S L O M ili KRUG JE ZATVOREN

О, Добро Дошли, за историју је врло битно која је верзија истинита.Као што је битно зашто се толике деценије чврсо држало лажне приче која је пласирана као историјска истина.
Ништа за ђенерала Михиловића није данас "погубније" ви сте га монтираном процесу осудили и уморили, такође под мистериозним околностима , али је он данас рехабилитован.

Poslednja izmena:
О, Добро Дошли, за историју је врло битно која је верзија истинита.Као што је битно зашто се толике деценије чврсо држало лажне приче која је пласирана као историјска истина.
Ништа за ђенерала Михиловића није данас "погубније" ви сте га монтираном процесу осудили и уморили, такође под мистериозним околностима , али је он данас рехабилитован.
По теби, која је то ,,историјска истина'' у вези откривања земуница (склоништа) Драже Михаиловића и његово хапшење? Можда се по теби, Дража добровољно пријавио новим властима а они га шчепали и осудили на смрт.
Без обзира на монтиране и не монтиране судске процесе, Дража је у току рата био на погрешној страни, издајник и злочинац према сопственом народу. Тако је рекао и краљ коме се Дража заклео на верност и за сва (не)дела за свој народ ,,наградио елиминацијом са функције начелника ЈВуО а у радио-беседи тражио да се четници прикључе НОВЈ на челу са Ј.Б.ТИТОМ. Дража га није послушао, иако се заклео краљу да ће га служити, као и група његових окорелих зликоваца и по том основу му је суђено и пресуђено.
И што се правиш блесав и заобилазиш те чињенице?
Хајде ти напиши ту верзију као ,,историјску истину'' па је окачи да прочитамо а не само да се трудиш да негираш написано. То шта радиш (и не само ти) изгледа доста љигаво и незрело.

Павле Ђуришић је прочитао распис и 30.марта '45. послао радиограм Рачићу да извести Дражу о следећем:
,,Uvek ste skloni neistinama pa i sada.

Poslednji ste pustili krilatice, delite zlatnike, partiske rsvnogorske činove i karađorđeve zvezde samo da održite vojsku i komandante. Zar to nije sramota, a istorija će to suditi. Lažeš i ti I svi koji kažu da sam imao vezu ma sa kim od ustaških vlasti. Ali tačno ie da vi služite kao zaštitnica Nemaca.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
1* AVIL arhivski food D. M., C, reg. br. 6605 (pismo Pavla ĐuriŠića Draži Mihailoviću, bez datuma).

@Прока је цитирао post 113 у коме има датум радиограма а што се тиче потписа, ја не знам како се потписује радиограм.
Извор цитираног има и то тродупло:
http://znaci.net/00001/11_4.pdf и
AVIL arhivski food D. M., C, reg. br. 6605 (pismo Pavla ĐuriŠića Draži Mihailoviću, bez datuma ).
ИЗВОРИ И ОБЈАШЊЕЊа КОРПУСИ ДРАЖЕ МИХАИЛОВИЋА ...
Цитати и извори, које ти ниси прочитао, постоје и то шта постоји је садржано у Прокином коментару и посту 113.

Овај архивски извор ти увек употребљаваш па зашто не би и ми обични корисници. Али нама често замераш такав извор.
Понашаш се као по оној народној: ,,нит' се тераш, нит'се водиш''. Кад' ћеш једном да престанеш?
Не кажем ја да је тај извор забрањен, неколико пута сам ти то рекао, него да ли је веродостојно то што пише тамо, и да ли је неки такав документ уопште заведен у архиви на коју указује референца.
Сећамо се сви гвозденог крста који Ђуришић никада није добио од Немаца, а где је такође наведен извор у некој архиви, само што су провером установили да је по среди фалсификат а да се ништа слично не налази тамо где је наводно заведено.
Много фалсификата и непроверених докумената се такође чува у разним архивама, а чак и оне веродостојне треба критички посматрати у контексту ширих догађаја, што је за тебе и проку мисаона именица то једино знам.

Елем да напоменем да Ђуришић тог 30. марта 1945 уопште није био под Дражином командом и у његовом систему везе, па самим тим није имао ни потребе да му било шта пише.
А ти нам реци где је Ђуришић био 30.марта поменуте године?
Боље мућни мало главом о томе.

По теби, која је то ,,историјска истина'' у вези откривања земуница (склоништа) Драже Михаиловића и његово хапшење? Можда се по теби, Дража добровољно пријавио новим властима а они га шчепали и осудили на смрт.
Без обзира на монтиране и не монтиране судске процесе, Дража је у току рата био на погрешној страни, издајник и злочинац према сопственом народу. Тако је рекао и краљ коме се Дража заклео на верност и за сва (не)дела за свој народ ,,наградио елиминацијом са функције начелника ЈВуО а у радио-беседи тражио да се четници прикључе НОВЈ на челу са Ј.Б.ТИТОМ. Дража га није послушао, иако се заклео краљу да ће га служити, као и група његових окорелих зликоваца и по том основу му је суђено и пресуђено.
И што се правиш блесав и заобилазиш те чињенице?
Хајде ти напиши ту верзију као ,,историјску истину'' па је окачи да прочитамо а не само да се трудиш да негираш написано. То шта радиш (и не само ти) изгледа доста љигаво и незрело.

Историјска чињеница : ђенерал Михаиловић рехабилитован и самами тим неосуђиван. Џабе се трудите да повампирите резултат вашег монтираног процеса.

Историјска чињеница : ђенерал Михаиловић рехабилитован и самами тим неосуђиван. Џабе се трудите да повампирите резултат вашег монтираног процеса.

Ту флоскулу рехабилитован-неосуђиван, користиш као џокер увек када немаш шта да кажеш. И ти и ових неколико нео-четника на Форуму. Али печат на Дражини биографију као издајника и ратног злочинца је неизбрисив. Вечито и за сва времена. И рехабилитација је монтирани процес и биће времена када ће се ствари поставити на своје место.

Ја у посту на који ти реплицираш, нисам ништа писао о пишљивим рехабилитацијама већ о самом чину хватања Драже Михаиловића. Али се ти поново правиш блесав и о томе баш ништа. Има у ,,Погледима'' па прочитај и бар то напиши. Овако испада, ја те питам: ,,колико су сати а ти ми причаш где си купио сат''. Хајде бар то уради а да не ,,мирише'' на четништво.

Ја у посту на који ти реплицираш, нисам ништа писао о пишљивим рехабилитацијама већ о самом чину хватања Драже Михаиловића. Али се ти поново правиш блесав и о томе баш ништа. Има у ,,Погледима'' па прочитај и бар то напиши. Овако испада, ја те питам: ,,колико су сати а ти ми причаш где си купио сат''. Хајде бар то уради а да не ,,мирише'' на четништво.
Сада знамо како је заробљен Дража па тих неколико комунистичких верзија можеш слободно да одбациш заједно са овом Грбином.
А ово је врхунски безобразлук:
Без обзира на монтиране и не монтиране судске процесе, Дража је у току рата био на погрешној страни, издајник и злочинац према сопственом народу.
И још једно лагање:
Тако је рекао и краљ коме се Дража заклео на верност и за сва (не)дела за свој народ

Сада знамо како је заробљен Дража па тих неколико комунистичких верзија можеш слободно да одбациш заједно са овом Грбином.
Какве само глупости ти пишеш?
Ако је написано комунистичка верзија, дај цитирај бар једну четничку верзију о хватању (или како волите да кажете: заробљавању) Драже Михаиловића.
Ово шта ти пишеш је неозбиљно.

Ту флоскулу рехабилитован-неосуђиван, користиш као џокер увек када немаш шта да кажеш. И ти и ових неколико нео-четника на Форуму. Али печат на Дражини биографију као издајника и ратног злочинца је неизбрисив. Вечито и за сва времена. И рехабилитација је монтирани процес и биће времена када ће се ствари поставити на своје место.

А зашто не би "мирисало" на четиштво Добро Дошли ?
Ти још сањаш ?

А зашто не би "мирисало" на четиштво Добро Дошли ?
Ти још сањаш ?
Добро, напиши како је ухваћен или заробљен (свеједно) Дража макар и ,,смрдело'' на четништво. Што толико и ти и @Лекизан избегавате да то напишете (цитирате) а редовно написано дезавуишете?

Какве само глупости ти пишеш?
Ако је написано комунистичка верзија, дај цитирај бар једну четничку верзију о хватању (или како волите да кажете: заробљавању) Драже Михаиловића.
Ово шта ти пишеш је неозбиљно.
Четничка истина поткрепљена и савезничким дикументима.
https://www.novosti.rs/vesti/naslov...jlovica-bolestan-i-izmucen-upao-je-zamku-FOTO
http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest412879.html
Тако да Грба и остали лажови могу на ђубриште, истина је испливала на површину помири се са тим.

