Ruske rakete na Drini

Da, imaš pravo, ta orkestrirana kampanja krenula je na više "frontova" u isto vreme. S jedne strane antisrpska histerija u Hrvatskoj, s druge strane vidovdanski skup (ili kako se već to zvalo). Sve vrlo perfidno smišljeno da bi se naivne mase sa obe strane nahuškale na rat. Moguće je da mi hronologija nije u redu, ali u prethodnim postovima sam govorila o dogadjajima usko vezanim za Hrvatsku krajem osamdesetih i početkom devedesetih.

Seti se samo dogadjaja u Splitu kad potpuno izbezumljena masa izvlači makedonskog vojnika iz oklopnog vozila i ako se dobro sećam - ubija ga.

Volela bih da mi objasniš šta se desilo u glavama tih ljudi čija su deca do pre godinu - dve od tog dogajaja služila tu istu JNA. Kako je moguće da makedonski vojnik, dete od 19 godina plati glavom, zato što je slučaj hteo da služi vojsku u Splitu. To je bio njegov jedini "zločin".

Cela ova priča je toliko tužna i zaista ne znam šta mi bi da se ponovo upletem u ovakvu diskusiju.

U slučaju raspada bivše Jugoslavije ne postoji jedan krivac. Svi su krivi podjednako, koliko god to nekom zvučalo besmisleno.
Прво, невиђена медијска пропаганда, у свим видовима.
А, затим...
Шта рећи, него поново - договорени рат(ови)?
И, опет поново - неки интереси са стране...

Кад све то сабереш, тешко да је могло да се заврши другачије.

На нашу жалост и трагедију.

У почетку, углавном, да. Нису ни морали ништа друго, док је радио како њима одговара.

Али, 1999. кад се тај коначно (увек кажем - неопростиво касно) барем малкице "присетио" српских интереса, морали су и да мало :roll: "устану" и "открсте руке".

Да нас бомбардују :twisted:
И тако окупирају КиМ.

Do 99 da , odgovarala im nestabilna evropa .. a evropa ko evropa smotana, neagilna ...
Ja ipak mislim da je 99 Milosevcih preterao shto i svedoci oko 800.000 proteranih albanaca sa kosova

Do 99 da , odgovarala im nestabilna evropa .. a evropa ko evropa smotana, neagilna ...
Ja ipak mislim da je 99 Milosevcih preterao shto i svedoci oko 800.000 proteranih albanaca sa kosova

Stvarno ne znam odakle ti ovi podaci, ali je zaista malo u sferi SF proterati toliki broj ljudi za tako kratko vreme.

Ni vi niste mogli da proterate 350.000 Srba za isto tako kratko vreme, veliki broj njih je otišao organizovano, zato što je vojska napuštala područje pa se narod povlačio sa vojskom.

Prema tome, ako ih je proterano 800.000, otkud se odjednom stvorilo njih 2.000.000, za još kraće vreme.

Nekako mi je ta matematika čudna.

A svedoci smo i velikog broja dokazanih fotomontaža, istih onakvih kakve je i Milošević pravio da bi predstavio svetu koliki broj pristalica ima.

Prema tome, ne mora da znači da je sve što čuješ na TV istina.

...ja vas stvarno ne razumem - zamislite da su Rusi pobedili u hladnom ratu i da su krenuli sa priznavanjem nezavisnosti americkim drzavama, onoj Baskiji, Severnoj Irskoj, ostalima na zapadu koji bi hteli da se otcepljuju i naravno sprovedu taj plan milom ili silom a onda se oni zamajavaju na forumima da li se trebalo tome suprotstaviti ili ne i sta im je bilo isplativije...a da vi malo zaboravite sta je bilo i pozabavite se onim sta je sada i sa cim mozda imate neke sanse da se izborite...npr. plate, penzije, cene, uslovi studiranja, standard i tako to :)

...ja vas stvarno ne razumem - zamislite da su Rusi pobedili u hladnom ratu i da su krenuli sa priznavanjem nezavisnosti americkim drzavama, onoj Baskiji, Severnoj Irskoj, ostalima na zapadu koji bi hteli da se otcepljuju i naravno sprovedu taj plan milom ili silom a onda se oni zamajavaju na forumima da li se trebalo tome suprotstaviti ili ne i sta im je bilo isplativije...a da vi malo zaboravite sta je bilo i pozabavite se onim sta je sada i sa cim mozda imate neke sanse da se izborite...npr. plate, penzije, cene, uslovi studiranja, standard i tako to :)

Imaš pravo, ali te teme nekako nisu posećene. Ne znam zašto.:lol: Valjda svi super živimo, samo još da rešimo problem postavljanja ruskih raketa i Kosovo i onda više nećemo imati problema.:wink:

800.000 proteranih albanaca sa kosova

Где нађе ту цифру, молим те?

А, сем тога, за протеране Србе, како то да је, после '99, велик број Срба прогнан с КиМ?
Добро, део и отишао, с војском после окупације, али, и то је, фактички - прогнанство.

И стварно, што каже Регистра, нека врло чудна математика.

Уствари, и није чудна.
Политичка је.

Valjda svi super živimo, samo još da rešimo problem postavljanja ruskih raketa i Kosovo i onda više nećemo imati problema.:wink:

То, у ствари, јесте суштина.

На спољнополитичком плану, објективно, наши политичари могу мало да ураде. Последњих година, поготово.

Али, пошто нису способни да решавају унутрашње проблеме, онда, тежиште пажње народа пребацују на ово, спољнополитичко.

Које, наравно, такође ни мало није неважно.

Али, политичари, из наведених разлога, придају томе значај већи, него што је објективно њихова моћ и улога у томе, простије речено "надувавају".

У том смислу, и у неку руку, користе методе претходне власти.

(Што не значи, како већ рекох, да се може рећи да су од ње гори. Али, нису имуни као свака власт, на неке "методе").

Уосталом, тактика "одвлачи пажњу" је позната и универзалније, не само овде

Наравно, уз уважавање конкретних локалних разлика

Stvarno ne znam odakle ti ovi podaci, ali je zaista malo u sferi SF proterati toliki broj ljudi za tako kratko vreme.

Ni vi niste mogli da proterate 350.000 Srba za isto tako kratko vreme, veliki broj njih je otišao organizovano, zato što je vojska napuštala područje pa se narod povlačio sa vojskom.

Prema tome, ako ih je proterano 800.000, otkud se odjednom stvorilo njih 2.000.000, za još kraće vreme.

Nekako mi je ta matematika čudna.

A svedoci smo i velikog broja dokazanih fotomontaža, istih onakvih kakve je i Milošević pravio da bi predstavio svetu koliki broj pristalica ima.

Prema tome, ne mora da znači da je sve što čuješ na TV istina.
Proterivanje tih 800.000 ljudi je malo duzhe trajalo od oluje..postoje snimci( ajde da ne budem navalentan..potrazhi sama ima ih sigurno na jutubetu) gde su trpani albanci od strane milicije i parafornih formacija u vozove..bash kao nekad hitlerova vojska koja ja trpala jevreje.
Posle bombardovanja, i povlachenja sprske vojske sa kosova, narod se vratio...vrlo jednostavno
A da, nisam iz Hrvatske

Где нађе ту цифру, молим те?

А, сем тога, за протеране Србе, како то да је, после '99, велик број Срба прогнан с КиМ?
Добро, део и отишао, с војском после окупације, али, и то је, фактички - прогнанство.

И стварно, што каже Регистра, нека врло чудна математика.

Уствари, и није чудна.
Политичка је.

Jbga,spirala zla je takva, veliki broj srba je otishao sa vojskom, neki su na silu proterani, neki ubijeni zato shto nisu hteli da napuste kosovo..ne igram se matematikom to mi malo böjutavo kad pricham o ljudima

Proterivanje tih 800.000 ljudi je malo duzhe trajalo od oluje..postoje snimci( ajde da ne budem navalentan..potrazhi sama ima ih sigurno na jutubetu) gde su trpani albanci od strane milicije i parafornih formacija u vozove..bash kao nekad hitlerova vojska koja ja trpala jevreje.
Posle bombardovanja, i povlachenja sprske vojske sa kosova, narod se vratio...vrlo jednostavno
A da, nisam iz Hrvatske

...a jel` ti stvarno u to verujes ili bi samo voleo da je bilo tako

A da, nisam iz Hrvatske

Боже благи......
Дедер ми кажи али озбиљно.... Јел ти стварно верујеш у то или се зајебаваш?

Мислим детету од 7 година то да испричаш
смејало би ти се......

800.000 њих оде, протерају их
а онда се врате 2.000.000
и све то за период мање од годину дана......

Мислим да ће се ово прочути широм галаксије,
многи ће доћи да им објаснимо у чему је штос......

Боже Господе, одакле излазе ови...... :confused::confused::confused::confused:

е кад би се те ракете стварно поставиле било би добро онда би наши "пријатељски" суседи мало више ценили јер би знали да можемо да им скењамо целу државу за 10-ак секунди,

Vo vremja ono, pre sloma SSSR i dolaska demokratije, kad su Bugari proterali sve Turke iz Bugarske, pricalo se da su Turci pretili vojnim merama.

