koncepcija.

Full flash site www.artcodenow.com potrebno misljenje ... na sajtu ce se jos raditi ali da vidim prve utiske ...

Hvala !!!

Vladan

To mi reci. :D :D :D :worth: :worth: :worth:
Super...samo, šta ćeš sa SEO? To uvek pitam ljude koji rade full flash.

Pošto je prvenac, neću grubo, samo korak po korak. :)
U principu, sajtovi se već dugo ne rade ovako. Evo par predloga za unapređenje istog:

- Skloni skroler sa tekstom.
- Umesto "Web Page Maker", šta god to bilo, pokušaj da naučiš XHTML i CSS, jer je onda sve mnogo lakše. Evo dobrog sajta za to: http://www.w3schools.org.
- Kao što je neko već spomenuo, nedostaje ti nešto VEOMA važno: naslov svake stranice.
- Kad stavljaš tekst na sliku, nemoj to da radiš u Paintu. Probaj da pronađeš Adobe Fireworks, on je web-friendly, što bi se reklo, i dosta razumljiv. Kad ga nađeš, javi se i reći ću ti šta da radiš.
- Tekst na sajtu bi trebalo stvarno da bude tekst, a ne slika sa nekom ružnom senkom.

U svakom slučaju, moraš da počneš da učiš XHTML malo ozbiljnije. Ako sajt predstavlja nešto što voliš, zaslužio je malo detaljnije studije. :)

Dugo nisam cuo komentare za moj sajt ovde, pa ajd da probam opet :D
Sta kazete?
www.bpretraga.net

Ajte... :D

Ništa više ne nauči pačurlija ta,
nego ono što je i pre znala...ga, ga, ga.

Meni pre svega nikad nije bila jasna sama poenta sajta, a još manje zbog čega se tako grčevito držiš tih dvaju boja koje su se smučile i bogu i narodu. Grafika je niskog kvaliteta, sidebar stilski previše odudara od glavne kolumne.

evo i mog prvog sajta www.strpce.com

Sta da menjam,dodam,oduzmem???

Sadržaj je OK, ali dizajn je bezličan. Tj, još jedan besplatni šablon koji nije gotovo nimalo modifikovan.

Drugari, ako neko moze da mi da strucno misljenje o sajtu www.hidrogradnja.co.rs i da li bi trebalo da dodam neke linkove i AdSense reklamice da bih mu popravio rejting, na google-u je samo 5 dana, ali se nalazi na 20 strani,da li moze bolje:dontunderstand:

Za početak, zatvori neki od a tagova, jer nije zatvoren.

A onda...natrag za crtaću tablu. Skroleri moraju da lete, tekst mora da bude usaglašen.Ceo sajt ne sme da izgleda kao da je ovo 1999, već kao da je 2009.

Nadam se da sam makar nekome objasnila kako stoje stvari. Mogu da uradim detaljnu analizu svih sajtova kojima fale početak, sreda i krajevi, ali onda to više nisu samo sugestije...

Prvo izvini sto sam nepismen jer lepo pise da si zensko. :)
Sto se tice te duzine sajta ja nisam mogao da odlucujem puno, klijent je zeleo bas toliko veliki iako sam mu rekao neke stvari.Hvala za ovu adresu 960 bas cu da pogledam o cemu se tu radi.
To sto je natrpano tako je samo na prvoj strani, ostale su "mirnije" i flash je samo za meni i header(baner).
Nisam te razumeo za tablice?
A sto se tice gomila elemenata cekaj da vidish kad budem imao pristup statistici(broj poena,skokovi,asistencije..) jer sad je razvuceno zbog toga jer nemam dovoljno materijala pa onda sam napravio ogromno da bi sajt bio popunjen.Sad kad su usli u I ligu imacu pristup statistici i gomilu drugih stvari pa ce i odredjene komponente sajta biti sredjenije i manje.
Hvala na sugestijama.
Pozzz

Drago mi je da su moje sugestije smislene i da se ne ljutiš. Sad, nisam ništa strašno ni rekla, samo da je veliko i da su stvari nabacane, ali sad kad si objasnio ima smisla.

Bilo bi super ako bi uspeo da objasniš klijentu kakvi su standardi i kako će dobiti ono što želi: tj. kako će njegov sajt biti dostupan većem broju ljudi. :) Za mene je to uvek najgori deo sklapanja posla...objasniti nekome da je ono što želi maaaalčice WTF.

Za tablice sam generalno mislila da bi trebalo da ih izbegavaš, sem ukoliko je u pitanju baš, baš pravi tabularni prikaz vrednosti.

Da li si mislio da tu statistiku dovlačiš preko neke skripte, preko RSS ili da je uvek ubacuješ kao deo slike? Nadam se da je prvo ili drugo moguće, u protivnom ćeš imati mnogo nepotrebnog posla.

U principu bi bila dobra ideja da meni ne bude u flashu, kako bi te "pokupili" pretraživači i kako bi znali kuda da krenu sa prve stranice sajta. Ako ništa drugo, uradi tekstualnu verziju menija i lupi da veličina tog teksta bude nešto neverovatno malo, bukvalno nevidljivo. :) To je trik koji koristimo kad radimo CSS menije sa slikama...kako bi slika ustvari bila samo pozadina, a meni i dalje tekstualan.

Poslednja izmena:
Za statistiku jos ne znam ali cu izgleda morati da kopiram svedski kosarkaski savez odnosno oni kad izbace stat. sa tekme ili stat. za polusezonu pa da od njih kopiram.To moram da smislim kako jer slike ne zelim da radim .
Radim u dreamweaveru i ne znam drugaciji nacin da ubacim tekst osim da ubacim tabelu pa da pishem u celijama.Ako znash drugacije bio bih ti zahvalan.

A sto se tice menija gore je flash ali skroz dole na sajtu sam ubacio i obican text koji sam linkovao sa drugim stranama sajta.

www.mmoagencija.webnode.com
Kad posetite sajt voleo bi da ostavite komentar na celokupan web sajt.Takodje ga mozete oceniti i na samom sajtu u nasoj anketi.
8030_Corporate_Paris_look.jpg

izvini, a šta je ovde tvoje? :super:

Pa to je neka agencija Valjda za Seo i web dizajn kolko sam ja svatio...
Iskreno kada sam posjetio sajt mislio sam neki personalni sajt Kad sam vidio da se bavi web dizajnom i Seo nasmijao sam se jer nebi dao ni besplatno da mi uradite seo i dizajn(bez uvrede).. Kao prvo sajt koji se bavi tim vidom posla nebi trebao biti hostovan na free hostu ako vec kreces da radis ozbiljno kupi neki jeftin host ima ih tonu po 30e godisnje sa domenom i ostalim zezalicama...I nigde konkretno ne vidim ponudo i vase cene sto bi trebalo da se vidi cim se udje u sajt :)
Srecno vam sa Poslovanje

I da zaboravih da kazem kako mozete vi da pruzate usluge web dizajna a za vas sajt se koristi free template koji dolaze u free web host............

Poslednja izmena:
...Kad sam vidio da se bavi web dizajnom i Seo nasmijao sam se jer nebi dao ni besplatno da mi uradite seo i dizajn(bez uvrede).....

Vidim ima kriticara ovde, i drago mi je (vecina je pobegla sa foruma ili se pritajila posle "pada republike")

aj oceni www.edizajn.com

u principu, takav kakav je, poprilicno je zavrsen, ali ima jos posla. mislim da ce demo biti uklonjen, nesto me mrzi da cukam sve to, i fale neki tekstovi, mada sajt je vise reklaman nego informativan, jer ciljam na direktno reklamiranje stampanim materijalom, a sajt da bude tu da se vidi da znamo da radimo

pa?