Четничка истина поткрепљена и савезничким дикументима.
https://www.novosti.rs/vesti/naslov...jlovica-bolestan-i-izmucen-upao-je-zamku-FOTO
Тако да Грба и остали лажови могу на ђубриште, истина је испливала на површину помири се са тим.
"Iz dokumentacije se jasno vidi da su "saveznici" moga dede, Britanci i Amerikanci, obećali pomoć u njegovom lečenju od tifusa. Predložili su da ga evakuišu avionom u Italiju, gde će ga lečiti, a zatim će ga vratiti u srpske planine. Po planu 13.marta 1946. godine sleteli su sa dva aviona u selo nadomak mesta Rudo, u istočnoj Bosni gde ih je čekao bolesni i bez svesti general Mihailović", kaže unuk Draže Mihailovića i potpredsednik POKS, Vojislav Mihailović i dodaje:
"Umesto da ga odvedu u Italiju, isporučili su ga komunistima u Sarajevo. Meni je drago da je istina izašla na videlo, da su ovi dokumenti potvrdili da Nikola Kalabić nije izdao Dražu, nego je to bila prljava komunistička propaganda, sa namerom da se moralno diskredituju najodani Dražini ljudi i ceo Ravnogorski pokret. Sada je jasno zašto u današnje vreme zvaničnici SAD i Velike Britanije sramežljivo spominju da je moj deda bio njihov saveznik, da se za njih žrtvovao, prolivao krv i da je spasio više od 500 njihovih pilota. Verovatno se stide izdaje koju su priredili njemu i celom srpskom narodu. Tu izdaju i besčašće im porodica Mihailović ne može oprostiti, a da li će moji sunarodnici Srbi, to ne znam " - zaključio je Mihailović.

Ово је чак и најбоља варијанта ,,заробљавања'' Драже Михаиловића. Уловили су Дражу на кварно на сличан начин како је Дража све време трајања рата лагао и избеглу Владу у Лондону и савезнике и народ Србије.
А што се тиче Калабића, била је тема на овом Форуму, па прочитај.

https://forum.krstarica.com/threads/nikola-kalabic.897571/
Уопште није важно по којој је варијанти Дража ухапшен. Важно је да је злочинац ухапшен, да му је суђено и пресуђено и ликвидиран према заслугама.

Ово је чак и најбоља варијанта ,,заробљавања'' Драже Михаиловића. Уловили су Дражу на кварно на сличан начин како је Дража све време трајања рата лагао и избеглу Владу у Лондону и савезнике и народ Србије.
А што се тиче Калабића, била је тема на овом Форуму, па прочитај.

https://forum.krstarica.com/threads/nikola-kalabic.897571/
Уопште није важно по којој је варијанти Дража ухапшен. Важно је да је злочинац ухапшен, да му је суђено и пресуђено и ликвидиран према заслугама.
То је једина истина.
Врло је битно како је Дража заробљен јер су се комунисти налагали у вези тога као и у вези улоге Николе Калабића.
Тако да је још једна комунистичка сплачина раскринкана.

То је једина истина.
Врло је битно како је Дража заробљен јер су се комунисти налагали у вези тога као и у вези улоге Николе Калабића.
Колико има четничких сплачина па ником ништа. Ево, ти и дан-данс користиш те сплачине и мислиш да си открио нову планету.
Све то није важно, важно је што су зликовци похватани, судили им па ликвидирали и тако натакли жиг срамоте на образ. А ти и даље кукуричи над њиховом срамотом.

Колико има четничких сплачина па ником ништа. Ево, ти и дан-данс користиш те сплачине и мислиш да си открио нову планету.
Све то није важно, важно је што су зликовци похватани, судили им па ликвидирали и тако натакли жиг срамоте на образ. А ти и даље кукуричи над њиховом срамотом.

О коме ти то сад гиовириш Добро Дошли ? У последњим постовима си говорио ђенералу Михаиловићу, а сада прелаз на множину.
И даље мислиш да можеш да га убрајаш у "зликовце" ? Да те обавестим да после рехабилитације то више не можеш

О коме ти то сад гиовириш Добро Дошли ? У последњим постовима си говорио ђенералу Михаиловићу, а сада прелаз на множину.
И даље мислиш да можеш да га убрајаш у "зликовце" ? Да те обавестим да после рехабилитације то више не можеш
Tи се опет качиш!

Poslednja izmena od moderatora:
Tи се опет качиш!

