Norma Kampl
Iskusan
- Poruka
- 5.920
Прво, невиђена медијска пропаганда, у свим видовима.Da, imaš pravo, ta orkestrirana kampanja krenula je na više "frontova" u isto vreme. S jedne strane antisrpska histerija u Hrvatskoj, s druge strane vidovdanski skup (ili kako se već to zvalo). Sve vrlo perfidno smišljeno da bi se naivne mase sa obe strane nahuškale na rat. Moguće je da mi hronologija nije u redu, ali u prethodnim postovima sam govorila o dogadjajima usko vezanim za Hrvatsku krajem osamdesetih i početkom devedesetih.
Seti se samo dogadjaja u Splitu kad potpuno izbezumljena masa izvlači makedonskog vojnika iz oklopnog vozila i ako se dobro sećam - ubija ga.
Volela bih da mi objasniš šta se desilo u glavama tih ljudi čija su deca do pre godinu - dve od tog dogajaja služila tu istu JNA. Kako je moguće da makedonski vojnik, dete od 19 godina plati glavom, zato što je slučaj hteo da služi vojsku u Splitu. To je bio njegov jedini "zločin".
Cela ova priča je toliko tužna i zaista ne znam šta mi bi da se ponovo upletem u ovakvu diskusiju.
U slučaju raspada bivše Jugoslavije ne postoji jedan krivac. Svi su krivi podjednako, koliko god to nekom zvučalo besmisleno.
А, затим...
Шта рећи, него поново - договорени рат(ови)?
И, опет поново - неки интереси са стране...
Кад све то сабереш, тешко да је могло да се заврши другачије.
На нашу жалост и трагедију.

Valjda svi super živimo, samo još da rešimo problem postavljanja ruskih raketa i Kosovo i onda više nećemo imati problema.:wink: