Quantcast

Rusko naoruzanje

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.548
" Тенк Т-72 – „Челична песница“ Русије (ВИДЕО)

14-11-2018 23:06 Ратни извештаји Наоружање Свет Планета Видео

Руска телевизија „Звезда“ направила је прилог о тенку Т-72Б3, који представља главну ударну снагу руске копнене војске.Т-72Б3 (Фото: Јутјуб)

Тенк Т-72Б3 је релативно једноставна модернизација тенка Т-72Б, која са најмањом количином трошкова и времена омогућава да се одређене његове карактеристике доведу до нивоа Т-90А.

Конкретно, на тенк се постављају нишани „Сосна У“ и 1А40-4, аутомат за праћење циљева, радио-станица Р-168-25У-2, софтверски систем, топ 2А46М-5-01, мотор В-92С2Ф са системима који обезбеђују његов рад.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.548
" ВЕРНИ ТРАДИЦИЈИ:

Колико је у 2018.години руска армија набавила тенкова?

19-11-2018 10:58 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета

Оклопно-механизоване јединице руске армије су у овој години јаче за 200 тенкова, саопштио је начелник Главне оклопне управе Министарства одбране, генерал-потпуковник Александар Шевченко.

“У оперативне јединице је ушло бише од 180 тенкова. Поред њих ту се налази и око 300 борбених возила пешадије, као и 250 оклопних транспортера” – пренела је новинска агенција “Интерфакс”.

Шевченко је напоменуо, да је у армији приметан осетан пораст када је у питању проценат савремене борбене технике. Из године и годину се усвајају нови али и дубоко модернизовани образци проверено доброг оруђа. Оно по по својој ватреној моћи али и квалитету оклопне заштите, представља практично нови борбени систем

( Сделано в СССР. Основной танк Т-72) :

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.548
" РАТОВИ ЗВЕЗДА:
Русија развија супер мобилни компјутер за војску! (ФОТО)

23-11-2018 18:13 Ратни извештаји Наоружање Фокус 10 Свет Планета

Група Ruselektroniks која је део државне Ростек корпорације, развила је мобилни супер-компјутер капацитета 2,2 петафлопса који може да открије апликације у одбрамбеној и свемирској индустрији."Компјутерска мера од 1,9x1,35x1м омогућава постизање рекордног капацитета од 2,2 петафлопса за компјутере таквих димензија и запремине података до 2,2 петабајтова", наводи се у саопштењу Ростека, преноси Тасс.

Како се наводи, међу потенцијалним корисницима новог производа су организације у одбрамбеном сектору и свемирској индустрији, технолошким парковима, истраживачким и образовним институтима.

Супер компјутер има систем течног хлађења који има скоро бешуман режим рада, као и заштиту од прашине и влажности, а отпоран је и на ватру, наводи се у саопштењу.

Нова врста компјутера користи 40 одсто мање електричне енергије од других компјутера.Извршни директор Ростека Олег Јевтушенко истакао је да компјутер може да се користи у свемиру за "аутоматску идентификацију објеката на сателитским снимцима, моделовање свемирских летелица и процену стања њихових бродских система.

Компјутери могу да се користе и за рачунање у роботици, вештачкој интелигенцији, обради великог броја података и сличним процесима.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.548
""АЛАБУГА": „

Тајно“ руско оружје уплашило британске медије! Једном ракетом против целе армије!01-10-2017 17:00 Ратни извештаји Наоружање Свет Планета Видео

Ново радиоелектронско оружје које је израдила Русија постаће „снажна нуклеарна бомба“ и омогућиће да се избаци из строја цела армија, пише британски таблоид „Дејли стар".

Како наводи лист, највећи утисак оставља снажна електромагнетна ракета „Алабуга“, која је наводно способна да искључи све ракетне бојеве главе и телекомуникационе системе авиона непријатељске војске у опсегу од 3,5 километра.
Новинари тврде да су важне карактеристике ракете њене могућности да блокира аутоматику тенкова и да уништава артиљеријске гранате унутар самог оружја. Аутори се плаше да се од електромагнетног оружја не могу сакрити чак ни војници који се налазе под земљом, на дубини од 100 метара.
Лист помиње и возила за деминирање на даљину „Листва“, која могу да неутралишу експлозивне направе на даљину, уз помоћ микроталасног зрачења.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.548
" РУСИ ПРОИЗВЕЛИ ШТО АМЕРИ САЊАЈУ:

Сви системи САД су старо гвожђе, Руси имају овог господара оружја (ВИДЕО)


16-11-2017 06:08

Пре десет година је Москва била незаштићена од новог америчких антисателитског и антиракетног система ТХААД, који су њихови ратоборни “партнери“ грозничаво развијали током тих година.

