Ruske rakete na Drini

Али И ОВО ЈЕ ПРЕТЊА ЗА СРБИЈУ:

piksel.gif

eksperti iz sad pregledaju lokaciju za raketni štit
Tanjug - Pre 17 sati
PRAG - Grupa od 12 američkih vazduhoplovnih stručnjaka otputovaće sutra u dvodnevnu posetu Češkoj, kako bi pregledali oblast u kojoj Vašington namerava da postavi deo svog antiraketnog štita, uprkos oštrom protivljenju Moskve, saopštilo je danas češko Ministarstvo odbrane.
Američki eksperti izvršiće inspekciju vojne oblasti Brdi, jugozapadno od Praga, gde bi trebalo da bude postavljena antiraketna baza SAD, navodi se u saopštenju.

Poštovana gospodo, čitam ove vaše postove i nemogu da se načudim o čemu vi ovde više tipkate.O Evropi?Pa ja sam rodjen u njoj a nadam se i većina od vas.Ja sam već u Evropi ali ima nešto u toj istoj Evropi što ja nemam.STANDARD.Svi vi što ovde pišete čim pomenete Evropu u stvari mislite na svoj džep.Meni treba evropska plata i ništa više od te Evrope.Tu stavljam tačku na Evropu.

A ruske rakete na Drini?Pa dok nas god ta ista Evropa pravi budalama ne samo da trebamo da postavimo ruske rakete nego da tražimo i pun vojni savez sa Rusijom.

A što se tiče vojne snage Rusije o tome je izlišno bilo šta i pričati.Zašta će nosači aviona od 3-5 milijardi dolara kad njih sigurno uništava jedna obicna raketa od par desetina hiljada dolara i to na daljinama od 5-10000 km.Rusija ima oko 30000 atomskih i konvencionalnih bojevih glava a Amerika oko 12000.I ono najvažnije.Nema okupacije jedne zemlje dok ne stane okupatorska čizma na nju.A Rusija ima oko 50000 tenkova od cega oko 18500 najsavremenijih a kompletan NATO sve ukupno oko 21000.
Treba li još bilo šta reć oko ovoga???

Nosači aviona danas služe samo da bi imali (SAD) veći manevarski prostor i mogućnost da kažnjavaju neposlušne kao što smo mi.

ma da...
cemu jedan nosac koji moze u najkracem mogucem roku da odnese 90+ aviona na bilo koje mesto na planeti.....
kome treba mornarica...

nego, i dalje me zanima onih 18 500 hiljada najmondernijih tenkova...

Poredjenja radi bivša SFRJ je imala preko 4000 tenkova od čega T-84 oko 1200.A u medjuvremenu pojavile su se 3 generacije novih ruskih tenkova

prvo, T-84 ne postoji, to je nesto drugo, postoji M-84, koji je bio napravljen u 600-700 primeraka.
U rusiji je trenutno najmoderniji tenk T90, a koji je svejedno modernizacija T-72 i ima ih svega 1000 komada (ukljucujuci i preradjene T72)....

tako da pitanje ostaje o kojih se to 18500 tenkova govori?

a i cini mi se da je cifra od 4000 tenkova za sfrj preterana...

U pravu si što se tiče "T".Lapsus izvini.Tih 600-700 komada je uradjeno(mada mislim da je bilo više) kod nas tek po dobijanju licence.Ostali su kupljeni u SSSR-u.
Svi tenkovi od M-72 može se reći da su savremeni.Pa čak delimično i M-55.

tesko da se bilo koji od tih tenkova danas moze nazvati savremenim....T55 pogotovo....
M84 jeste bio savremen pre 15 godina, ali ga je pregazilo vreme i bez neke modernizacije na modernom bojistu ne vredi nista....i u ceceniji i kod nas i u zalivu su se pokazale neke mane oklopa koje su jednostavno nedopustive....

Na tenku je sve podložno promenama osim samog oklopa.Čak i kupola.
Nadam se da ti je poznato da je ipak ta tehnologija sa manama dosta čvršća i jača od američkih,nemačkih i francuskih.

upravo u oklopu je i poenta...sam oklop se ne moze bitno promeniti, osim napraviti novu leguru i ugraditi to u tenk, dodati aktivne ploce na njega itd....ali i to ima protiv mere, pa se vise ne prave klasicni projektili, vec oni sa dva punjenja koji jednom detonacijom aktiviraju aktivni oklop, a drugom prolaze kroz glavni oklop ili drugi projektili kao sto su americki MRM-KE i MRM-CE koji su u stanju da probiju T-72 na daljini od par kilometara...jedan ovakav je probio T-72 sa daljine od 8.6 kilometara....

E sad, kako radi oklop na T90 je veliko pitanje, posto se nije pokazao u borbi vec samo na testovima ostaje nam samo nagadjanje.....

Eto sada se već ponovo vraćamo na temu "zasto ce nosač aviona" u ovom slučaju tenk kad može da se uništi sa jednim projektilom sa velike daljine.

pa to nije isto....tenk ima manje vise pasivnu zastitu, a jedan nosac aviona ima PVO sredstava kao pola Srbije za vreme bombardovanja 1999. godine....sem toga, nosaci nikad ne idu sami, tako da su vrlo tezak cilj....

potrazi podatke o ruskim torpedima VA-111 i koliko brzo mogu da idu, kao i o ruskim protivbrodskim raketama oznaka: Granit (SS-N-19), Moskit (SS-N-22), BrahMos (Rusija-Indija), Klub (SS-N-27)
a zatim potrazi podatke o ruskim nuklearnim podmornicama Akula II i Oscar II i o novoj 4. generaciji ruskih podmornica Borei i Severodvinsk i o dizel podmornicama Kilo/Amur i krstarice Kirov na nuklearni pogon (Petar Veliki)

Back