Ruske rakete na Drini

Ja imam utisak da kao da je sudjeno da Srbija uvek naje*e... sta kao sada necemo EU nego ocemo radikalske ideje kao sto je neki savez sa Rusijom..., pa ta Rusija je neznam ni je koliko kilometara daleko... mislim neznam o kakvim je to paranoidnim idejama rec ali mi se u svakom slucaju cine smesne...

dobro je onaj covek rekao resenje za nase probleme je EU i nista drugo!!!

A kako ti u Sloveniji znaš šta je dobro za nas koji živimo u Srbiji ? :shock:

Malo nam je ovog đubreta iz EU koje se nudi, ucenjuje, obećava, kažnjava ... :roll:

Uostalom nije ni važno. Činjenica je da ni neke evropske razvijene zemlje nisu članice unije. Da je super i dobro, svi bi bili tamo. Ovom ekonomskom udruženju (EU) svakako nije cilj prosperitet nekog drugog, nego lična korist, u vidu sile i monopola koji stvaraju. Za sirotinju koja se pridružuje rezervisane su mrvice. I naravno prava ako ovo ili ako ono - dok se ne razviju, civilizuju itd.

Rusija je drugi pol. Ne tako jaka ekonomski ali viđena kao ekonomska sila u budućnosti. Zbog te činjenice ni EU ni USA ne žele još jednog za raspodelu plena. Pa ako mogu sye8aće ga. Rasturiti ga pre nego što ojača.

Otud u Češkoj američki štitovi, a snovi u Srbiji o ruskim raketama na Drini ...

nisi daleko od istine... u ewropi ako nisi znao vlada parola... ko su ti rusi da nama diktiraju cenu preko potrebne nafte... nafta je vrlo potrebna i Evropi i Americi stoga mozemo ocekivati da ce u buducnosti Rusija biti na koliko toliko velikom udaru zbog monopola na cenu nafte( delimicnog monopola u diktiranju cene nafte po kojoj ce je prodati pre svega EU)

Uostalom nije ni važno. Činjenica je da ni neke evropske razvijene zemlje nisu članice unije. Da je super i dobro, svi bi bili tamo.

norveska iskljucivo nije zbog dve stvari- chuva svoju naftu
i zbog kitova i ostrijih propisa vezanih za ribolov
znaci dve reci- nafta i riba

inace, clanice su evr.ekonomskog prostora od 1992/3 i maltene, kao da su clanica unije
chak daju vishe novca nego neke clanice unije.
bilo bi ql jad bi se ovo jednom vec zapamtilo.

svajcarska je sui generis, i jedan poseban sluchaj...u svemu.

ostaju nam za primer...ko?

Ovom ekonomskom udruženju (EU) svakako nije cilj prosperitet nekog drugog, nego lična korist,

chudno....hm...zaista....chudno.....
u vidu sile i monopola koji stvaraju. Za sirotinju koja se pridružuje rezervisane su mrvice. I naravno prava ako ovo ili ako ono - dok se ne razviju, civilizuju itd.
bilo bi lepo jedno struchinije objasnjenje
shto se tiche mrvica....2 milijarde evra bugarskoj,
200 miliona srbiji
cenis da acquis communautaire, tj pravne tekovine i standardi unije nisu bili korisni za gradjane novopridoshlih clanica?
da su na gubitku?

Rusija je drugi pol. Ne tako jaka ekonomski ali viđena kao ekonomska sila u budućnosti. Zbog te činjenice ni EU ni USA ne žele još jednog za raspodelu plena. Pa ako mogu sye8aće ga. Rasturiti ga pre nego što ojača.

