Rusi najverovatnije kupuju JAT

JAT odavno ne znaci Jugoslovenski AT.
JAT znaci samo JAT i nista drugo.

Ne treba da postoji nikakav JAT. Srbija je jedina zemlja na svetu koja nema pravo (sama je sebi ukinula to pravo, ne znam iz kojih razloga) da ima svog nacionalnog avio prevoznika. Ne znam da li Kosovo ima Air Kosova, ali znam da i Republika Srpska ima Air Srpska. Dakle i neke nepriznate države ga imaju, a Srbija ga nema. S R A M O T A ! ! !

Da li je neko u ovoj temi doveo u pitanje da Boing i Airbus imaju najbolje avione? Čini mi se da se namerno "zaboravlja" da JAT u svojoj floti za regionalni saobraćaj ima ATR-ove, od kojih je najmlađi star 18 godina - niko me ne može ubediti da eventualna nabavka novih SSJ neće biti dobra za JAT. Sve to ood uslovom da Aeroflot kupi JAT, da Aeroflot uopšte nabavlja nove avione za regionalni saobraćaj, da Aeroflot izabere da to bude baš SSJ...

Ma boli me uvo i u dvokrilcu da letim, nego oce li oni da parkiraju na Batajnicu ili Surcin neki od ovih

mig_35.jpg
su35_02.jpg

Znaci pored NIS-a Rusi kupuju i JAT takodje. Pa ajde onda da vidimo da nas NATO pedofili opet bombarduju xexexe. :lol:
I da opet gadjaju NIS-ove rafinerije i da obustavljaju saobracaj JAT-u xexexexexexee :mrgreen:

Bože, bože.....

Da videću ko je lud da putuje ruskim avionima, a ne avionima Boing, sada kad krenu da uvaljuju kršine od aviona i kad počnu da padaju kao što padaju po Rusiji.
Stvarno je lud ko bude leteo njihovim avionima, a najveću stopu udesa u poslednjih nekoliko godina imaju-
Da ne spominjemo slučaj, koji se skoro desio kada je ludi pilot dao sinu da upravlja avionom i izginulo 200 putnika. UŽAS.

Sad kada počnu Srbiji, odnosno sami sebi da prodaju An, Tu, Jak, SU biće veselo:thumbdown:

Poslednja izmena:
Amerikanci projektuju dobar i (pre)skup avion i onda nemaju para da ga prave. Npr. sada imaju oko 90 Reptora, a u vreme započinjnja rada na projektu spekulisalo se sa cifrom od 750 aviona.

Sve podatke koje te interesuju možaš naći na netu.

Net, net, net

Svakakve budale pišu po netu.

To za Raptor je čisto lupetanje, a sigurno je sa neta.
Plan je 450 Raprora ili F22A.

Drugio Boing pravi pet puta bolje putničke avione od Rusa.
Samo održavanje, u startu je ušteda 40%.
Po sletanju avion je posle 1.5h spreman za uzletanje.......itd.

Net, net, net

Svakakve budale pišu po netu.

To za Raptor je čisto lupetanje, a sigurno je sa neta.
Plan je 450 Raprora ili F22A.

Drugio Boing pravi pet puta bolje putničke avione od Rusa.
Samo održavanje, u startu je ušteda 40%.
Po sletanju avion je posle 1.5h spreman za uzletanje.......itd.

Ti cigancuro bas volis da lupas aaaa? Bas ono do koske. Kakav ciganski derpe.

Suhoj Superjet 100 je uglavnom predvidjen za izvoz, a manjim delom za domace potrebe za Aeroflot, vec su ga do sada narucili u Italiji, Ujedinjenim, Arapskim Emiratima i Jermeniji
A nadajmo se da je i Jat Airways da uskoro leti sa ovakvim avionima. :)

Evo informacija:
http://www.emportal.co.yu/vesti/svet/50963.html

Testiranje ruskog putničkog mlaznjaka Superjet 100
20. maj 2008. | 11:34
EMportal
Juče je uspešan probni let obavila ruska letelica Superjet 100, predviđena za letove na regionalnim relacijama, saopšteno je u izvorima kompanije Suhoj.
U pitanju je mlaznjak kapaciteta 75 do 95 sedišta. To je avion koji bi trebalo da označi prvu putničku letelicu dizajniranu i proizvedenu u novoj Rusiji. U kompaniji, u najkraćem roku, planiraju proizvodnju makar 700 komada novog aviona, a od toga 35 odsto za tržište Severne Amerike, 25 procenata na evropskom tržištu, 10 u Latinskoj Americi i po sedam odsto na tržištu Kine i Rusije.
Cena modela s 95 sedišta bi, kako se procenjuje, iznosila 28 miliona dolara. Vrednost globalnog tržišta za Superjet 100 procenjuuje se na oko 100 milijardi dolara, što bi podrazumevalo konstrukciju najmanje 5.500 komada. Vremenski rok za takav angažman seže do 2023.

nije drugacije. :( meni su stjuardese bile nadrkane debele babe u aeroflotu prosle godine. sa vrlo neobicnom podvarijantom engleskog jezika koju - ne razumem.
i smrdi im nesto u avionima.

ocaj.
samo ne aeroflot...

Da, to je i moje iskustvo, doduše od pre više godina, ali stvarno je nešto užasno mirisalo u tima avionima. A i nudili su neke sokove, nije bilo šanse da pretpostaviš od čega je - crveni i žuti. Katastrofa. Perserka - jedna bakica od 55-60 godina, one mlade stjuardese drhte od nje, sve u svemu, utisak je katastrofalan.

Inace ovako izgledaju ruske letelice iznutra:
(konkretno, kako izgleda Mi-17 Vip helikopter)

Udobnost i raskos do koske! :D ;)

Da, možda za Putina i društvo. Ostali se prevoze u avionima koji unutra liče na kokošarnike, a i smrdi, kao što već rekosmo. Trebalo bi da odeš jednom nekom lokalnom linijom, pa da vidiš kako to sve izgleda - "vip" - da ti se smuči, ali stvarno.

Хоће, али уз услов да прекнемо причу о уласку у НАТО. Што више Русије у Србији, то ближе економско и војно моћној Србији.

Slazem se, Ruski kapital uskoro ce da dominira u Srbiji i sada cemo imati novu vladu, naravno da ce prekinuti tu pricu o tzv. "ulasku u NATO", pa to se podrazumeva. Mada nova vlada mislim da ce biti suvise blaga i mlitava i suvise demokratska i dozvoljavace svakojakim bolesnicima tzv. "slobodu govora i izrazavnja" znas kako bi ja postupao da sam ja vlast sa time koji pricaju o tzv. "ulasku u NATO"? Pa pljustala krv na sve strane. :D

Back