I da su se Bugari na to smejali i pominjali sovjetsko nuklearno oruzje stacionirano u Bugarskoj.

Sad, dal' su Bugari imali pravo samostalnog odlucivanja ili nisu, tek Bugarska je danas siromasnija za jednu manjinu, a Turci nisu ni pisnuli.

Ti stvarno mislis da NATO pusta Ruse da transportuju oruzje protiv tog istog NATO preko njihovog vazdusnog prostora?

Ili zamisljas da Rusi jednostavno ignorisu i koridore i kontrolu leta i lete gde hoce i sa cim hoce?

rakete ce biti proizvedene, montirane delom u RF delom u Srbiji.Najverovatnije, masivni deo,"telo" rakete, bice proizvedeno u Kragujevcu, u Srbiji a "inteligentna" tehnika dopremice se iz Jakutska....?????Naravno, Srbija je "kumanovskim sporazumom " ogranicena u proizvodnji naoruzanja.
Srbija u svakom slucaju ne treba da zuri sa "gostoprimstvom" ruskim SCUD-ovima.Ne treba zaboraviti i strateske interese kineza.Pa tek indusi..................................

Pa ogromnu vecinu svojih proizvoda tj. preko 90% Srbija izvozi u zemlje EU ili u zemlje u okruzenju (ex yu ) koje su kandidati za EU ,a jedine zemlje sa kojima imamo suficit u trgovini su BiH ,Makedonija ,Crna Gora i mozda Albanija dok sa druge strane najveci deficit imamo upravo sa Rusijom jer tamo ne izvozimo gotovo nista,a uvozimo ogromne kolicine energenata.Vazna stvar je da toiliko mali nas izvoz u Rusiju ,Kinu, Indiju i ostale zemlje koje nam radikali predstavljaju kao prijatelje i potencijalnu ekonomsku sansu ,nije ni u tome sto ovde nema pameti ,ni u tome sto zle demokrate saradjuju samo sa zapadom ,vc u jednostvanoj cinjenici da Srbija nema sta da izvozi u Rusiju jer sve sto mi proizvodimo imaju i oni i previse i to je istog ili slicnog kvalieta kao i nasi proizvodi a ono sto oni nemaju i sto je kvalitetnije to uvoze od razvijenih zapadnih zemalja .Srbija najvise izvozi polugtove sirovine i prehrambene proizvode a to se moze prodavati dobro jedino u zemljama u okruzenju (prehrabmbeni proizvodi) i u zemljama EU i to onim blizim Austriji ,Italiji ,Nemcoj ,Ceskoj ,Madjarskoj i to je to .Mislim koji ce qurac Indusima ili Kinezima srpska malina i srpski sir, govedina ili cokolada kad toga imaju i sami previse ,a zbog razdaljine izmedju tih drzava cene transporta tih proizvoda bi bile toliko velike da bi cena bila neralno visoka i ne bi niko kupovao.

Pa nisi bas u pravu sve sto smo izvezli od poljoprivrede 80 %je otislo u rusiju a deficit je veliki zbog energenata .

nije losa fora sa tim raketama...Ruske interese kod nas jos ne vidimo ali mislim da je ipak u pitanju prvenstveno odbrana Srbije radi odbrane Rusije....Mozemo da iskoristimo eventualnu voljnost Rusije za postavljanjem takvih sistema u Srbiji za pregovore o Kosovu...ako Amerika ne ublazi stav oko Kosova onda mi "pretimo" pustanjem Rusa kod nas a time vrsimo pritisak i na Evropu jer ona svakako ne zeli okrsaj takvih sila na svom tlu pa ce,kao saveznik Amerike, pokusati da ublazi stav Amerike a svakako ce korigovati svoj,trenutno za nas nepovoljan,stav oko Kosova...mislim,koliko je Amerima i Evropi stalo do Kosova uopste?...sigurno ne po cenu svetskog konflikta...bem li ga..to je svakako bolja taktika nego ova koju trenutno (ne)imamo...

Ja imam utisak da kao da je sudjeno da Srbija uvek naje*e... sta kao sada necemo EU nego ocemo radikalske ideje kao sto je neki savez sa Rusijom..., pa ta Rusija je neznam ni je koliko kilometara daleko... mislim neznam o kakvim je to paranoidnim idejama rec ali mi se u svakom slucaju cine smesne...

dobro je onaj covek rekao resenje za nase probleme je EU i nista drugo!!!

Back