Rupa VII

Evo, ja ne znam zašto niko neće da napiše da je sasvim okej da ja više naplatim tortu gde sam imala nula materijalnog uloga, od one koju ja napravim od početka do kraja?
A dala sam primer, nije da nisam.
Ne plaćaš ti frizuru u odnosu na tortu. Sto se tice torte,dala bih koliko god kažeš jer ja ne znam tako da ih ukrasim.
Mislim da je veći ovde problem sto ti nedovoljno cijenis svoj rad( ne znam cijene) nego skupa frizura.

Luksuz za primaoca usluge limune. Ne procenjuje se tako,to je čisto omalovazavanje šta si sad napisala.
Izvini,ali nisi u pravu.
Zasto je omalovazavanje...nemas salon,nema gdje musterija da ti dodje i sad je tvoj odlazak nekome neki kao specijalni ustupak.
Izvini,molim te,ali nije.To je jedini nacin da radis taj posao,zar ne. .da odes nekome na noge,jer taj neko nema tebi gdje doci.
Druga stvar je da ti imas salon i sad te neko zove specijalno kuci,a ti napustas posao i musterije.
Ovde njoj domacica cini uslugu jer je uopste odabrala da joj radi frizuru ako cemo realno.
I ustupila joj svoj prostor za rad i svoj materijal.I to ima svoju cijenu,ako cemo vec da gledamo mak na konac.A ne samo...ona je dosla,i to je nesto sto treba naplatiti.
I ja ne kazem da treba da dodje besplatno,nego samo da treba da bude jeftinija od salona,jer realno,nema nikakve troskove.
A ako vec cijeni svoj dolazak,onda nek cijeni i domacicin prostor,vodu,struju...pa nek vidi sta je skuplje.

Izvini,ali nisi u pravu.
Zasto je omalovazavanje...nemas salon,nema gdje musterija da ti dodje i sad je tvoj odlazak nekome neki kao specijalni ustupak.
Izvini,molim te,ali nije.To je jedini nacin da radis taj posao,zar ne. .da odes nekome na noge,jer taj neko nema tebi gdje doci.
Druga stvar je da ti imas salon i sad te neko zove specijalno kuci,a ti napustas posao i musterije.
Ovde njoj domacica cini uslugu jer je uopste odabrala da joj radi frizuru ako cemo realno.
I ustupila joj svoj prostor za rad i svoj materijal.I to ima svoju cijenu,ako cemo vec da gledamo mak na konac.A ne samo...ona je dosla,i to je nesto sto treba naplatiti.
I ja ne kazem da treba da dodje besplatno,nego samo da treba da bude jeftinija od salona,jer realno,nema nikakve troskove.
Ne uopste nije omalovazavanje nekog ko radi tako jer trenutno ne može bolje. Treba ruku da ljubi onom ko mu da da zaradi koji dinar jer zašto bi imao cijenu i želio da napreduje i da mu bude bolje?

Nisam ni ja rekla frizerki. Uradila je, platila sam, i ovde napisala da mislim da nije u redu. Kao što si ti ovde pisala da ćeš bubreg da prodaš, digneš kredit, refinansiraš kredit jer ti je mačka bolesna. I hoćeš da je lečiš. A lečenje skupo.
Kao što ovde pišemo da je skupo meso, voće, povrće, jaja, troškovi života, pitamo se zašto plaćamo zdr osiguranje, a plaćamo preglede privatno, i tako dalje...
Nije problem u plaćanju, mašiš poentu.
Pa pricamo o vrednosti necijeg rada
Ti nipodastavas vrednost njenog posla, mislis da to ne vredi toliko i ok
Ne oricamo o skupoci i inflaciji kao kad se zalimo na skupocu u radnjam, to je drugo

A koliko vredi kad ti dr dodje u kucu a ti kupis lekove i spriceve i igle i sve? To je skuplje nego ti da odes u ordinaciju
To je momenat kad ti ne placas materijal nego USLUGU jer sama ne znas da je obavis, placas doktorovo znanje i iskustvo 30 god u nazad, placas jer ti je dosao na noge, bukvalno vrstu luksuza sto ti je dosao dr (kad tako moram plasticno da kazem, kakav crni luksus lekar )

Isti je princip i za tvoju frizerku

Ne znam kako se ne razumemo :lol: al nema veze, barem smo ubili vreme :lol:

Ne plaćaš ti frizuru u odnosu na tortu. Sto se tice torte,dala bih koliko god kažeš jer ja ne znam tako da ih ukrasim.
Mislim da je veći ovde problem sto ti nedovoljno cijenis svoj rad( ne znam cijene) nego skupa frizura.
Ne plaćam frizuru u odnosu na tortu, nego mi reci da li bi bilo u redu da naplatim tortu koju si ti napravila, a ja je dekorisala, više nego da sam ja uradila sve od početka do kraja?

