Rupa VII

Pešacki improvizovani most preko Toplice.

Za sezdeset plus godina iz prica koliko shvatam niko od nadleznih nije na tom mestu nije napravio most preko koga moze u svakom vremenskom periodu da se predje sigurno reka `niko od nadleznih nije asfaltirao prilaze mostu ` put sa druge strane za kola stazu za pesake stepenice za pesake pored reke preko imanja put uz rukohvate sve to (da se ne ide skroz okolo kada je pesice verujem da bi dozvolili vlasnici neku varijantu toga ).
Ostatak nase zemlje kao da ne postoji `glavni grad ovo glavni grad ono manja mesta nista` onda se neko pita cemu osecaj odbacenosti eto cemu eto zasto eto kako.
Uvek sam imala taj osecaj opreza kad sam prelazila most "da li ce pasti" uvek dobijala odgovor "nece" te nije zato sto je odrzavano.
Autobusko stajaliste je na Novoseleskim livadama ° predje se put ° predje pruga ° predje most za pesake° ide gde je ko posao.
Ima prostora da se sagradi most za saobracaj plus pesake (obicno se preko reke prelazi leti kolima ko ide ° Toplica je plitka bila zagadjena mnogo leti).
Postoji drugi most nije bas da to moze biti razlog zato sto se nalazi levo blizu skretanja za Kursumliju desno sto je DALEKO te NEDOSTIZNO za nekog ko stize autobusom te pesaci.

Citam o ovom mostu sto je pao dve zene otisle Gore te mi nije dobro zbog zanemarivanja potreba onih koji ne zive u glavnom gradu.
Nije mi dobro sto u ovom veku u kome smo nema osnovnog za zivot posete sigurnost `nije mi dobro sto ako nije glavni grad kao da ne postoji.

Neka zivi deset osoba deset zasluzile su da imaju sta im je potrebno koji god deo nase zemlje da je ` ovo ako nije glavni grad ne postoji je ponizavajuce.

Isto bi bilo da se ovo desilo na Toplici Kosanici Banjskoj kojoj god reci recici potoku gde god u nasoj zemlji `svuda istok zapad sever jug isto treba da postoje mostovi sigurni za prelazak u svakom godisnjem dobu.

Poslednja izmena:
Ubishe me retardi na poslu ko motkom e. Svi su visokomoralni, al bi vrlo rado pobili shiptare, pedere, narkomane itd. Svi obozhavaju putina a nose nike i voze bmw. Pakao maloumnog licemerja, mozhda sam ja previshe osetljiv al zaista ne mogu da podnesem takve kolichine svakodnevnog debilizma. Zhene nisu tolko retardirane chini mi se, ili se ne bave takvim glupostima i gledaju praktichnu stranu zhivljenja, svakako ne pozivaju na nasilje i ubijanje. Zhene svaka vama chast.

Ubishe me retardi na poslu ko motkom e. Svi su visokomoralni, al bi vrlo rado pobili shiptare, pedere, narkomane itd. Svi obozhavaju putina a nose nike i voze bmw. Pakao maloumnog licemerja, mozhda sam ja previshe osetljiv al zaista ne mogu da podnesem takve kolichine svakodnevnog debilizma. Zhene nisu tolko retardirane chini mi se, ili se ne bave takvim glupostima i gledaju praktichnu stranu zhivljenja, svakako ne pozivaju na nasilje i ubijanje. Zhene svaka vama chast.
a sta fali putinu legendo? :lol:

najveci greh danasnjice je porediti materijalno sa ideoloskim. svako voli lepe stvari, a ne krs stvari. ako vec postoje, a postoji trizste, ima novac, njegovo je na sta ce da ga potrosi, kao sto je i njegovo u sta ce da veruje. amerikanci na istom trzistu kupuju ruske rakete nosace jer bez njih ne bi leteli u svemir :lol: i ne samo njih vec gomilu drugih stvari...jel su kolonijalisti pokrali pola sveta samo da bi oni bolje ziveli?

