SAD - predsednički izbori 2020.

Pobednik predsedničkih izbora u SAD 2020. godine?

• Donald Tramp

glasova: 91 74,6%
  • Džo Bajden

glasova: 31 25,4%

• Ukupno glasova
    122
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledao sam prvih 30-45min a za posle možda je bilo još i gore haha.
Tramp je jedna teška seljacina kao da je stvarno sa Balkana i kao da mu je Vučić brat.

...ако ти као комуниста бираш Бајдена, онда ће се вероватно определити и троцкисти из Вашингтона увезати у савезништво са евангелисима и гласати проив Трампа.

Јел гледао неко озбиљан без навијања?Како су маторци дјеловали?Ко је ушмркао више коке?

Да те стварно интересује, отишао би на неке озбиљне америчке сајтове политичких наука.

Тамо ће ти објаснити њихови политиколози кроз плач и горчину.

Да те стварно интересује, отишао би на неке озбиљне америчке сајтове политичких наука.

Тамо ће ти објаснити њихови политиколози кроз плач и горчину.
Немам искрено воље.Видим да је било прљаво како сам и очекивао.

Šta misliš kao politolog, za kog kandidata navija gosudarstvena duma SSSR

Ја нисам Хрват или ***** политолог, већ Србин политиколог.

- -
Геополиички су за Трампа, јер не воле мрљаву, брљаву и робовску ЕУ (Немачку) са Запада, а и Кина ће им појести ресурсе на далеком истоку.

Рекох ти Русија је бункер из ког неће изаћи ни за 100.г. (не могу да се одуче, погрешно наученог бункера до 1950тих, иако је данас непотребан, јер имају најбоље стратешко наоружање)

Шта теби бункер смета? Нека их тамо.

Ne ovako.

Trump je klasican populista koji sebe hoce da predstavi kao borca protiv sistema koji je nepravedan. Tako npr on kaze 2016 da je sistem namesten i trazi od Obame da obezbedi fer glasanje. Obama je samo odmahnu glavom i rekao da je nas sistem OK. Posle Trump pobedi i pitaju ga da li je njegova pobeda OK posto je rekao da sistem nije dobar, a on kaze ne sve je u redu.

Znaci on nije ni polozio zakletvu, a vec je poceo da lupa.

I tri godine serunda kako se sve urotilo protiv njega. Pa covece Boziji naravno da se urotilo jer Amerika ima sistem da spreci takve kao ti da sve zivo razje6u sto je decenijama stvarano. Da nema, on bi verovatno zavrsio kao najmanje Orban ili gore. Kamo srece da i mi imamo takvo drustvo pa Vucic bi trajao 2 godine ovako je komad budale srusio drzavu do temelja. Trump kaze pa mediji i profesori i akademija rade protiv mene i FBI. Pa cekaj zar ocekuje da ga podrze ?! Evo:

Prosto nemoguce je sastaviti spisak svih njegovih ja ne znam ni kako to da nazovem, nebuloza. On se zakleo da ce stiti ustav a onda kaze ja hocu da vladam kao Xi ! A u ustavu pise koja su mu ovlastenja i duzina mandata. Pa ne znam ne valja mu NATO, a Putin i Kim su mu super. Ili npr kaze donecu predsednicku naredbu da ne moze neko biti Amerikanac ako se samo rodio u Americi. A u ustavu pise suprotno. Ja kapiram da on nije citav, ali zar nema neko da mu kaze: G. predsednice ne mozete menjati ustav predsednickim ukazom. Moglo bi ovako do sutra...

Medjutim sada je konacno dosao kraj tom zezanju jos 3 meseca i zbogom Trumpe.

Ви, интернационалисти, нарочито троцкисти зацарени од давне 1917.г....

Амерички Троцкисти ако сам добро разумео А.Павића: Трансформисани умерени прогањани врхунски интелектуалци (много јевреја) су протерани левичари 1950тих у демократско крило од којих је настала 1970тих политичка снага вашингтонског консензуса/трилатерале и промена индустријског капитализма у нелоберални капитализам.

Доста је запетљана и прикривена генеалогија политичке филозофије, нарочито када слушаш Регана Републиканца који је то све спроводио. Пре него што је победио рекао је "Држава/систем/режим једино што треба да уради, је да се склони капитализму"

Никада мени ова генеалогија и трансформација неће бити потпуно јасна из филозофског ракурса. Ваљда што нисам Американац и не разумем потпуно њихову политичку културу.

Poslednja izmena:
"UMUKNI, ČOVEČE!" Prvu debatu Trampa i Bajdena obeležili nadvikivanje, HAOS I UVREDE

https://www.blic.rs/vesti/svet/umuk...campaign=push_80fb2ad81d2dd9b&utm_medium=push

Bajden Trampa nazvao klovnom, rasistom, Putinovim pionom. Tramp: "Kod tebe nema ničeg pametnog

https://www.telegraf.rs/vesti/svet/...edium=android&utm_campaign=push_notifications
Bajden je bio fantastičan. Argumentovan, staložen, smiren i odgovorio je samo u par slučajeva u kojima bi i Majka Tereza odgovorila.

Pokazao je veoma, veoma Britki Intelekt.

Veoma zadovoljan.

Vole da se iživljavaju nad nemoćnima.
...
To su zakoni pisani za buržuje.
...

Тако је!

То ми мали мишеви, једино треба да гледамо из нашег угла и мишије перспекиве, шта ће да нам уради један или други слон.

А заболе ме шта ће слонови полупати у САД-у, и сад ми као треба да гледамо ствари из њиховог угла, па да коментаришемо.

Смешно непотребно

Колико сам похватао америчке најпознатије критичаре на брзака кажу најгора дебата у историји.
Зар је било толико лоше?
Ne, bilo je super s Bajdenove strane. Argumentovano, pametno, u centar.

Tramp je s druge strane samo vrištao parole i uvrede. Mene je bilo sramota.

• Podržavam
Reactions: Hix
Evo ga ovaj što ima rodjaka u Americi.... :kafa:

Sinko, ako pobedi Bajden, prvo śto radi je - uručuje aboliciju Trampu.
Kako ljomberu objasniti? Imaš fakultet al oči i pameti nemaš...

u sad si rekao mnogo pametnu stvar ! Naravno da Trump nece nikad zavrsiti u zatvoru jer bi bila skuplja dara nego mera.

Poenta je da... gledaj... Da bi se Trump pobedio potrebno je samo biti normalan. Dakle samo budi obican normalan covek i Trump ce moci samo da urlice oko tebe. To je Biden shvatio. I cela Amerika je to videla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back