Rupa VII

Moje dete će da ide u internacionalnu školu koju plaća firma jer je to škola za decu zaposlenih u mojoj firmi i eu institucijama. Mogla bih da ga upišem u lokalnu luksembursku školu, ali to bi značilo učenje na francuskom ili luksemburskom plus 2 strana jezika. A njemu sve strani :lol: da je krenuo od početka ovde sigurno bih to uradila,ali sada na pola osnovne ne može da uči 4 jezika odjednom, pa će samo 2 za početak

FB_IMG_1653897841165.jpg
Da li je ovo moguće, ovakav naslov i izjava?

Све је то страшно и сагласна сам за казне и све, али брате мили нема то само код нас. Има свуда. Да престанемо да наше представљамо као најгоре, м? Испали наши мушкарци само насилници а још како има и заштитника. Ако ништа друго, надам се да смо бар родиле и васпитале ове из друге групе...

Pa zar niste citale u knjigama od Mir Jam da su muskarci tukli supruge ako im prigovaraju za ljubavnice.
Balkan se nije mnogo pomerio unapred u poslednjih 100 godina.

A siledzija je siledzija... nasilnik je nasilnik...ako ne nadje za sta...tuci ce zenu jer cuti, jer mu i tako tera inat.

Ne radi se samo o tome. Govorimo o naslovu i tekstu koji je pušten u štampu.
Isko kao što su objavili fitku onog nesrećnog Mateje Periša, a da nisu zamutili.
Ili ono malu što je onaj Berberin oteo, da li nekome od bajnih urednika pada na pamet da njeni roditelji prođu pored trafike i pročitaju šta piše?

Све је то страшно и сагласна сам за казне и све, али брате мили нема то само код нас. Има свуда. Да престанемо да наше представљамо као најгоре, м? Испали наши мушкарци само насилници а још како има и заштитника. Ако ништа друго, надам се да смо бар родиле и васпитале ове из друге групе...

Jesmo najgori, a znaš zašto? Zato što je ovakvo ponašanje kod nas društveno prihvaćeno. U tom belom svetu ima svega, ali ima i društava i organizacija za podršku žrtvama. Ovde i kada žrtva smogne snage da izađe iz začaranog kruga, nema kome da se obrati. Još bude i stigmatizovana.

Pogledajte prilog 1162492
Da li je ovo moguće, ovakav naslov i izjava?
Na zalost jeste / takva smo zemlja da je bitno udati se ozeniti da donosi pare zeni deci koliko treba / sta radi osim toga njegovo je.
(Nema prica pre braka kako to treba da bude /nema da se kaze sta ko hoce / jos kad redom teraju "sta cekate / stari ste / hajde" udjes u brak da ucute/ hajde deca da ucute.)
Kad zena pozeli da muz bude samo njen desi se mnogo losega / zaboravice se za par dana ovo.

Nema da se zastiti zena / dete deca / nema da se pomogne kako poceti nov zivot / nema nikakve pomoci da zene rade / nema ucenja sta je normalna 🎀.
Nema pomoci (ni za musko ni za zensko)kada se zivi sa svojima koji su nasilni na neki nacin kako shvatiti da to nije put / kako prihvatiti momka muza posle koji to nije / kako se nositi sa zivim ranama iz takve sredine.

Ovakve vesti su tu da se ne misli o tome da sve vise para treba za svaki dan / KiM sta se desava / kako izdrzati od prvog do prvog.

Poslednja izmena:
Ne radi se samo o tome. Govorimo o naslovu i tekstu koji je pušten u štampu.
Isko kao što su objavili fitku onog nesrećnog Mateje Periša, a da nisu zamutili.
Ili ono malu što je onaj Berberin oteo, da li nekome od bajnih urednika pada na pamet da njeni roditelji prođu pored trafike i pročitaju šta piše?
Baš sam na naslov i mislila. Toliko poganštine po tim novinama ima i toliko nedostatak empatije a da niko ne reaguje . Ja bih to kažnjava pauzom od 7 dana pa da vidiš kako bi se vratili na ispravan put.
To za Periševu sliku bih kaznila zatvorom ko je to prodao novinama.

Pa zar niste citale u knjigama od Mir Jam da su muskarci tukli supruge ako im prigovaraju za ljubavnice.
Procitala sam jednu njenu knjigu najbolniju stvarnost je opisala / to je previse bolno / da places bez prestanka kako se gleda na zensko.
Balkan se nije mnogo pomerio unapred u poslednjih 100 godina.
Na zalost 😒 tako je...gledaju zenu kao kuvaricu cistacicu spremacicu zamenu za mamu sestru babu kad one ne mogu da rade po stanu ni :bljak: ciste za njima 😒.
Plus obavezno da naprave dete pljs obavezno jedno musko kako bi mogli da pricaju da su "dobri muzevi":bljak: 😒 "ima ko da nastavi lozu" :bljak: .
A siledzija je siledzija... nasilnik je nasilnik...ako ne nadje za sta...tuci ce zenu jer cuti, jer mu i tako tera inat.
:tick: ... Kako nema prave zastite od toga nego kao da se to stavlja na slobodnu muzu volju "radi sta hoces tvoja je ":bljak: zeni "ti si kriva ti si birala ne neko drugi :bljak:.
Kad zabrane da joj pridje nema da neko pazi na to / rade sta hoce / onda se nadje neko da kaze kako je "brakova sve manje" "bela kuga" / bice toga sve vise dok nasilnike ne budu jasno sklonili.

Jesmo najgori, a znaš zašto? Zato što je ovakvo ponašanje kod nas društveno prihvaćeno. U tom belom svetu ima svega, ali ima i društava i organizacija za podršku žrtvama. Ovde i kada žrtva smogne snage da izađe iz začaranog kruga, nema kome da se obrati. Još bude i stigmatizovana.
Постоје много горе средине...
Има и код нас свашта, не спорим. Али смо далеко од најгорих.
Ем нас сви други нападају ем још и сами себе пљујемо. Док остали свој прљав веш скривају, трепћу и изигравају финоћу и толеранцију. Нигде нема више лицемерја него баш у тим ”толерантним” срединама. Што се тренутно посебно види.

Ćerka preskakala nešto i posekla se.
Muž se ko i obično uspaničio kad vidi krv.
Po ćerkinom glasu moguće da je neka ogrebotina.
Joj što ne volim kad me ovako nazovu i jave da se povredila i pitaju gde su zavoji, vata i ostale špecije.
Zamišljam krvoproliće a na kraju se ispostavi da je obična ogrebotina.

Moje dete će da ide u internacionalnu školu koju plaća firma jer je to škola za decu zaposlenih u mojoj firmi i eu institucijama. Mogla bih da ga upišem u lokalnu luksembursku školu, ali to bi značilo učenje na francuskom ili luksemburskom plus 2 strana jezika. A njemu sve strani :lol: da je krenuo od početka ovde sigurno bih to uradila,ali sada na pola osnovne ne može da uči 4 jezika odjednom, pa će samo 2 za početak
Zar postoji i luksemburski jezik?
Ja sam mislila da tamo govore samo francuski.

O Bože, kako se ovaj moj cenka sa ljudima, u zemlju propadoh od sramote
Mislim, posle mi bude drago kad izboksuje dobru cenu za nešto, ali mi bude neprijatno u samom procesu i u stavu "meni to uopšte ni ne treba, ja ti činim uslugu kupujući"

Back