Током недавних тестова америчког САМ-а, који су успешно одрађени на Аљасци у јулу ове године, САД су пресрели балистичку ракету средњег домета. Нови НАТО-ов комплекс за ваздушну одбрану је успешно допунио НОРАД штит који покрива северноамерички континент од било које спољне претње из свемира или стратосфере.
Према мишљењу руских дипломата и војске, стављање новог елемента ракете одбране у рад представља непријатељски чин од стране САД-а, јер ново оружје крши статус кво или “паритет бруталне силе“, како кажу стручњаци.
Нажалост, одлични руски авиони за пресретање и светски познати системи за ваздушну одбрану “Тријумф” нису у стању да неутралишу ракетну претњу. Откривање и уништавање авиона је другачије. Што се тиче антиракетног оружја, Русија је заостала у овој области током 1990-их и почетком 2000-их година, док је говорила о демократији и братимљењу са Американцима.
Главни руски произвођач ракетног оружја, компанија "Алмаз Антеј", је 2002-ге обавестио научну и војну заједницу о покретању радова на фундаментално новом производу у области САМ-а, такозваном “С-500 Прометеј” систему ракетне одбране..."...

https://www.pravda.rs/2017/11/16/ru...ozdje-rusi-imaju-ovog-gospodara-oruzja-video/


Preostali deo teksta mozete ovde , na gornjem linku , da citate i da gledate video materijale ...
 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.548
Lepa Prica o PVO sistemima iz Rusije :

https://tangosix.rs/2018/30/11/arti...em-96k6-pancir-novi-pvo-sistem-vojske-srbije/

"


(U Rusiji se Pancir-S1 prvenstveno koristi za zaštitu raketnih PVO sistema velikog dometa S-300 i S-400.)

Artiljerijsko-raketni sistem 96K6 Pancir, novi PVO sistem Vojske Srbije?
Donacijom 6 MiG-ova 29 iz Rusije i remontom postojećih aviona kojima su ove godine istekli resursi, Srbija je za sada delimično obnovila mogućnosti lovačke avijacije koje su izgubljene nakon 1999. godine. RV i PVO Vojske Srbije poseduje 10 29-ki od kojih je trenutno operativno 9 dok bi poslednji primerak trebao da poleti narednih meseci. Takođe, kako je nakon vežbe ‘’Vek pobednika 1918-2018’’ izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iz Belorusije će u naredna 3-4 meseca stići još 4 MiG-a 29 pa bi tako Srbija imala eskadrilu od 14 aviona.

I dok je lovačka avijacija dobila pomenute avione, sistem Vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja (VOJiN) dva osmatračka radara AN/TPS-70 koji su kao polovni kupljeni od Slovenije, artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva (ARJ za PVD) još čekaju novu tehniku. Osim što je najavio MiG-ove iz Belorusije, helikoptere Mi-17 i Mi-35 iz Rusije, borbene bespilotne letelice iz NR Kine, razgovore o raketnom sistemu PVO Mistral, predsednik Srbije je posle vežbe na Pasuljanskim livadama i Pešteru rekao i da će u narednom periodu stići ‘’još nešto o čemu ne mogu da pričam, a što smo već platili’’ kao i ‘’kada bih rekao, uveli bi nam sankcije’’.(Položaj artiljerijsko-raketnog sistema u vazduhoplovnoj bazi Hmejmim gde su stacionirane snage vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.)

Vrlo brzo smo od Sputnjika ali i vojno-političkog komentatora Miroslava Lazanskog saznali o čemu se radi, on je na televiziji Prva rekao da se radi ‘’o jednom od najmodernijih PVO sistema za koji je vlada već odvojila novac, ali dok predsednik ne kaže, neću ni ja da kažem’’. Podsetimo Lazanski je maja meseca ove godine prilikom gostovanja na RTS-u povodom vojne parade u Moskvi izjavio da smo „odlučili“ da kupimo savremeni ruski PVO sistem, pri tom rekavši da misli da je to sistem Pancir i da su za to „već obezbeđene pare“. Narednih meseci pojedini mediji, pozivajući se na neimenovane izvore najavljivali su da će novi PVO sistem tj. Pancir biti prikazan na vojnoj paradi koja je trebala da se održi početkom ovog meseca a umesto koje je izvedena vojna vežba.

Artiljerijsko-raketnim jedinicama za protivvazduhoplovna dejstva, kako onim za trupnu tako i za teritorijalnu PVO hitno je potrebna savremenija tehnika, bila ona kupljena korišćena ili novoproizvedena. Potrebno je zameniti gotovo sve raketne sisteme, počevši od lakih prenosivih raketnih sistema, preko lakih mobilnih sistema malog dometa pa sve do sistema srednjeg dometa. Ruski Pancir je, kako Tango Six saznaje, jedan od mogućih sistema koji bi se uskoro mogao naći u Vojsci Srbije a za čiju nabavku jeste pregovarano i to u paketu sa helikopterima.(Gabariti vozila sistema Pancir na kamionu KAMAZ 6350.)

