Rusko naoruzanje

" ЛЕК ПРОТИВ АМЕРИЧКЕ АРТИЉЕРИЈЕ:

Упознајте комплекс ''Пеницилин'' (ВИДЕО)


Државна испитивања новог руског комплекса за извиђање артиљерије ''Пеницилин'' су успешно завршена.


penicilin_ria.jpg


(Пеницилин (Фото: РИА Новости)

Комплекс '’Пеницилин'’ је произвела фабрика Роселектроника, која се налази у саставу Ростеха, а испорука прва два примерка руској армији се очекује 2020. године.

Звучно-термални комплекс '’Пеницилин'’ је предвиђен за тражење ватрених позиција артиљеријских оруђа, минобацача и ПВО и других ракетних система. Такође служи и за кориговање гђња сопствене артиљерије.

 
" НЕШЕНЕЛ ИНТЕРСТ: Ово су четири врсте руског „смртоносног“ оружја!

09-12-2018 10:43

Тенкови Т-72Б3 и Т-90, вишецевни ракетни бацач „Смерч“, ракетни комплекс „Искандер“ и противракетни систем С-400 руско су „смртоносно оружје“ са којим „НАТО не жели да има посла“, пише амерички магазин „Нешенел интерст“.

iskander_ria.jpg


Искандер (Фото: Ria)

По мишљењу аутора америчког листа, ова четири врсте наоружања показују борбену могућност земље. Он је поменуо главне тенкове Т-72Б3 и Т-90АС, који имају побољшану заштиту од противтенковског оружја, модернизоване термографичке камере и муницију која им даје могућност да уништавају тенкове западних држава на краћем растојању, иако, по његовом мишљењу, они као и досад имају предност у инструментима за откривање циљева и системима за управљање ватром.

Аутор је такође открио да је ракетни бацач „Смерч“, калибра 300 милиметара, „пример смртоносне моћи руске артиљерије“.

Лист даље наводи комплекс „Искандер“, чије су ракете, како пише аутор, супериорније од старих модела по прицизности и брзини лета, могу да се скривају од система ПРО и поседују „страшну“ бојеву главу од 680 килограма.

 
" РАЗБИЈАЧ ОКЛОПА:

Совјетски ракетни бацач РПГ-27 “Таволга” виђен у Ираку (ФОТО)


13-12-2018 16:31 Ратни извештаји Наоружање Сирија / Ирак Фокус 6 Свет Планета

Ручни ракетни бацач РПГ-27 „Таволга“ совјетске производње примећен је у Ираку.
Ово оружје је ушло у наоружање пре више од 30 година, у исто време са још једним изузетно опасним противтенковским средством РПГ-29 „Вампир“.


rpg_27_jt.jpg


( РПГ-27 (Фото: Јутјуб)

Ово оружје је ушло у наоружање пре више од 30 година, у исто време са још једним изузетно опасним противтенковским средством РПГ-29 „Вампир“.

Без обзира што се овај ручни ракетни бацач стар већ три деценије, „Таволга“ и дан данас представља једно од најбољих оружје ове класе које се налази у наоружању. Она је продукт чувеног совјетског предузећа НПО-Базалт. Његова основна делатност је између осталог развој и производња ручних ракетних бацача.Конкретно „Таволга“ је произведена 1989.године.

1


Карактеристике ручног ракетног бацача РПГ-27 се састоји из тога да он може да уништи основни борбени тенк који је заштићен плочама динамичког оклопа. За овако нешто је развијена ракета са тандем-кумулативном бојевом главом, тежине пет килограма. Њен калибар је 105мм. Први део пројектила садржи мало експлозивно пуњење. Оно има задатак да активира динамички оклоп. Иза њега кроз отворени простор улази основна кумулативна бојева глава која пенетрира незаштићен оклоп.

На овај начин ракета испаљена из РПГ-27 „Таволга“ може да пробије око 600 мм хомогене панцирне плоче. Представља идеално средство за борбу против утврђене непријатељске пешадије заштићене армирано-бетонским зидовима дебљине и до 1,5 метара.Његов максимални домет је до 200 метара.

Како је рекао руски војни експерт Јуриј Ламин, ови бацачи су раније примећени и у Сирији. „Овај тип наоружања лако прелази из руке у руку, и има га на црном тржишту. Оно је могло да се из Сирије прошверцује у провинцију Анбар, која се налази у Ираку“-примећује експерт.

Каква је ситуација на Азовском мору, погледајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com".

 
znfswfZtFKg.jpg


"В России создали первый ударный беспилотник-перехватчик "Карнивора".

13 декабря 2018

МОСКВА, 13 декабря. /ТАСС/. Первый малый ударный беспилотник "Карнивора", способный перехватывать другие дроны и применять фугасные бомбы, создан в России и проходит летные испытания. Об этом сообщил в четверг ТАСС в компании-разработчике Научно-производственной фирме "Микран"....
 
" ГЕНЕРАЛ КАРАКАЈЕВ:

Почињемо тестирање "Сармата" и серијску производњу "Авангарда"! У домету су нам сви системи САД противракетне одбране!


17-12-2018 19:11
Иступање Сједињених Држава из Споразума о ракетама средњег и малог домета – са последицама које ће изазвати – узимамо у обзир приликом планирања борбене употребе Ракетних стратешких нуклеарних снага Русије.

