Руска привреда прва у Европи

Rusija je vlasnik 50 % svetskog prirodnog bogatstva ... sve vise i vise ce se bogatiti , dizati plate i penzije i sto me narocito raduje praviti sve vise i vise oruzja za masovno unistavanje ... :D

Prva je u svetu po potvdjenim rezervama nafte i gasa , plodnog zemljista i pijace vode - a to je najbitnije .. :D

Наравно, само нека деру, Бог им помогао!:D

Rusija je vlasnik 50 % svetskog prirodnog bogatstva ... sve vise i vise ce se bogatiti , dizati plate i penzije i sto me narocito raduje praviti sve vise i vise oruzja za masovno unistavanje ... :D

Prva je u svetu po potvdjenim rezervama nafte i gasa , plodnog zemljista i pijace vode - a to je najbitnije .. :D
Србија има много пијаће воде и плодног земљишта, само што код нас владају људи типа Јељцин. Док год буде тако српско богатсство и природне ресурсе ће мусти западњаци а Србија се усправити неће. Можеми ми причати шта год хоћемо, али избори ништа неће решити у будућности јер вечито исте идеологије и партија ротирају задњих 20 година. Кад заКука мотика и гомњива мотка свануће Србији.

Ја куцкам на руском компјутеру. Имаш нешто против?????

PXOGWAAh.jpg
[/URL][/IMG]
И веруј ми,милијарду пута је бољи од тог твог кинеског... ал није у томе поента... већ у чињеници да незналица као што си ти покушава да напише нешто о најмоћнијој држави на планети и тренутно најутицајнијем политичару на овој планети и шире, а благе везе немаш шта се у Русији заиста дешава и како се овде живи. И зато сам ја на лицу места - дакле у срцу Русије - да те просветлим. Бог види добра дела:)

Као прво, овде се живи много боље него у тој трулој и смрдљивој ЕУ у којој се за чашу воде плаћа по 3 еврића. Ја је пијем "џабе", из чесме, слатко и без бојазни да ћу оболети од било какве болештине. Као друго, а то је оно најбитније, плате су у Русији реално много веће него у ЕУ, јер се од плате може много више купити, новац који се добија на руке на крају месеца (обично два пута месечно) је чиста зарада, јер су све дажбине држави већ плаћене (здравствено, социјално, пензијско, порез држави) значи све што ти дају на руке је чисто, само твоје, да трошиш само за сопствене потребе. Од тога се плаћа само струја, гас и комуналне услуге, што све укупно износи око 125 евра, наравно гас је веома јефтин и користи се немилице (мање од једног евра по члану породице месечно), значи да једном просечном грађанину Руске Федерације остаје много више за храну, одећу и изласке него једном просечном грађанину ЕУ (да о пропалој америци и не говоримо), јер у тој ЕУ, од оне "веееееелике плате", коју толико надувавате, не остане практично ни десети део онога што остане Русима (заборављате константно да од те велике плате Јевропљанин мора да плати сам све налоге држави, здравствено, пензионо итд. И зато Руски грађани данас троше своје паре зарађене под "крвавим диктатором" Путином на летовања широм света, где се помало и разбацују новцем, јер још се ни сами нису навикли да толико имају, троше у младости, а Јевропљани штеде целог живота, од уста одвајају, па онда као бабе и деде иду у шареним гаћама као туристи, на подсмех домаћег становништва (бар код мене такве туристичке туре увек изазивају и смех и сажаљење, јер то им дође као последња жеља пре одласка на онај свет, да се мало разоноде). Ето незналице, толико, да сазнаш истину, директно из Русије, од будућег Путиновог гласача.:bye:

PoverBook m490 je Kineski Lenovo laptop , baziran na Americkom intel procesoru i Americkom Nvidia grafickom chipu

To je isto kao kada bi kazala da su "Komtrade kompjuteri" Srpski proizvod. :hahaha:

Poslednja izmena:
Lose poredjenje. Nigerija je velika, dok su ostale nabrojane zemlje male.
Nemacka i Rusija su velike drzave.