covek nije toliko licemeran koliko ne razume priorodu sveta koji ga okruzuje, svako sa strane misli ako navija za nesto sto mu se cini progresivisticki ispravno da ce tim navijanjem biti lisen estetske lepote svakodnevnog blagostanja. kao sto evropa i usa nisu ceo svet vec samo mali delic, tako i ekonomsko blagostanje nekome iz afrike mozda nece biti dozivljeno kao trijumf zapadne volje i dominacije. istina je negde izmedju i to po meni neme veze dal si musko ili zensko. moralnost je jedino u veri, a veru su bacili u djubriste bas ti sto proizvode bmw i nike da bi je zamenili sarenilom potrosackog morala, pritom svesno izazivajuci anatagonizam spram svakog i svih jer jedino tako mogu i da vladaju.

zatvoreni krug dragi moj...verujes samo u sebe i ono sto osecas. sve ostalo je dubioza, a vere i pojedinca se globalizam bas i najvise plasi.

Da li to znači da treba obožavati one čije proizvode kupuješ? Ili mrzeti one čije proizvode ne kupuješ?

Šta ćemo sa onima, širom sveta, koji slabo stoje sa proizvodnjom, bar sa konkurentnim i traženim proizvodima za široku potrošnju (sirovine vidim ne računaš iako bez njih nema nikakve proizvodnje), njih nećemo da podržavamo, čak ni kada su vekovima eksploatisani?

Šta ćemo sa onima koji nemaju poznatu, izreklamiranu marku patika, a svojim ih rukama šiju i lepe, bez ikakve zaštitne opreme i dobre ventilacije, za neku bednu dnevnicu ...da ih mrzimo?

Razmisli ponovo o tom "paklu maloumnog licemerja".

dva primera:

ima da slusam majkl dzeksona iako samo slusam klasiku i jazz zato sto je majkl ekao da je srbija za sve u pravu 90tih.
ili
necu nikad vise da gledam vudi alenove filmove jer je srbe ocrnio kao najgore ljude na svetu.

cirkus od logike bas kao onaj bacimo slovenacke frizidere sporete i pegle kroz prozor kada su resili da se ocepe :rotf:

pa nije putinova jahta no name
niti je sa svojih dvadeset prstica napravio
voli taj i dobro korojena talijanska i francuska odijela, svicarske satove i kuce po londonu
tj tesko da je on neki simbol otpora globalizmu
lik prosto ima svoju viziju kako taj globalizam treba izgledati i sad je pokusava progurati

pa nije putinova jahta no name
niti je sa svojih dvadeset prstica napravio
voli taj i dobro korojena talijanska i francuska odijela, svicarske satove i kuce po londonu
tj tesko da je on neki simbol otpora globalizmu
lik prosto ima svoju viziju kako taj globalizam treba izgledati i sad je pokusava progurati
Kad već spomenu Putina, hajde malo i o Zelenskom. U istom stilu, gde su mu kuće, gde mu živi porodica, gde su mu računi u bankama, i odakle novac na njima...

Vole Srbi diktatore pa to ti je, nebitno dal je sadam putko cobi il tigar, vole da im neko pricha shta i kako. I emotivci su veliki, kad se radi o politici, svakodnevno su pragmatichni al globalna politika tu plove emocije.

Sta je novi svetski poredak, sta je stari zapravo?
Ne ja sam samo tolerantan, razuman, saosecajan sredovechni gospodin koji ceni slobodu i pravo glasa.
Da imaju Srbi tu tendenciju da veruju da predsednika US gledaju kao na svog diktatora, u demokratiji predsednik je vise figura nego neko ko odluchuje, al ne mozhe to bash da penetrira robovski mentalitet prosechnog Srbina.

Ne ja sam samo tolerantan, razuman, saosecajan sredovechni gospodin koji ceni slobodu i pravo glasa.
Da imaju Srbi tu tendenciju da veruju da predsednika US gledaju kao na svog diktatora, u demokratiji predsednik je vise figura nego neko ko odluchuje, al ne mozhe to bash da penetrira robovski mentalitet prosechnog Srbina.
Pusti srbe, gledaj sebe. Sve moze da se opravda pa i to sto drogirani glumac i dementni starac ratuju sa rusima, bradata pevaljka u stiklama i barskoj haljini obnazenih dlakavih grudi se sepuri iza mikrofona dok nam daunovci drze predavanje o ekologiji....pitanje je treba li. Zato i jesmo ovde gde smo, na milimetar od katastrofe. Krivi smo mi sto smo ih pustili. Mene bi bilo sramota da to nazivam demokratijom.

