Rupa VII

Meni tako svake 2 god odobravaju dozvoljeni, eee muke nit je dobro bez dozvoljenog nit sa njim.

Slažem se.
Ovo mi se prvi put desilo da uđem u nedozvoljeni.
Nije bila velika cifra, ali užas.
I prvi put da skoro ceo dozvoljeni potrošim.
Obično trošim do pola dozvoljenog. U poslednje vreme se zaređali neplanski troškovi.
Par meseci i opet ću biti u plusu.

Screenshot_20210721-184351_DuckDuckGo.jpg

https://srbin.info/politika/drvoseca-vesic-iskasapio-novogradsku-ulicu-u-zemunu/

Али ово са фотке што тврде да је била Новоградска није тачно. Фотомонтажа.
Новоградска је улица која спаја Угриновачку и Првомајску, прилично прометна и део од Угриновачке па до половине никад није био нешто превише зелен јер је у бетону и зградама. Од половине до уливања у Првомајску, јесте. И ту је сад на старој касарни изграђен неки лукс комплекс зграда које иду у дубину, не у ширину. Дигнут је асфалт да би се одрадио нови водовод, канализација и сл. с обзиром на то да је досељено бар 500 људи у кварт који сам није имао толико. Посечено је дрвеће колико им је требало за те послове.

Ne znam zasto,ali opet me iznervirala torta za humanitarne svrhe.🙂
U objavi na fejsu zena trazi da joj neko napravi tortu i da donira novac u hum.svrhe.
Meni je prva asocijacija bezobrazluk,a ne humanost.
Napravi gospodjo ti tortu i onda doniraj.😡
ne znam zasto te nervira
i sapic sakuplja donacije i uplacuje preko svoje agencije oboleloj deci
ova zena je na slican nacin osmislila da sakuplja bilo novac, bilo namirnice za one kojima je pomoc potrebna
verujem da i ona osim svojim radom, doprinese licnom donacijom
na toj stranici samo podstice ljude da budu humani

ne znam zasto te nervira
ova zena je na slican nacin osmislila da sakuplja bilo novac, bilo namirnice za one kojima je pomoc potrebna
Nemam ja nista protiv podsticanja ljudi da budu humani,ali mi ovaj stav...meni treba torta,ajd je napravi i pokloni mi,a ti budi human...nervira.
Budi human bez licne koristi.

• Podržavam
Reactions: Em.
ne znam zasto te nervira
Ta žena radi sledeće, dođe kod tebe i kupi nešto, zatim traži od tebe da ceo novac kojim ti je platila robu uplatiš u dobrotvorne svrhe. Želi da učestvuje u davanju, da bude u tom lancu, ali tako da ona ne da baš ništa.

Ne verujem da bi blagonaklono gledala na njenu ponudu, ona će da ti određuje kada i gde da daš, i koliko.

Sapic je osnovao fondaciju,on se angazuje svojom imenom i radom da to funkcionise,prikuplja od drugih,ali nema on licne koristi (valjda).
Jednostavno mi je ta postavka s tortama naopaka.
U redu bi mi bilo da neko kaze zelim da napravim tortu,da prihod ide u hum.svrhe,da li nekom treba i onda ova zena da se javi.
A ne obrnut smjer.

• Podržavam
Reactions: Em.
Sapic je osnovao fondaciju,on se angazuje svojom imenom i radom da to funkcionise,prikuplja od drugih,ali nema on licne koristi (valjda).
Jednostavno mi je ta postavka s tortama naopaka.
U redu bi mi bilo da neko kaze zelim da napravim tortu,da prihod ide u hum.svrhe,da li nekom treba i onda ova zena da se javi.
A ne obrnut smjer.
@Em.
ona radi isto
nadje pojedinca ili porodicu kojima treba pomoc i potrudi se da nadje za njih donacije
npr isto kao tamara koja je ljudima popravljala kuce
nije ona bila ni majstor niti je donirala materijal za gradnju
to su radili drugi
ona je samo pronalazila porodice kojima je pomoc potrebna i to medijski pratila
ja ne vidim nikakav problem u akciji te zene sa namerom da pomogne drugima
jer mnogi od nas ne bi uplatili da neko ne gura tu pricu o bolesnoj deci
retko ko bi ulazio na sapicevu stranicu, da neko drugi ne podstice ljude da uplate

@Em.
ona radi isto
nadje pojedinca ili porodicu kojima treba pomoc i potrudi se da nadje za njih donacije
npr isto kao tamara koja je ljudima popravljala kuce
nije ona bila ni majstor niti je donirala materijal za gradnju
to su radili drugi
ona je samo pronalazila porodice kojima je pomoc potrebna i to medijski pratila
ja ne vidim nikakav problem u akciji te zene sa namerom da pomogne drugima
jer mnogi od nas ne bi uplatili da neko ne gura tu pricu o bolesnoj deci
retko ko bi ulazio na sapicevu stranicu, da neko drugi ne podstice ljude da uplate
Drugačije je kada to radi osoba poznata u medijima, neko popularni koga prati i voli/poštuje mnogo ljudi, koji se odazovu pozivu baš zbog njih, ili direktno oni kojima je pomoć potrebna, a drugačije kada to radi nepoznata osoba na sitno, tipa odem na pijacu i kupim od bakice 3 kg domaćeg paradajza i tražim joj taj novac kojim sam platila robu, da kao ona uplati u neki fond. Nije baš najjasnije u koji, čiji fond, možda ona tako skuplja novac za sebe. Tj. uzima robu za džabe.

U svakom slučaju je čudno, kupi jaja od uzgajivača i traži pare nazad, kupi tortu opet isto, pa tako i za šargarepu na pijaci...takva osoba ne uliva poverenje.

Da bi delovala poštenije ne bi smela da ima učešće u novčanim transakcijama, tj. ne bi trebalo da ona kupuje te proizvode od čijih vlasnika kasnije traži taj isti novac koji je dala. Ovako ispada da ljudi ne rade svojevoljno, ona im određuje koliko da daju, i kada.

Kad rešiš da nekome pomogneš onda daš koliko hoćeš i kada hoćeš, bez vanjskog pritiska. Tvoja je odluka.

Meni to zaista nije isto, ta žena mi deluje drsko, ili je glupa. Ne znam šta je u pitanju.

Poslednja izmena:

Back