Sava u utorak noću imao temperaturu. On inače ima t ispod 35°,tako da čim pređe 36, za njega je to temperatura. Malaksao, pomalo kašlje, a neke kolege na poslu imaju koronu, ode u sredu ujutru u covid ambulantu. Dr popriča sa njim, ne uzme stetoskop u ruke, kaže mu da nije korona, i da nema potrebe da se testira. Pošalje ga u lab da uradi ks, kada je bila gotova, nije ga ni prozivala, nego sestra mu iznela papir na kom piše da kupi nešto za jačanje imuniteta. Imao i u sredu t, nije išao na posao. Juče svejedno nije radio, žalio se na malaksalost i da ga boli desni krajnik.
Zovem opštu praksu da mu zakažem da ode da mu daju neki ab, oni neće da zakažu, dok ne donese negativan test iz kovid ambulante. Džabe što ja kažem da nisu hteli da ga testiraju, ona kaže da ide opet i da insistira da ga testiraju.
On s posla ode u Zemun, testira se, i stigne pozitivan rezultat.
Očajan je što je ova tri dana bio u kontaktu sa babom i dedom ovde, sa mojom mamom, sa kolegama na poslu.
Ja ne smem da mu kažem da mene grebe grlo i kašljucam.
Samo pričaju da čim primetite simptome (a ima ih milion) idite u covid ambulantu, on bio, i oni ga otkačili.
Sada se brine da li će mu produžiti ugovor kada dve nedelje bude na bolovanju.
Taman ga psiholog malo ohrabrila, taman se malo izvukao iz svoje ljušture, vraća se na početak. Lepo bih nekog zadavila.