Ne znam odakle ti da je drogiran chovek? I ponovo, nisu u pitanju kraljevstva i diktature poput rusije, vec demokratije u kojima predsednici odlaze i dolaze. Nemam nishta protiv bradatih pevaljki, svako mozhe da bira dal je bradat ili ne, takodje i daunovci imaju pravo da drzhe predavanja. No kapiram za jednu tako elitnu osobu to je mozhda previshe za variti. Ko shto rekoh, lozhe se Srbi na diktatore i jake lichnosti izrazhenih vena, ko labudov vrat, il rchinaku. Treba da te bude sramota.

Ne znam odakle ti da je drogiran chovek? I ponovo, nisu u pitanju kraljevstva i diktature poput rusije, vec demokratije u kojima predsednici odlaze i dolaze. Nemam nishta protiv bradatih pevaljki, svako mozhe da bira dal je bradat ili ne, takodje i daunovci imaju pravo da drzhe predavanja. No kapiram za jednu tako elitnu osobu to je mozhda previshe za variti. Ko shto rekoh, lozhe se Srbi na diktatore i jake lichnosti izrazhenih vena, ko labudov vrat, il rchinaku. Treba da te bude sramota.
Чега тачно да је буде срамота?

Ti demokrati odlaze i dolaze,ali nijedan ne ode ili dodje, a da ne izazove rat u nekom kutku svijeta,opustosi neku zemlju i pobije neki drugi narod.A neki dobiju i Nobelovu nagradu za mir.Tako da su ovi diktatori mala maca za njih.

da smi imali robovski mentalitet danas bi austrogarska bila carevina do stambola :lol:

aj ne zaebavaj... srbin moze svasta biti, samo ne rob.onog trenutka kad oseti da je u ropskom i potcinjenom polozaju, onda mu ide zuta minuta i bezi od njega. i ovo nema veze sa danasnjim sistemom u srbiji. govorim o generalnom osecaju vecine srba, politika nema veze sa tim.

Nekim čudom su mi se obrisali svi mail-ovi koje dobijam u vezi penzije, zvala da mi pošalju ponovo sve iz ove godine. Prethodne imam sve, samo iz ove nedostaju, a primila sam ih. Kako je to moguće evo ne znam. Svašta.

Ljudi su skloni da tariraju druge, da ih karakterishu kao dobre ili loshe, nekima je bitno da nadju one loshe, da nadju shto vishe drugih od koji su oni bolji i mogu da im sude. Jer kad god ja kazhem da si ti losh, zapravo sam rekao da sam ja dobar. Odmene su bolji samo Novak i pokojni Pavle, svi ostali treba da pocrkaju i ne smeju da se ponashaju kako oni hoce nego cu ja da im kazhem kako treba da zhive i shta da rade, ima dabudu ko ija. Shta on tu meni glumi da je zhensko, shta ona tamo ofarbala kosu *****, vidi ga onaj narkoman ispijeni, pu bre kaki ste ne treba da postojite ili postojite u vashim rupama bre sram vas bilo pogledajte se. Dok ja! Ja! Ja sam ispravan, jedem meso al s kajanjem, placam racune na vreme i deca su mi odlichni djaci.

Koliko zaista tradicionalna zhena mozhe biti, ne mozhe 200 godina tradicionalna jer tad nije imala nikakva prava, kao krava, al mozhda ih ima koje bi volele da muzh muze ili muzu muzha. Gde se tachno zavrshava tradicija kojoj bi zhena tezhila, pranje vesha i kucni poslovi sa hranom, mada hrana je glovo. U sluchaju razvoda tradicionalno mislim da mozhe da se vrati svojima, il da bude nocna frajla, ne cvet. Previshe sam prost, biti tradicionalna zhena nema veze s spremanjem kuce, to je vishe jedna pozicija chasti, domacica ne mora da se osmehuje kupcima, nit shefu, domacica je kao kraljica, prashine i mrva. Tako se ponekad pitam kako je to biti zhena, ili nepokretan, kako je biti nizak, i nosat. I nikada ne znam, jer nece da kazhu, a kad kazhu obichno slazhu. Poneka knjiga, poneki strip, poneko pivo, poneki trip, i mozhesh samo naslutiti kako je biti, kad nisi ti ti vec neko drugi.