SARMAT_morf.jpg


Ово је изјавио њихов командант - генерал Сергеј Каракајев, нагласивши да се у Москви рачуна са распоређивањем америчких ракета средњег домета у Европи.

У интервјуу листу Министарства одбране РФ „Краснаја звезда“ посебно је указао:

„Сједињене Државе траже модусе да неутралишу потенцијал наших стратешких нуклеарних снага. Са увереношћу могу да тврдим да САД у догледно време неће одустајати од покушаја да нивелишу могућности стратешких нуклеарних снага Русије, а и трагаће за новим путевима за решавање тог задатка“.

Генерал Каракајев је указао да данас интерконтиненталне балистичке ракете имају скраћени период успореног почетног лета, а и да су опремљене најновијим системима за парирање туђој противракетној одбрани, па је њихово откривање, праћење и пресретање отежано.

Навео је да су Русија и САД након потписивања споразума СТАРТ-1 смањиле своје арсенале више од три пута, а да су Американци у међувремену развијали свој противракетни потенцијал и тако реметили баланс међу офанзивним и одбрамбеним оружјима у своју корист. И упозорио Пентагон и Белу кућу:

„Сви објекти америчке ПРО налазе се у домету наших ефективних ударних средстава. И других, а не само нуклеарних. Разрадили смо низ војно-техничких мера које снижавају могућности америчке перспективне ПРО у Европи. Те мере су повезане пре свега са ракетним системима који имају савремена средства противдејства ПРО.“

Каракајев је навео да ће ускоро на космодрому Плесецк почети тестирања летачких могућности интерконтиненталних балистичких ракета „Сармат“ које 2021-ве треба да уђу у употребу.

 
" "АЛАБУГА":

„Тајно“ руско оружје уплашило британске медије! Једном ракетом против целе армије!


01-10-2017 17:00 Ратни извештаји Наоружање Свет Планета Видео

Ново радиоелектронско оружје које је израдила Русија постаће „снажна нуклеарна бомба“ и омогућиће да се избаци из строја цела армија, пише британски таблоид „Дејли стар".


Како наводи лист, највећи утисак оставља снажна електромагнетна ракета „Алабуга“, која је наводно способна да искључи све ракетне бојеве главе и телекомуникационе системе авиона непријатељске војске у опсегу од 3,5 километра.
Новинари тврде да су важне карактеристике ракете њене могућности да блокира аутоматику тенкова и да уништава артиљеријске гранате унутар самог оружја. Аутори се плаше да се од електромагнетног оружја не могу сакрити чак ни војници који се налазе под земљом, на дубини од 100 метара.
Лист помиње и возила за деминирање на даљину „Листва“, која могу да неутралишу експлозивне направе на даљину, уз помоћ микроталасног зрачења.

«Листва» радаром искала мины и обезвреживала их излучением:

 
" ЖЕСТОКО СЕЧЕ! ОД ОВОГ РУСКОГ ЛЕТЕЋЕГ ЏЕДАЈА ИМА СВИ ДА БЕЖЕ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА:

Погледајте "миг-35" са новим моћним оружјем! (ВИДЕО)


22-12-2018 11:18 Ратни извештаји Наоружање Фокус 5 Свет Планета Видео

До краја 2019. руско ваздухопловство ће почети да добија лаке ловце. На спољним носачима може да има девет ракета и авио-бомби.

mig-35_ria.jpg


Снимак полетања новог руског лаког ловца "миг 35" фасцинирао је многе јер му је довољна кратка писта за полетања због снаге његова два мотора. Он развија брзину већу од 2,2 маха. У плану је да "миг 35" буде основни авион руске лаке ловачке авијације све до тренутка кад се потпуно пређе на авионе пете генерације. Корпорација "Миг" ће годишње производити по тридесет таквих авиона.

Недавно је генерални директор корпорације "Миг" Иља Тарасенко потврдио је да ће тај авион имати ласерско оружје. Авиону су знатно ојачана крила да би могао да носи више убојитих ракета, а побољшана је и конструкције авиона, објаснио је Тарасенко. На спољним носачима може да има девет ракета и авионских бомби. Електроника ће моћи да се и даље модернизује. Руско руководство не скрива да намерава да све лаке ловце замени у ближој будућности авионима "миг 35", а већи број тог најбољег авиона из породице "миг" армија ће добити 2019. године.

 
"ОД ПУТИНОВОГ СУПЕРУБИЦЕ НЕМА СПАСА:

Ново руско оружје чини сваки антиракетни систем бескорисним! (ВИДЕО)


27-12-2018 16:31 Ратни извештаји Наоружање Фокус 6 Свет Планета Видео

Ново стратешко оружје Русије учинило је сваку ракетну одбрану бескорисном, изјавио је данас заменик руског премијера Јуриј Борисов. Борисов је за руску националну телевизију казао да нови хиперсонични ракетни систем "Авангард" лети брзином 27 пута већом од брзине звука, што га чини недодирљивим за пресретаче.

vladimir_putin_kremlin_ru_photo.png


Како је додао, тај систем "суштински чини ракетне одбране бескорисним", преноси АП. Борисов је то казао дан након што је председник Русије Владимир Путин надгледао тестирање тог система и поздравио га као поуздан гарант безбедности те државе за деценије које долазе.

 

Back
Top