Ништа се ја не качим, него те упозоравам. Ти и твоји сте грађани државе Србије и њени закони важе како за менен тако и за тебе.Како је мени законом забрањено да назовем зликовцима партизане и вашег врховног командата , тако је теби забрањено да називаш четике и ђенерала Михаоловића зликовцима. Нисмо више законом подељени на подобне и неподобне грађане.

Poslednja izmena od moderatora:
Нема чини ти се, дешава се када верујеш у бајке па мислиш да је све тако.
Ово су савезнички документи а не четнички, тако да сада знамо како је заробљен Дража и нема потребе да више понављамо комунистичке лагарије свих врста.
Стигла је и рехабилитација тако да се данас славе као јунаци а то је једино битно, на крају сваком своје.

pa i dražin gospodar hitler je umro neosudjen pa šta?
a po pravosnažnoj optužnici koja nije poništena, draža je ratni zločinac, izdajnik i saradnik okupatora
kako god, tito mu je skinuo glavu, 1:0 za tita ;)

То је једина истина.
jok, istinu su rekli oni koji su izgubili rat, koji su izgubili glave...
od kad gubitnici pišu istoriju?
četničke splačine ne vredi ni čitati, to su samo jalova opravdanja gubitnika
a istina je da je kalabić izdao dražu, da je draža uhvaćen kako se krio ispod kamena sa par pratilaca i na kraju odrekao se pokreta i stavio novoj vlasti na raspolaganje u izgradnji socijalističkog društva, kako je sam napisao u molbi za pomilovanjem a sve u nadi da će spasti golu glavu

a istina je da je kalabić izdao dražu, da je draža uhvaćen kako se krio ispod kamena sa par pratilaca i na kraju odrekao se pokreta i stavio novoj vlasti na raspolaganje u izgradnji socijalističkog društva, kako je sam napisao u molbi za pomilovanjem a sve u nadi da će spasti golu glavu
Наравно да су рекли, савезници су победили у рату и видиш шта су рекли.
Чуди ме да тога нема код Грбе.

Научи већ једном да историју пишу историчари, а не победници :hej:

Ништа се ја не качим, него те упозоравам. Ти и твоји сте грађани државе Србије и њени закони важе како за менен тако и за тебе.Како је мени законом забрањено да назовем зликовцима партизане и вашег врховног командата , тако је теби забрањено да називаш четике и ђенерала Михаоловића зликовцима. Нисмо више законом подељени на подобне и неподобне грађане.
Не тртљај када појма немаш. И ко си ти да ме упозораваш и спочитаваш шта ми је забрањено.
Ако је по теби забрањено да се за четнике и Дражу каже да су ратни злочинци, онда све књиге, уџбенике, архивска документа, новинске чланке, .... треба да спалите да би Дража и четници сачували образ. Али на твоју жалост, то тако не може. То су могли само ваши миљеници Немци у време Хитлера (10.мај 1933.).
Ратни злочин је вечити жиг над ликовима и (не)делима Драже и четника и неизбрисив жиг.

Ти партизане и не можеш да називаш ратним злочинцима јер су се они тукли од почетка рата против окупатора и њихових помагача и квислинга. Партизанска НОВЈ је ослободилац државе за разлику од Драже и четника који су и у ослобађању државе били на страни окупатора.

Poslednja izmena:
proka:

Научи већ једном да историју пишу историчари, а не победници
Научи Проко да историју пише само економски ,,историчар'' - Милосав Самарџић. Она је искључиво тачна и све историјске и архивске документе који нису сагласни овом ,,историчару'' - спалити.

Не тртљај када појма немаш. И ко си ти да ме упозораваш и спочитаваш шта ми је забрањено.
Ако је по теби забрањено да се за четнике и Дражу каже да су ратни злочинци, онда све књиге, уџбенике, архивска документа, новинске чланке, .... треба да спалите да би Дража и четници сачували образ. Али на твоју жалост, то тако не може. То су могли само ваши миљеници Немци у време Хитлера (10.мај 1933.).
Ратни злочин је вечити жиг над ликовима и (не)делима Драже и четника и неизбрисив жиг.

Ти партизане и не можеш да називаш ратним злочинцима јер су се они тукли од почетка рата против окупатора и њихових помагача и квислинга. Партизанска НОВЈ је ослободилац државе за разлику од Драже и четника који су и у ослобађању државе били на страни окупатора.

И зато је њихов врховни командант на списку највећих масовних злочинаца двадесетог века , а тај списак нису правили ни четници, ни Самарџић који вас толико жуљи.

Back