Ljudi su skloni da tariraju druge, da ih karakterishu kao dobre ili loshe, nekima je bitno da nadju one loshe, da nadju shto vishe drugih od koji su oni bolji i mogu da im sude. Jer kad god ja kazhem da si ti losh, zapravo sam rekao da sam ja dobar. Odmene su bolji samo Novak i pokojni Pavle, svi ostali treba da pocrkaju i ne smeju da se ponashaju kako oni hoce nego cu ja da im kazhem kako treba da zhive i shta da rade, ima dabudu ko ija. Shta on tu meni glumi da je zhensko, shta ona tamo ofarbala kosu *****, vidi ga onaj narkoman ispijeni, pu bre kaki ste ne treba da postojite ili postojite u vashim rupama bre sram vas bilo pogledajte se. Dok ja! Ja! Ja sam ispravan, jedem meso al s kajanjem, placam racune na vreme i deca su mi odlichni djaci.

Koliko zaista tradicionalna zhena mozhe biti, ne mozhe 200 godina tradicionalna jer tad nije imala nikakva prava, kao krava, al mozhda ih ima koje bi volele da muzh muze ili muzu muzha. Gde se tachno zavrshava tradicija kojoj bi zhena tezhila, pranje vesha i kucni poslovi sa hranom, mada hrana je glovo. U sluchaju razvoda tradicionalno mislim da mozhe da se vrati svojima, il da bude nocna frajla, ne cvet. Previshe sam prost, biti tradicionalna zhena nema veze s spremanjem kuce, to je vishe jedna pozicija chasti, domacica ne mora da se osmehuje kupcima, nit shefu, domacica je kao kraljica, prashine i mrva. Tako se ponekad pitam kako je to biti zhena, ili nepokretan, kako je biti nizak, i nosat. I nikada ne znam, jer nece da kazhu, a kad kazhu obichno slazhu. Poneka knjiga, poneki strip, poneko pivo, poneki trip, i mozhesh samo naslutiti kako je biti, kad nisi ti ti vec neko drugi.
bolje da ne znas kako je biti domacica
nema gore sudbine za zenu
sve sem toga je za nju premija

podji od toga da su svi ljudi losi
i zivot ce ti biti pesma
kada nadjes zrnce dobrog u nekom smatraj da si sretan

ustvari situacija je obratna...ako postavis stvar da su svi bozija deca puna dobrote
pitanje je ne dana minuta ili sekunda kada ce te neko razocarati, drugar, devojka, zena, roditelji, deca posebno
i onda upadas u corsokak iz koga nema vadjenja, cinizam, ironija i sarkazam postaju deo tebe, pitanje je trena kada ce krvlju da ti tece alkohol a sluznicama lepak ili koka zavisno od imovnog stanja. neces biti svestan da se zbog razocarenja ceo tvoj imidz pretpostavlja na neki nacin koji je svima stran i nerazumljiv a tebi tako lagodan u kome se valjas ko prase u blatu. stara je to prica, ja sam najbolji a svi oko mene su debili, ili kad te neko pita sta mislis o peri a ti kazes pera? ma to je djubree od coveka, a ranije si mozda govorio pera? divna osoba, bez obzira dal je u pitanju bio pera, mika, ili paja :lol:

opiso to bukovski davno, da ljudi sve preuvelicavaju, i junaka i neprijatelja, a najvise svoj znacaj. i zavrse obicno sa glavom u casi gde ih izbacuju posle fajronta sto je jos super za razliku od onoga koji veruje da je pera divan pa zavrsi kad ga pera zaeba na lekicima jer je peri verovao a ako posle pere to uradi i mika, vrata f odelenja su mu vec polutovoirena .

zivot ti je bratac saculatac, sto se manje opterecujes drugima i njinim duhovnim problemima bices sretniji...osim naravno ako si umetnik. tada sve sto sam izrekao, napisao ili israo ide u vetar.

Da li sve devojčice imaju nekoliko desetina kutija u kojima drže sve zajedno i perlice i nakit i gumice i olovke i neke papiriće i da im sve to treba?
Sve sam joj istresla na sred sobe sa namerom da zajedno razvrstamo.
I šta mi je to trebalo, do sada 5 sati pipkamo po svemu, ostala još četvrtina, a njoj sve treba.

Back