Otud u Češkoj američki štitovi, a snovi u Srbiji o ruskim raketama na Drini ...

pre ce percepcija takve opasnosti za njih biti u kini, nego u rusiji

rusija nije drugi pol
chemu?
kako?

nisi daleko od istine... u ewropi ako nisi znao vlada parola... ko su ti rusi da nama diktiraju cenu preko potrebne nafte... nafta je vrlo potrebna i Evropi i Americi stoga mozemo ocekivati da ce u buducnosti Rusija biti na koliko toliko velikom udaru zbog monopola na cenu nafte( delimicnog monopola u diktiranju cene nafte po kojoj ce je prodati pre svega EU)

pa vec je na udaru...jer su skoro oni posmatraci(OEBS) odbili da idu u Rusiju na glasanje....da bi osporili legitimnost izbora(na kojima ce inace verovatno Putin da pobedi) i posle pomocu toga vrsiti pritisak na Rusiju...nas problem nije mogucnost izbora kom cemo se carstvu prikloniti...nama je jedina sansa danas da prezivimo da nas Rusija uzme u zastitu...a mahanje evropskim zastavama nas ne cini clanicom EU...niti ce nase cutanje povodom gubitka Kosova doneti bilo kakav poen u tom smeru(ali ce nas udaljiti od Rusije)...a gde smo onda?

pa vec je na udaru...jer su skoro oni posmatraci(OEBS) odbili da idu u Rusiju na glasanje....da bi osporili legitimnost izbora(na kojima ce inace verovatno Putin da pobedi) i posle pomocu toga vrsiti pritisak na Rusiju...nas problem nije mogucnost izbora kom cemo se carstvu prikloniti...nama je jedina sansa danas da prezivimo da nas Rusija uzme u zastitu...a mahanje evropskim zastavama nas ne cini clanicom EU...niti ce nase cutanje povodom gubitka Kosova doneti bilo kakav poen u tom smeru(ali ce nas udaljiti od Rusije)...a gde smo onda?

koje izvrcanje cinjenica...
rusi su dozvolili samo 22 posmatraca, sto je smijesno...(od nekih oko 300 koji su bili na zadnjim izborima)

Слушао сам Путинову изјаву...ахахахааааааа........рекао је да неће дозволити ЗАПАДУ ДА ГУРАЈУ СВОЈЕ СЛИНАВЕ НОСЕВЕ У УНУТРАШЊЕ ПОСЛОВЕ РУСИЈЕ..... пао сам са столице.......

тема:

Re: Ruske rakete na Drini

ОДЛИЧНА ИДЕЈА! :lol::lol::lol:

hm... pa dobro ... neslazemo se bas... ja i dalje mislim da nam je mesto u EU , dobicemo mogucnost pristupanju fondovima koji sluze za podizanje ekonomije novih clanica, samim tim malo ce mo se povratiti iz socijalistickog pakla u kome smo bili ...

to sto ce mo se odaljiti od rusa kako ti kazes i nije neka velika stvar, 1. ta Rusija je dooooosta daleko 2.Srbija je mala zemlja, pogledaj samo kartu sveta i reci mi kako to moze da bude da je uopste jedna tako mala zemlja kao sto je ova uopste bitna bilo za koga pa i za Ruje.... 3. EU nas okruzuje a i najpametnoija je tvorevina koju je iznedrila Evropa od posle 2. svetskog rata...

hm... pa dobro ... neslazemo se bas... ja i dalje mislim da nam je mesto u EU , dobicemo mogucnost pristupanju fondovima koji sluze za podizanje ekonomije novih clanica, samim tim malo ce mo se povratiti iz socijalistickog pakla u kome smo bili ...

to sto ce mo se odaljiti od rusa kako ti kazes i nije neka velika stvar, 1. ta Rusija je dooooosta daleko 2.Srbija je mala zemlja, pogledaj samo kartu sveta i reci mi kako to moze da bude da je uopste jedna tako mala zemlja kao sto je ova uopste bitna bilo za koga pa i za Ruje.... 3. EU nas okruzuje a i najpametnoija je tvorevina koju je iznedrila Evropa od posle 2. svetskog rata...

ne mislim ja da nam nije mesto u EU ali EU to misli...chak i da nije tako,zar nije prevelika cena koju placamo za to sto MISLIMO da dobijamo?mislim da treba da trazimo alternativu EU,a to su trenutno Rusija,pa sto da ne,i Kina...mi ovu igru predugo igramo da bi smeli da se uljuljkujemo pricama:ako date ovo i ono ima da zivite ko kraljevi...nesto "opipljivo" u toj prici vec dugo nedostaje da bi drzala vodu.......

