Русија vs Турска

• Začetnik teme Začetnik teme N3M0N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Now we have two paternalistic strongmen who both think they represent saviours of their nations one step away from an open confrontation on the border of a Warzone involving the interests of about 40 other nations and several regional powers already backing up various groups. Great. What a counterproductive thing to do, shooting down that plane. Russian and Turkish Diplomats must be weeping about their work of years beeing shot down as well.

Другарима би реално било мило, а и одавно су предвидели.

А и мора се реаговат' да се не узохоли раја уБосни, тако да је то још један пресудан фактор.

убосни је већ почело узвикивање алаху екбер. мене занима да ли ће запад и даље давати подршку ид у покушају у европи.

Neke ruske reakcije će morati biti, pod uvjetom da Turska ne padne na koljena moleći za milost, što je teško zamislivo. Turci nisu zapadni Europljani koji se plaše i vlastite sjenke.
Tu je i Bosfor koji je Turskoj jak adut, ne znam jedino kako je regulirano korištenje prolaza, i kolikoj mjeri Turci smiju njim manipulirati.
U svakom slučaju, ovo je napad NATOa na Rusiju, i neće ostati bez odgovora.

Mislim da nece,
mozda kasnije

MJK

Ispada lose sto su to uradili kada su Rusi demonstrirali svoju punu snagu sve sa onim silnim strateskim bombarderima te krstarecim raketama itd.

Ispasce da su ih ucutkali veoma lako i da su "tigar od papira".

Ja ocekujem visestruki odgovor u najmanju ruku i da ce raspaliti po njima gde god budu mogli i kako budu mogli, a da to ne bude previse eksplicitno, jer ovo je veoma otvorena provokacija.

Neke ruske reakcije će morati biti, pod uvjetom da Turska ne padne na koljena moleći za milost, što je teško zamislivo. Turci nisu zapadni Europljani koji se plaše i vlastite sjenke.
Tu je i Bosfor koji je Turskoj jak adut, ne znam jedino kako je regulirano korištenje prolaza, i kolikoj mjeri Turci smiju njim manipulirati.
U svakom slučaju, ovo je napad NATOa na Rusiju, i neće ostati bez odgovora.

Коментари из УК:

Hary, Ilford, United Kingdom, moments ago
Bomb Turky now

Yorkshire, Settle, moments ago
Video shows how babaric these people are.Im not pro Russian and if they invaded Turkish air space then tough but people on the ground with the dead Russian airman are Disgusting and I pity the one that survived this.

Norfolk Turkey, Norwich, United Kingdom, moments ago
Turkey has just revealed whose side it's on and it's certainly not the Allies. Time it was blitzed I think.

bigredjack97, London, United Kingdom, moments ago
My thoughts and prayers are with the family of the deceased Russian pilot. Turkey has really screwed up this time.

Француска је важила за војну, економску и политичку суперсилу. Србија је била политички дезоријентисана почев од шестојануарске диктатуре до почетка рата. Колико је само режима насилно рушено. Колективна издаја Хрвата није никаква митологија

Naravno da je Srpski narod bio u deset puta tezoj situaciji od francuskog.

убосни је већ почело узвикивање алаху екбер. мене занима да ли ће запад и даље давати подршку ид у покушају у европи.

Мислиш да су блесави и да нису знали да Турци или Катар или СА подржавају ИС? Наравно да знају, али ћуте због економских интереса.

Шта ће сад бити не знам. Непријатно сулуд потез Ердогана којим су затечени сви осим пар ових дежурних лудака овде који су "све знали".

Владимир Путин заявил, что инцидент с российским Су-24 в Сирии выходит за рамки обычной борьбы с терроризмом.

- - - - - - - - - -

Шта ово значи него могућност ескалације сукоба

Турски коментатор из фондације за економску политику страхује од оштрог руског одговора.

“It is very bad news for Turkey that a Russian jet was shot down. Putin will not leave this unanswered, he might retaliate in different ways, for example by cutting off Turkey’s natural gas supply from Russia over the winter. He might also choose to reply in kind, in a similarly aggressive manner in Syria. But one thing is certain: Putin will not stand for this, we have difficult days ahead of us.”

Ау машала, па ди ће онда турци да раде и како ће да се греју, нешто ми се привиђа сеоба турака у западну европу Немачку, Аустију, Данску, Шведску.......1 000 000......5 000 0000 .....10 000 000....чека нас бурна зима.

Путин:

Спасибо за слова соболезнования. Эти события выходит за рамки обычной борьбы с терроризмом. Конечно, наши военные ведут героическую борьбу с террором, не жалея себя и своей жизни. Сегодняшнее событие связно с ударом, который нам нанесли в спину. По-другому я не могу квалифицировать произошедшее

Первый зампред Комитета Госдумы по обороне Сергей Жигарев отметил телеканалу «Дождь», что в ответ на крушение Су-24 «безусловно, должны последовать меры дипломатического характера и экономического».

В частности, депутат не исключил принятия мер по ограничению возможностей российских туристов «отдыхать на берегах турецких отелей». «Мы обязаны как-то реагировать на то, что сбили наш самолет и уже поставили под угрозу жизнь наших военнослужащих», — добавил он.

- - -

Шта ће Турци кад има следећег лета не дођу руски туристи?

Back