Uh ja sam malo pre pogresila temu :( nisam videla da postoj i ova tema za ocenjivanje.. elem oprostice mi tamo, nadam se :)

U svakom slucaju i tamo gde sam postavila sajt i pitanje, valjda ce mi neko odgovoriti :)

Evo ovako stoje stvari.. u pitanju je sajt/forum specificnog karaktera, edukativnog pre svega ali ima i deo koji je vise offtopic za nase prijatelje i poznanike sa neta :)

Molim vas ako imate vremena, pogledajte i interesuje me vase misljenje: kako se snalazite na sajtu, da li je pregledno/razumljivo, da li ste nasli neku koristnu informaciju itd.. nemojte da gledate/ocenjujete vizuelni dojam sajta, interesuje me upotrebna vrednost kao i lako snalazenje po sajtu.. pa ono nemam pojma.. kako vam se cini, da ga uprostim :D

Link

Vidim ima kriticara ovde, i drago mi je (vecina je pobegla sa foruma ili se pritajila posle "pada republike")

aj oceni www.edizajn.com

u principu, takav kakav je, poprilicno je zavrsen, ali ima jos posla. mislim da ce demo biti uklonjen, nesto me mrzi da cukam sve to, i fale neki tekstovi, mada sajt je vise reklaman nego informativan, jer ciljam na direktno reklamiranje stampanim materijalom, a sajt da bude tu da se vidi da znamo da radimo

pa?
Dizajn i preglednost sajta za desetku,Medjutim postoji problem sto je ovo jos jedan sajt koji se bavi web dizajnom i veoma je danas tesko da se covek probje na trziste da ima hleba od web dizajna ono sto ti ja toplo preporucijuem kako bi stekao neku jacu klijantelu jeste kao prvo da na sajtu predstavis tim koji koji radi na web projektima, da otvoris firmu(ako je nemas) i da stavis naziv firme na sajtu.Nebi verovao koliko znaci kada se predstavi tim kada ljudi vide da je to ozbiljna firma da nemaju posla sa nekim klincem koji je naucio php/html i ostalo.Takodje bi bilo bolje da si umesto stranice DEMO stavis stranicu CMS (ili kako vec ti dodje)jer ako dodje neki stariji neupuceni covek i vidi demo cms on veze nema o cemu se radi na tu stranicu bih ja stavio neka objasnjenja kako radi cms sta je cms itd...(to su neke stvari kako bih ja uradio). Ima na sajtu da se jos radi iscrpan i ponekad dosadan posao je web dizajn :)

Pozdrav

hvala na konstruktivnim predlozima. planirano je da se ubace tekstovi o tome kako pravimo sajt, po kojim fazama, cemu sluzi cms, kako radi, cemu sajt u ovo doba, kako to moze da koristi, kome treba i sl. ali uletese mi tri posla istovremeno pa sad crncim da ih zavrsim a sajt stoji u mestu :(

da ume da bude dosadan - vala ume :mrgreen:

ali se i isplati. budimo iskreni - od sveg cukanja najlakse je pare napraviti na web dizajnu. jes da nisu neke, ali ajde sad, necemo da budemo pohlepni studenti.

da otvaram firmu ne isplati mi se, radim na ugovor o autorskom delu

Evo jednog mog sajta koji nije pravljen u nekom online makeru.(znate ono na free hostingu kao na webs.com) vec je pravljen samostalno(mada je template vec postojao i zove se gamezone)....

www.SrpskiGameri.Co.Nr (Free hosting,free domen..ZA SADA..)
inace trenutno ucimpomalo P.S. pa razmisljam o tome da izmenim dizajn sajta ali da text i sve ostane na svom mestu, tj. da zamenim slike iz image foldera..

Sada imam problem sa opimizacijom sajta za sve pretrazivace..Iako kod mene sve radi na Google Chrome,Mozila,Safari,IE5..Kod nekih ne izgleda sve bas savrseno npr.. kod mog druga su online i game zone izmesani i stoje jedan preko drugog..

Da li bi neko znao da mi objasni kako da optimizujem sajt..

Back