Tonci Provala
Buduća legenda
- Poruka
- 28.769
Enterijer za Superjet radi BE Aerospace.
E da ti vidis nasta lici eksterijer Superjeta........
U svakom slucaju, debelo su zakasnili......
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Enterijer za Superjet radi BE Aerospace.
Ne razumem. Gde su zakasnili?
Avion je sasvim ok za većinu JAT-ovih potreba. Najbitniji su cena i potrošnja, a tu bi trebalo da bude konkurentan.
Dreamliner je prelep avion
Iako nije reč o istoj vrsti aviona, zanimljivo je da će razilika u ceni između Dreamlinera i Superjeta biti 7 do 8 puta...
A hoće li ukinuti ogavno ime JAT (Jugoslovenski aerotransport)? Čemu jugoslovenski? Zašto održavati ostatke Jugoslavije? Zar nije bolje da ga preimenuju u SAL (Serbian airlines)?
Amerikanci projektuju dobar i (pre)skup avion i onda nemaju para da ga prave. Npr. sada imaju oko 90 Reptora, a u vreme započinjnja rada na projektu spekulisalo se sa cifrom od 750 aviona.
Sve podatke koje te interesuju možaš naći na netu.
Ima sa filozofijom pravljenja aviona. Ruski avioni su uvek bili mnogo jeftiniji. I civilni i vojni. Uostalom avion o kome pričamo pravi upravo najpoznatija vojna firma. I Boing je učestvovao na konkursu za "dvadesetdvojku" ali je pobedio Lockheed Martin. Avioni, iste firme, samo druga namena![]()
The Superjet 100 is intended to compete against the Antonov An-148, Embraer E-Jets and the Bombardier CSeries programs. Sukhoi's director general Mikhail Pogosyan claims the SSJ will have 10-15% lower operation costs than its Embraer or Bombardier counterparts and its wider cabin will offer more comfort; at the catalogue price of $27.8 mln, it should also be cheaper by 18-22%
Već sam rekla, trebalo bi da bude jeftiniji i da manje troši. To što te mrzi da guglaš, samo je tvoj problem.I pls,taj nadobudni stav ostavi za svoje ukućane.
Ako Aeroflot kupi JAT, oni će odlučiti šta je najbolje za njih, a ne ti ili ja.Da, TREBALO bi da bude jeftniji i da manje trosi.
A on je svoj prvi let imao pre maltene 2 dana.
I ti na osnovu toga kapiras da je on odlican za JAT.....
Ne ide to bas tako po ozbiljnim aerokompanijama......
Već sam rekla, trebalo bi da bude jeftiniji i da manje troši. To što te mrzi da guglaš, samo je tvoj problem. I pls,taj nadobudni stav ostavi za svoje ukućane.

Ponavljas glupo pitanje bezbroj puta.
Receno je da su jedine dve kompanije zainteresovane za kupovinu JAT-a , Ruski Aeroflot i Indian Airlines. Ako vec Rusi kupe Jat onda ce im definitivno visestruko jeftinije biti kupiti avione ruske (domace) proizvodnje nego da kupuju Boeing ili Airbus. Prosta matematika i kraj price - i da nebi opet postavio glupo pitanje zasto je bolji? nije ni bolji ni gori, dovoljno je dobar a jeftiniji je. Tacka.
To sto ga Rusi uzimaju uopste ne znaci da ce uzeti svoj avion.
Aeroflot ima i Airbusove u svojoj floti.
Nisam ja rekao da znaci ili da mora da znaci, vec jednostavno da je jeftinije za bilo koju svetsku kompaniju kupovati avione domace proizvodnje, kako za amerikance Boeings, evropljane Airbus, tako za ruse SSJ, Antonov itd. JAT ce isto zadrzati Boeingove avione u svojoj floti, ali mi pricamo o podmladjivanju flote i ako ga Rusi kupe, onda je za njih najisplatnije ponoviti flotu sa avionima domace proizvodnje, a ako nam bude trebala zamena za DC10, mozda se odluce i za Airbus 380 ili Boeing 777, mada JAT nema veliki market za te duge linije.
Eno ti bate u gornjoj poruci sta imaju Rusi i sta ce da kupuju.
pa su nam dovoljni novi avioni i ruske proizvodnje koji ce biti jeftiniji i mozemo ih nabaviti u vecem broju da bi obnovili flotu koja je iskljucivo skoncentrisana za Evropsko trziste, Bliski Istok i Severnu Afriku