Rupa VII

ja sam samo jednom u ovih skoro pet godina usla u nas podrum
zmu tamo nosi stvari koje nam ne trebaju, alat i drzi zimske/ljetne gume
tako da nije beskoristan, ne mogu reci

lift imamo - to je o zakonu mislim obaveza svih stanara, odrzavanje cijele te skalamerije po zgradama
jedino nisam sigurna za krov kako to izgleda mimo papira jer znam ljude koji su imali problema da se stambene zajednice dogovore pa su to sami placali
sto je s.ranje tesko

Ја сам на 4. без лифта али имамо подрум и бициклану.
Бициклана је супер и за колица, ко има децу, да не вуче. Или колица за набавку. Пошто смо бајсеве окачили на зид па није гужва.
А подрум ми је супер за кофере (прво их ставим у велике џакове да се не праше), резервне плочице и сл., а како смо направили полице ту држим и зимницу (тегле, гајбу са кромпиром...).

To je super ko ima podrum, mi nemamo ništa od toga, pa mi terasa zimi služi kao nekom podrum. Svasta natrpam pa u proleće rascistim.
mi smo stavili plakar jedan iz ikee na terasu
ima mala nisha taman za to
i tu drzimo stvari koje ne zelimo u podrumu
osim toga na terasi, nazalost, drzimo i susilicu
zmu ima kutak za svoj maketarski hobi
i ima ugaona i stolic za sjedenje
terasa je ostakljena pokretnim prozorima
tako da je citavu godinu koristimo kao integralni dio stambenog prostora

To je super ko ima podrum, mi nemamo ništa od toga, pa mi terasa zimi služi kao nekom podrum. Svasta natrpam pa u proleće rascistim.
Јесте.
Ја не правим залихе, али када добијемо домаће наравно да ми је драже да знам шта једем. Па ми жао да пропада.

Јесте.
Ја не правим залихе, али када добијемо домаће наравно да ми је драже да знам шта једем. Па ми жао да пропада.
Ne pravim ni ja ne znam koliko zalihe jer ne mogu da donesem neku veću količinu i da hocu, ali po malo i nakupi se svačega nečeg, a meni se po zimi to ne sređuje, a nemam ni snage.

Htela sam i ja da kupim neku policu bar pa da to sve tamo poslazem i nekom zavesom koliko toliko zatvorim ali nije bilo izvodljivo fizički meni ovako kilavoj, i ostade. Možda kad otišli ako budem imala snage, a i para odradim i to. Imam stočić i dve stolice za sedenje leti, zastakljena sam je i stavila komarnik i roletne tako da je prijatno leti da se sedi, mada je mala bas, ali to je što je.

Sta znaci kad vas na nekom forumu banuju,a niste ni član tog foruma?
Nisam uopšte registrovana na tom forumu,niti mogu komentarisati bez registracije,samo ponekad čitam teme.
Danas me je dočekalo obavještenje da sam banovana po ip adresi i uopste ne mogu da otvorim forum.
Pitam se zasto...i samo mi jedan razlog pada na um.

Nisam uopšte registrovana na tom forumu,niti mogu komentarisati bez registracije,samo ponekad čitam teme.
Danas me je dočekalo obavještenje da sam banovana po ip adresi i uopste ne mogu da otvorim forum.
koji je to?
mislim, nisam bila u toj situaciji

Kod vecih poslova, dusu dalo da se neko "ugradi", bar je tako bilo u zgradi gde sam stanovala. Damo svi novac, ali neki stanari u dilu sa izvodjacima, pa napumpaju cene, ponude, pokusaj pljacke bukvalno...sreca, bilo i penzionera koji su se dali u istrazivanje trzista, do detalja, na kraju je bila realna cena troskova za sve, i uvid u racune javno.
Kod kume mnogo veca zgrada, redovno ih pljackali, godinama, najvise na sitno, ali tako se najlakse nakupi, i to fine cifre... isto dok se nije nasao jedan penzioner, pa mu ne bilo mrsko da se bavi cenama...neki su se ekspresno i odselili.
Naravno.
I ne bi bio prvi put.
Nego nisam hteo da širim temu.
Usput, naša zgrada odlično razađuje rentanjem više delova zgrade. Haha, da, i ovde će se baviti neki stanari "istraživanjem tržišta". Imamo upravnika, odbor a čak i opoziciju : ) Generalno , svi su za, većina, ali neverovatno, u razgovoru sa njima koliko se svi u pojedinim gledištima na problem i mogućim rešenjima razilazimo.
Predlagao sam još pre 5 god, da se kupi novi lift.....itd. Rešiće se u mnogo gore vreme, pod znatno nepovoljniji uslovima

Poslednja izmena:
A KRSTA njih obožava, e moja ti....jadni vi, naivni...... 🤣

E, ima više istih IP, možda su sve roknuli, pa si kolateralna šteta. Postoji i ta mogućnost .

Poslednja izmena od moderatora:
Zgrade do cetvrtog sprata nemaju obavezu da imaju lift.Mislim da po zakonu,one sa vise spratova moraju da imaju.

znam. a zgradu sa liftom nisam htela upravo da ne bih placala i te glooposti oko lifta. vrv drugima znaci lift, meni nema nikakvog znacenja jos uvek...msm, ja sam sama po 20 kg nosila do 4 sprata.

kad postanem baba kupicu stan na prvom ili drugom isto u zgradi bez lifta i resen problem odrzavanja i placanja oko lifta.

meni je super i ovo moje grejanje dok ne odu cene struje u nebesa :mrgreen:. imam svoj kotao i svoj zatvoreni sistem grejanja. koliko se potrosi toliko se plati. jedino me nervira sto delim vodu sa komsijama. msm, kuce su najbolje u svakom slucaju, sve je tvoje, smao tvoja odgovornost i cao.

jel ti plakari obavezno moraju da se kace na zid...ikeini. mene to nervira kod njihovog namestaja, sve moras na zid da okacis.

Ја сам на 4. без лифта али имамо подрум и бициклану.
Бициклана је супер и за колица, ко има децу, да не вуче. Или колица за набавку. Пошто смо бајсеве окачили на зид па није гужва.
А подрум ми је супер за кофере (прво их ставим у велике џакове да се не праше), резервне плочице и сл., а како смо направили полице ту држим и зимницу (тегле, гајбу са кромпиром...).

ja sma zivela ranije u staroj gradnji i imala sam podrum uvek, ali ti podrumi nisu bili ni pacova da drzis, a ne stavri. jedini podrum koji je ikada bio u upotrebi je bio podrum u kuci. ostali podrumi bukvalno ni za sta, plus kradje. pa komsiji su drpili zimnicu. :rotf:

tako sma zakljucila da je podrum u zgradi njesra. em prljavo, em uvek neko nesto drpi. mada i to moze da se resi kamerama, al ko ce se bavi ukradenom zimnicom i slicnim stvarima.

resetuj ruter, pa probaj opet.

Back