Rupa VII

z:gs:z:gs:z:gs::zjelka::zjelka2:

Sijaju svetla za Novu godinu jos uvek / nocas stojim gledam nemam snage da fotografisem / sta smo doziveli.
Stavila sam nekoliko puta ovde isto je sija sija sija / sa druge strane ne / stoji skoro je na zemlju pala.

Ne talasaj! Znaš ti da ta rasveta visi tamo zato što to tako treba? Eheeej... pa ja ne znam odakle tebi ideja da u ovoj državi nešto uopšte bude... kako ne treba! :mrgreen:

Daj :ceka: jos jos jos :ceka: .

IMG_20210927_151021.jpg

Mislim, suvo je to odavno ali od jutros stoje čunjevi. Da se vidi da se farbalo. :lol:

Ne talasaj! Znaš ti da ta rasveta visi tamo zato što to tako treba? Eheeej... pa ja ne znam odakle tebi ideja da u ovoj državi nešto uopšte bude... kako ne treba! :mrgreen:

Pogledajte prilog 1023776

Mislim, suvo je to odavno ali od jutros stoje čunjevi. Da se vidi da se farbalo. :lol:
Eeeeeee / sto mi smeta svetlo 🤪 / ovi borci za nesto ne spominju to ne znam zasto / koliko imate tih prelaza?

Ne znam gde ovo da vam napišem. Zabavno je, a za rupu je.
Odem ja jutros u kovid ambulantu na kontrolu. Primi me doktor, dobar dan, kako ste, da li imate temperaturu?
Ja kažem dobro sam, nemam temperaturu, ali imam neku opstrukciju u plućima. Ne mogu uvek da navučem dovoljno vazduha u pluća, imam kratak dah, i dešava se da "sičem" .
Aha, dobro je, nemate temperaturu. Nema gospođo to da ne možete uvek da navučete vazduh. Ako možete, možete, ako ne možete - ne možete. Nema tu nekad, to Vam je tako. To je Vama od straha. :zeek:
Ne stigoh ja da pitam od straha od čega, odštampa on uput za rtg, kaže mi da idem da se snimim, i da dođem kasnije. Odradim ja to, dođem kući, doručkujem, i vratim se u kovid ambulantu.
Prozove me, i kaže: "Evo Vam izveštaj pulmologa. Doktorka smatra da treba da uradite CT grudnog koša. Imate neku promenu u odnosu na sredu, pa da pogleda šta je to. To možete da uradite u Zemunu u Dijagnostičkom centru. Uradite to sutra, i u četvrtak dođite sa tim rezultatom. Ne misli ona nužno da to uradite zbog kovida, nego zbog Vaše primarne dijagnoze".
Moja primarna dijagnoza ima oznaku C. Ali, ja sam kancer operisala pre pet i po godina. Tumor je bio mali, nije probio kapsulu, nisam imala hemioterapije koje se daju u slučajevima kancera štitne žlezde. To jeste bilo zloćudno, ali je bezazleno u odnosu na druge vrste raka koji postoje.
Pitam ga ja šta ćemo sa CRP koji mi je od srede sa 16, u petak porastao na 83, što ukazuje na upalni proces u organizmu, zašto mi to nije proverio."Ne, ne gospođo, nema potrebe, samo Vi ovo odradite, pa kada dođete u četvrtak, onda ćemo sve videti."
Izađem ja zbunjena iz ordinacije, i razmišljam koji će mi đavo skener. Šta će sada taj skener da pokaže, a nije pokazao rtg snimak? U sredu pluća čista, u utorak promena za koju je potreban skener. :think: Nađem br tel Dijagnostičkog centra, nazovem da pitam kada mogu da idem na snimanje. Čovek me pita za šta mi to treba, ja objasnim, on kaže da ne mogu da me snime dok sam kovid pozitivna. Odlično.
Dođem kući, kažem mužu i Savi šta je bilo. Sava mi kaže da zovem Sašu, onu moju školsku, dečijeg pulmologa, koja radi u Belmediku, i da je pitam da li može to kod nje da se snimi. Kaže "Kada ćeš već da daš pare, daj tamo gde ona radi, jer tebi je svejedno".
Slikam ja te izveštaje iz Doma zdravlja, i pošaljem joj na Viber. Čim je videla, ona me nazove. Kaže "Šta ćeš na skeneru? Da potvrdiš da imaš upalu pluća? I šta ćeš onda sa tom informacijom? Jel imaš temperaturu? Ja kažem da nemam. "Idi privatno uradi KS i CRP, da vidimo šta se tu dešava, a lako ćeš za skener dati pare ako bude potrebe, ne sekiraj se."
Poslušam ja, odem, odradim, stignu mi rezultati, ja joj prosledim. Ona mi pošalje poruku: "Ništa ne brini, smiruje se. Čujemo se sutra oko 16h, pa se vidimo."
Sada ću u četvrtak kada odem u kovid, da kažem dr da Dijagnostički centar ne radi pozitivne, i da je meni bilo logično da je svuda tako, da se dalje nisam ni raspitivala. I da nisam imala pojma koliko to košta, da ne mogu da verujem da su me poslali na skener kao u laboratoriju da uradim KS za 300 dinara.
Malo sam se raspisala, a mnogo iznervirala. Jer dr pulmolog u Domu zdravlja nije pomislila da su u sredu pluća bila čista, pa da, kada mi je u petak CRP drastično skočio, zapravo je počela upala pluća, koja se danas rezultirala senkom na rtg snimku. Umesto da su mi odmah danas uradili CRP, da su se skoncentrisali da pojačaju antibiotike, i što pre suzbiju upalu i potrude se da me izleče,oni mene cap na skener. I šta sada da nemam para za skener? Kome da se obratim, od koga da pozajmim, kako da vratim?

Moja kovid avantura se nastavlja.

Malo mi na živce ide ovaj vodoinstalater što ga nema da montira ovu mašinu. Prvo mora i da vidi šta treba od priključaka da se kupi, znači svakako ne može za jedan dan završiti. Bem ti večito moram nešto na note.

За рупу је то што ми се властита основна школа смучила. Мени је у њој било лепо али су ми и деца ишла у исту па сам стекла трауме због њихових наставника и учитељица. Смем ли да кажем да сам чврсто решила да ни у ту улицу више не улазим и то поштујем већ више од деценије.

Majstorišu i renoviraju stan na zadnjem spratu u mojoj zgradi upravo. Počeli su u petak pre podne, prave nesnosnu buku i zvuke koje ne podnosim, remete mi mir, ne samo meni već i ostalima u zgradi.

Back