Razvoj kompleksa 96K6 ‘’Pancir-S’’ za potrebe Vojske PVO bivšeg SSSR-a započet je je još 1990. godine u preduzeću ‘’КБ Приборостроения’’ i to na bazi artiljerijsko-raketnog sistema 2K22 (2S6) ‘’Tunguska’’ koji se već nalazio u naoružanju PVO Kopnene vojske. Pancir je osmišljen kao sistem za zaštitu mobilnih jedinica, strateški važnih vojnih i industrijskih objekata kao što su vojne baze, centri veze, aerodromi i objekti važni za ekonomiju a kod Mornarice za odbranu površinskih ratnih brodova. Takođe sistem je trebalo da obezbedi i zaštitu raketnih sistema velkog dometa S-300 familije S-300P koju je koristila Vojska PVO i to od vazdušnih napada na malim daljinama a pored toga i da uništava lako oklopne ciljeve na zemlji kao i neprijateljsku živu silu.

Vojska PVO je tražila da Pancir bude točkaš kako bi lakše pratio sisteme S-300P koji su takođe točkaši. Gusenično vozilo nije dolatzilo u obzir jer ima manju brzinu na putevima, manje je pouzdano, skuplje je za održavanje a takođe i manjih je dimenzija što bi ograničavalo količinu borbenog kompleta naoružanja. Uz sve navedeno nije bilo ni potrebe za oklopom kao kod Tunguske koja se koristi na samom bojištu a traženo je više vatrene moći, veća brzina premeštanja kako bi se mogla pratiti vozila kompleksa S-300P, potom niska nabavna cena i niži troškovi korišćenja. Tako je u odnosu na Tungusku dobijeno vozilo većih dimenzija sa novom kupolom na kojoj je bilo više lansirnih cevi raketa kao i novija i veća radarska oprema.(Prva verzija Pancir-S1-О na kamionu Ural 5323.4 čije je ispitivanje započeto 1994.)

Šasija prve opitne verzije pancira bio je terensko vozilo povišene prohodnosti konfiguracije 8×8 Ural 5323.4 sa motorom KAMAZ-7406 snage 260 KS. Opitni prototip koji je prošao ispitivanja je proizveden 1994. a prvi put je javno prikazan na aviosalomu MAKS u avgustu 1995. Ovaj prvobitnii model imao je 12 raketa 9M335 koje su po spoljašnjosti i konstrukciji bile slične raketama 9M331 sa artiljerijsko-raketnog sistema ‘’Tunguska’’ ali je domet po daljini povećan na 12 km a po visini 8 km. U raketi je primenjen jači motor, masa bojeve glave koja se sastoji iz šipkastih ubojnih elemenata je povećana na 20 kg, raketa je dvokalibarna odn. prečnik marševskog dela je povećan na 90 mm dok je prečnik prednje sekcije ostao 76 mm. Kod rakete je prmenjen vazdušno-dinamički upravljački sistem, sistem navođenja rakete je radiokomandni a sistem je mogao istovremeno navoditi do tri rakete.

Artiljerijsko naoružanje ove verzije Pancira sastojalo se iz dva tečnošću hlađena automatska jednocevna topa 2A72 kalibra 30 mm efikasnog dometa do tri km po visini i 4 km po daljini, brzine gađanja do 450 granata u minuti, brzine granate na ustima cevi topa 970 m/s, sa dve vrste granata – visoko eksplozivnom zapaljivom i za probijanje oklopa. Borbeni modul koji je postavljen na krovu tela borbenog vozila, sadrži dva bloka sa po 6 protivavionskih raketa, dva topa koji su postavljeni sa unutrašnje strane lansirnih kontejnera raketa, radarsku stanicu za otkrivanje ciljeva, sistem za praćenje ciljeva i raketa.

Takođe na vozilo je montiran i optički sistem za praćenje ciljeva i upravljanej vatrom. Radna mesta operatera navođenja i komandira borbenog modula nalaze se u zadnjem delu borbenog vozila. Radarska stanica za praćenje ciljeva i raketa 1L36-01 ‘’Roman’’ (NATO oznaka Hot Shot) razvijena tokom 1994-1995. u firmi OAO ‘’Fazotron NIIR’’. Ovaj radar bio je višenamenski, u osmatračkom režimu radio je u S opsegu, prilikom nišanjenja u dva opsega – u centimetarskom i milimetarskom a namenjen je za praćenje ciljeva i navođenje raketa. Zahtevi koji su stavljeni pred ovaj sistem je bio da može otkriti cilj radarskog odraza od 0,1 m2 na daljini od 15 km, kasnije je omogućeno da se pomoću radara napadnu dva cilja a elektrooptičkim sistemom još dva...."...

:)

Preostali deo teksta , naravno ako vas to zanima , pogledajte na linku :


https://tangosix.rs/2018/30/11/arti...em-96k6-pancir-novi-pvo-sistem-vojske-srbije/
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.