jeremija sine, kako bi, keve ti, jedna kina bila zainteresovana za nas, i bila alternativa eu
zivo me zanima kako bi se to manifestovalo

pa Kina te ne uslovljava milionima standarda kao EU da bi mogao da im prodas nesto,dozvolis Kinezima da otvore svoje fabrike u srcu "EU",polako naseljavas severno Kosovo Kinezima da bi im u dogledno vreme "iznajmio" teritoriju Kosova i Metohije na 99god(klin se klinom izbija),......sigurno ces se i ti setiti necega,probaj....;)

ne mislim ja da nam nije mesto u EU ali EU to misli...chak i da nije tako,zar nije prevelika cena koju placamo za to sto MISLIMO da dobijamo?mislim da treba da trazimo alternativu EU,a to su trenutno Rusija,pa sto da ne,i Kina...mi ovu igru predugo igramo da bi smeli da se uljuljkujemo pricama:ako date ovo i ono ima da zivite ko kraljevi...nesto "opipljivo" u toj prici vec dugo nedostaje da bi drzala vodu.......

a jeb*m li ga... u svakom slucaju doci ce izbori i ti na njima glasaj za koju ti hoces opciju...

Eu je nova imperija koja se jos uvek stvara i dobro bi bilo da joj se pridruzimo i time dobijemo kartu za buducnost...

pogledaj samo koje programe ima eu u smislu napredka nauke recimo... poceticu te na ESU (evropska svemirska agencija) koja skoro pa da stoji rame uz rame sa nasom ...

skoro je precednik Francuske Sarkozi vodio razgovore sa zaboravio sam kime o izgradnji velikog Evropskog sistema satelita koji ce biti zamena za vec postojeci Americki GPS , da napomenem da ce evropska verzija GPS-a biti mnogo bolja i preciznija od Americke... ajde sada reci mi sta mislis za koj se kur*c to sve pravi???

da nije mozda zbog toga da bi se ta unija tek tako raspala u para parcad???

a jeb*m li ga... u svakom slucaju doci ce izbori i ti na njima glasaj za koju ti hoces opciju...

Eu je nova imperija koja se jos uvek stvara i dobro bi bilo da joj se pridruzimo i time dobijemo kartu za buducnost...

pogledaj samo koje programe ima eu u smislu napredka nauke recimo... poceticu te na ESU (evropska svemirska agencija) koja stoji rame uz rame sa nasom ...

skoro je precednik Francuske Sarkozi vodio razgovore sa zaboravio sam kime o izgradnji velikog Evropskog satelitskog sistema satelita koji ce biti zamena za vec postojeci Americki GPS , da napomenem da ce evropska verzija GPS-a biti mnogo bolja i preciznija od Americke... ajde sada reci mi sta mislis za koj se kur*c to sve pravi???

da nije mozda zbog toga da bi se ta unija tek tako raspala u para parcad???

ja razumem tvoju zelju da se prikljucimo takvoj sili ali koliko vidim,ona nema razloga da nas prikljuci sebi....

pa Kina te ne uslovljava milionima standarda kao EU da bi mogao da im prodas nesto,dozvolis Kinezima da otvore svoje fabrike u srcu "EU",polako naseljavas severno Kosovo Kinezima da bi im u dogledno vreme "iznajmio" teritoriju Kosova i Metohije na 99god(klin se klinom izbija),......sigurno ces se i ti setiti necega,probaj....;)

koji masterplan
te prodamo im nesto,
te nasele kosovo
ma ubedio si me- kina nam definitivno JESTE alternativa EU
;)

Mene nerviraju ti posmatraci i kod nas i oni sprejevi...pa se posle pitaju zasto smo paranoicni...pa nije valjda Rusija banana drzava da i tamo salju posmatrace

Back