Русофилија и њене штетне последице

ma :lol: radoje d. ne stanuje tamo, ma koliko kliktali da se smeju dok iznutra placu ko neke ***** :lol:

Најсмешније је у том тоталном и тоталитарном елитистичком и другосрбијанском кругу двојке је тај што су попиздели од своје неспособности, неспремности и кукавичлука да направе сопствену револуцију и елиминишу поводљиву масу коју користе њихови титоистички супарници и креатори власти и вршења моћи. У тој немогућности, имају неку своју аутошовинистичку литургију у којој се моле да неке нечастиве силе дођу и усред Шумадије успоставе Јасеновац2. То је засада 3.фаза, ко зна шта ће бити у четвртој

Најсмешније је у том тоталном и тоталитарном елитистичком и другосрбијанском кругу двојке је тај што су попиздели од своје неспособности, неспремности и кукавичлука да направе сопствену револуцију и елиминишу поводљиву масу. У тој немогућности, имају неку своју аутошовинистичку литургију у којој се моле да неке нечастиве силе дођу и усред Шумадије успоставе Јасеновац2. То је засада 3.фаза, ко зна шта ће бити у четвртој
oce to al kod j.g balarda mozda u sf-u :lol:

znas kako se kaze kad ih gledas onako jadne i neuke kako zderu halapljivo sendvice: u glavi gladnih majmuna sve je banana.

e takve su im i politicka ideologija a i marketing

Најсмешније је у том тоталном и тоталитарном елитистичком и другосрбијанском кругу двојке је тај што су попиздели од своје неспособности, неспремности и кукавичлука да направе сопствену револуцију и елиминишу поводљиву масу коју користе њихови титоистички супарници и креатори власти и вршења моћи. У тој немогућности, имају неку своју аутошовинистичку литургију у којој се моле да неке нечастиве силе дођу и усред Шумадије успоставе Јасеновац2. То је засада 3.фаза, ко зна шта ће бити у четвртој

Ви сељаци сте опчињени кругом двојке.

Нико ко живи у центру неће рећи "ја сам из круга двојке" него "ја сам са Славије" и сл

То је шиболет за провинцијалце и ине Веље Илиће

Нико ко живи у центру неће рећи "ја сам из круга двојке" него "ја сам са Славије" и сл

kolega, heri lajm je davno umro :lol:

a vas dvoje ste na neki nacin i komsije, iz kruga 95ice :lol:

A šta je to šibolet? Msm u Srbiji gde među dijalektima nema upotrebljivih fonoloških razlika. :cool:

То је дефинисан појам , као безуби или свезуби , као појмови другосрбијанери, аутошовинисти, итд., итд.

Свецка културо, знаш све , само не знаш појмове у Србији. Ти не разумеш значења, шта пишемо, а битно је да елитистички коментаришеш

Ево ових дана актуелно око НИС-а и да због братске нам Русије морамо себи пуцати у ногу.Питам се само зашто неко ко се издаје за Србина и патриоту ставља интерес једне далеке земље испред интереса своје? Уз то се увек игнорише чињеница да је тај исти НИС изграђен америчким кредитима и да Амери од нас траже да учинимо услугу пре свега себи и повратимо власништво над стратешки важним ресурсом. Увек буде најјачи аргумент како нас Руси нису бомбардовали..тачно, нису ал су нас увек пустали низ вц шољу кад им је било у интересу за шта им ја не замерам, радили шта је најбоље за њих..али зашто ми никад не радимо шта је најбоље за нас?

Локације гулага 1930-60
1764786251726.png

Ево ових дана актуелно око НИС-а и да због братске нам Русије морамо себи пуцати у ногу.Питам се само зашто неко ко се издаје за Србина и патриоту ставља интерес једне далеке земље испред интереса своје? Уз то се увек игнорише чињеница да је тај исти НИС изграђен америчким кредитима и да Амери од нас траже да учинимо услугу пре свега себи и повратимо власништво над стратешки важним ресурсом. Увек буде најјачи аргумент како нас Руси нису бомбардовали..тачно, нису ал су нас увек пустали низ вц шољу кад им је било у интересу за шта им ја не замерам, радили шта је најбоље за њих..али зашто ми никад не радимо шта је најбоље за нас?
Jebbe te vučić a ne rusi, namerno odlaže nacionalizaciju što duže da bi izazvao krizu u srbiji. Rusi su pre za nacionalizaciju kada srbi dobijaju rafineriju i sutra će da je isplate nego da je neko "kupi" a da novac ode na blokirane račune sa kojih ameri kradu pare.

Србији су, преко НИС-а, санкције увели Амери, не Руси.. Санкције које подразумијевају блокаду доставе сирове нафте. Увођење санкција, посебно оних који садрже блокаду доставе енергената јест чин непријатељаства. Нису Руси блокирали доставу нафте, учинили акт непријатељства, него Амери.

Енергенти, нафта и гас, јесу најважнији за сваку земљу, енергенти све покрећу или заустављају, енергенти покрећу живот, или заустављѕају. Србија јесте у јако тешкој ситуацији. Али смо и сами криви што смо дошли у ту ситуацију. Тачније политичке елите које су водиле Србију свих ових деценија.

Да је раније урађен нафтовод који би преко Мађарске повезао Панчево са јужним краком нафтовода "Дружба", не би дошли у ову ситуацију.
То је наравно задатак и у будућем времену, на томе се мора радити, посебно што Србија у Мађарској добија све пријатељскију земљу. И избјећи да Србија буде овисна од нафтовода ЈАНАФ гдје Хрватска наравно по америчкој директиви увијек може заврнути славину.

Шта чинити? Национализација јесте рјешење, но национализација је отимачина. Онај коме отимаш имовину не мора на то гледати благонаклоно.
И то привремено рјешење. Јер када се повинујеш оном ко према тиме чини акте непријатељаства, иде логично питање. Који је слиједећи захтјев? Који је слиједећи ултиматум? Који ће опет садржавати санкције, блокаду доставе енергената или банковних рачуна.

Немају Руси везе са овом причом, ни русофилија. Имају Руси својих брига, пречих проблема. Ово је проблем Србије како изаћи из заје.бане ситуације. Они умова заробљених у русофобоији, а то су искључиво они забраздили у аутошовинизму (русофобија = аутошовинизам) ће завриштати "национализуј, отимај, тјерај руску багру...". Е моји јадници. Али шта даље?
Ситуација јесте заје.бана. Два су избора, опција један, награисаћемо, опција два, тек онда ћемо награисати. Шта је ту је, како написах, сами смо највише криви што смо дошли у ову ситуацију.

Poslednja izmena:

Problem je u tome sto su ti postavke i logicki zakljucci pogresni.
Najbolja odbrana od manipulacije je vratiti se logici razuma.
Silogizam se bazira na dva cinjenicna iskaza iz kojih izvlacimo logican zakljucak.

Iskaz 1: Neprijatelj je onaj koji te je napao u ratu
Iskaz2: Amerika nas je napala u ratu, ubijala nam nevine ljude i decu, okupirala nam teritoriju itd
Zakljucak: Amerika nam je neprijatelj
Stoga biti Zapadofil (Natofil) je isto sto i Kvinsling.
Zdrav razum i iskustvo kaze da je bolje je saradjivati sa onim ko ti nije neprijatelj nego sa neprijateljem

I konacno sta to Srbija ima da ponudi Rusiji da bi je Rusila branila po svaku cenu?
Da li je to mozda Ruska vojna baza, specijalni ugovor o saradnji kao sa Severnom Korejom itd?
Nista slicno tome a Rusija ti nije mama da da te stiti od tvojih sopstvenih gluposti
i zapadom korumpiranih i ucenjenih vodja poput Fahmije Juniora i njegove mafije.
Neka ti Amerika prvo oslobodi okupirano Kosovo pa tek onda kaze da ti je prijatelj.
Pre bi se moglo reci da naslov teme treba da bude: Rusofobija i njene negativne posledice

"Uvek me je impresionirala cinjenica da su uglavnom Rusofobi oni koji nisu mrdnuli
iz svojih balkanskih vukojebina sanjajuci o zapadu koji ne postoji"

:D

Poslednja izmena:
U zadnjem talasu zatvaranja preduzeća na jugu Srbije otpušteno je 5 hiljada radnika , a kako smo saznali od zapadnih izvora N1 iz rafinerije će biti otpušteno hiljadu ipo radnika to jest kako vole da patetišu bez hleba će ostati 4 000 duša. Znači cc 4 ili 3 prema jedan . U slučaju rafinerije dramoseranje , tragedija gigantskih razmena a drugi slučaj se jedva pominje.
No vratimo se uzrocima a oni su prihvatanje narativna sa zapada jedno utucavanje u glavu da su strane investicije spas i da sve moramo prodati naročito monopolska profitna preduzeća jer bez toga nema razvoja države .
I upravo oni koji su najveći zagovornici takve opcije danas kukaju na prodaju NISa , kukaju i na to što smo Kinezima prodali rudnike ali sve drugo je super pa makar to bile i državne funkcije, bankarski sistem, strategiski sektori bez trunke ulaganja a bilo bi dobro da se NIS i rudnici sad prodaju zapadnjacima. Njima ne smeta sama prodaja već što je to prodato Rusima i Kinezima. Kmetski mentalitet.

Poslednja izmena:

Tako je i tvoj predsednik bio "pametan" pa ga Trump toliko ceni
:D:hahaha::rotf:

U zadnjem talasu zatvaranja preduzeća na jugu Srbije otpušteno je 5 hiljada radnika , a kako smo saznali od zapadnih izvora N1 iz rafinerije će biti otpušteno hiljadu ipo radnika to jest kako vole da patetišu bez hleba će ostati 4 000 duša. Znači cc 4 ili 3 prema jedan . U slučaju rafinerije dramoseranje , tragedija gigantskih razmena a drugi slučaj se jedva pominje.
No vratimo se uzrocima a oni su prihvatanje narativna sa zapada jedno utucavanje u glavu da su strane investicije spas i da sve moramo prodati naročito monopolska profitna preduzeća jer bez toga nema razvoja države .
I upravo oni koji su najveći zagovornici takve opcije danas kukaju na prodaju NISa , kukaju i na to što smo Kinezima prodali rudnike ali sve drugo je super pa makar to bile i državne funkcije, bankarski sistem, strategiski sektori bez trunke ulaganja a bilo bi dobro da se NIS i rudnici sad prodaju zapadnjacima. Njima ne smeta sama prodaja već što je to prodato Rusima i Kinezima. Kmetski mentalitet.
Indirektno će zbog prestanka rada nisa ostati bez posla preko 50.000 radnika pa vi sad vidite sa kakvim monstrumom na vlasti ima narod. Poigrava se sa golim opstankom celog jednog grada!

Back