Sustina cele price je da Rusija sve vise jaca ekonomski i da ce na globalnom planu imati veci uticaj.

Cuj ovoga , pa ne poredim ja nego Svetska banka po cijoj listi za GDP ppp je Rusija peta a Nigerija ispred nekih od najrazvijenih zemalja sveta. Imas listu na linku uvondog posta.

Sto naravno nije realni poakzatelj jacine ekonomije, zato se prvenstveno gleda nominalni Bruto drustveni proizvod gde je Rusija osma jedva malo ispred Italije.

Poslednja izmena:
Cuj ovoga , pa ne poredim ja nego Svetska banka po cijoj listi za GDP ppp je Rusija peta a Nigerija ispred nekih od najrazvijenih zemalja sveta. Imas listu na linku uvondog posta.

ебеш земље са пар стотина хиљада становника уз то више од половине становништа ауслендери, а од остатка половина педери, наркомани и алкохоличари.

Не живи се од старе славе.

Ne može se istorija izbrisati, Detroit je kolijevka automobilske industrije ..

Ne živi , GM je i dalje br. 1, za njim idu Volkswagen i Toyota ..
"21.11.2012.
General Motors
Američki General Motors i dalje je najveći proizvođač motornih vozila na svijetu. Lani su proizveli 9,146,340 vozila: 6,867.465 automobila, 2,272.585 lakih i 6290 teških komercijalnih vozila."
http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/gm-najveci-svjetski-proizvoac-motornih-vozila-222204

Ne može se istorija izbrisati, Detroit je kolijevka automobilske industrije ..

Ne živi , GM je i dalje br. 1, za njim idu Volkswagen i Toyota ..
"21.11.2012.
General Motors
Američki General Motors i dalje je najveći proizvođač motornih vozila na svijetu. Lani su proizveli 9,146,340 vozila: 6,867.465 automobila, 2,272.585 lakih i 6290 teških komercijalnih vozila."
http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/gm-najveci-svjetski-proizvoac-motornih-vozila-222204

A Štutgart?

Dok smo mi pravili piramide vi ste kule vavilonske http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=2095

nisi na bosanskom forumu, ovde dovoljno jednom i da se pročita
i da se shvati

- - - - - - - - - -

аутомобил је данас потошна роба као тоалет папир. Све се данас свело на исти к... друго паковање. Нема шансе да неки модел из задње 2-3 деценије временом постане олдајмер.

e sad mi pokvari izlaganje, trebalo je da budu dva vezana komentara
baš si sad i ovde morao da pišeš? nisi imao šta o ruskoj privredi na primer?

Pa to je taj sa svim Americkim delovima napravljenim u Kini za Rusko trzishe , chak je i sav Softver Americki, mogli su barem da ubace njihov Kasperski.

Specifikacija

http://book.rovercomputers.com/site/rb/home.nsf/techspecs/NB000248

baš sadak RoverBook

- - - - - - - - - -

I Štutgart je za luksuzne .. a u Detroitu je krenulo masovnije - za srednji sloj .. u Njemačkoj se Volkswagen - narodni auto počeo proizvoditi 1937. god ..

e mene luksuz zanima... a ne to za mase...
kad smo kod masa...
bila i država za mase svi imali po zdravstvenu knjižicu - masa ko masa nije joj odovaralo kad je džabe

Još kada bi znao koliko hardver ima mali udeo u ukupnim IT izdacima u svim razvijenim zemljama sveta i koliko je udeo hardvera zanemarljiv u odnosu na vrednost softvera i posebno u odnosu na vrednost IT usluga...

Ranije nije bilo tako .. za izmjenjen odnos je bilo potrebno da se hardver usavrši , i njegova proizvodnja omasovi ..

Back