Izvini,ali nisi u pravu.
A ako vec cijeni svoj dolazak,onda nek cijeni i domacicin prostor,vodu,struju...pa nek vidi sta je skuplje.
E vidis ja sam misljenja da je bas ovakvo razmisljanje kljuc problema celokupnog balkana i naseg sistema vrednosti
Bas jeste ponizavanje te frizerke i njenog posla kad kazes da njoj domacica cini uslugu. Mozda ti nisi svesna toga i ok
Al ok...to sam ja i moja sauma

Ne plaćam frizuru u odnosu na tortu, nego mi reci da li bi bilo u redu da naplatim tortu koju si ti napravila, a ja je dekorisala, više nego da sam ja uradila sve od početka do kraja?
Da bilo bi u redu
I to je ono sto treba da naucimo svi. Ne samo ti. Da cenimo sebe i druge. Al to se ovde na ovim prostorima tesko uci hbg. Do naseg mentaliteta je

Ne uopste nije omalovazavanje nekog ko radi tako jer trenutno ne može bolje. Treba ruku da ljubi onom ko mu da da zaradi koji dinar jer zašto bi imao cijenu i želio da napreduje i da mu bude bolje?
Naravno da nije omalovazavanje.
I ja ljubim ruku onom ko mi omogucava da zaradim koji dinar.Svi ljubimo ruke,na ovaj ili onaj nacin.To je tako.
I zasto izvrces stvari,nisam ja za nenapredovanje,ali ne mozes napredovati tako sto stavis skuplju cijenu vecu nego oni sto imaju sve ostale troskove.
Sta je ona...pametnija od neke frizerke koja mora da otvori salon,plati sve druge troskove,plati drzavi...isto tako da dodje svako jutro do tog salona...
Mi imamo u komsiluku frizerku,radi u kuci,nema salon,nema opremu,nema radno vrijeme...Svjesna je da nema troskova i cijena joj je tri puta manja od salona,pa ko voli,nek izvoli.
Da je stavila skuplje,mislis da bi joj neko isao.
I to nije nikakvo omalovazavanje,obicna matematika.

E vidis ja sam misljenja da je bas ovakvo razmisljanje kljuc problema celokupnog balkana i naseg sistema vrednosti
Bas jeste ponizavanje te frizerke i njenog posla kad kazes da njoj domacica cini uslugu. Mozda ti nisi svesna toga i ok
Al ok...to sam ja i moja sauma
Da,cini joj uslugu.Pruzila joj je sansu da zaradi.
Ona da moze da otvori salon,otvorila bi ga,ne bi isla po kucama.
Domacica moze da bira frizerku,a ona ne moze musterije.Mislim,ako joj je cilj da zaradi.
Ti mislis da je lako pridobiti musteriju za bilo sta.
Konkurencije ima koliko hoces.
Svi ljudi koji rade posao na bazi pruzanja usluga to znaju.Nisam ja izmislila nista novo.
Tek kad se dokazes i stvoris renome,onda mozes da diktiras svoje uslove.
Veci problem Balkana sto svi misle da sve znaju i precjenjuju svoj rad,a realno pojma nemaju i ne vrijede ni toliko koliko im se plati.
Rijetko sam bila zadovoljna frizerom i rijetko koji je zasluzio i tu cijenu koju platis.Ali sta,nista...Platices,bio zadovoljan ili ne.Imas li se kome zaliti?

Poslednja izmena:
Naravno da nije omalovazavanje.
I ja ljubim ruku onom ko mi omogucava da zaradim koji dinar.Svi ljubimo ruke,na ovaj ili onaj nacin.To je tako.
I zasto izvrces stvari,nisam ja za nenapredovanje,ali ne mozes napredovati tako sto stavis skuplju cijenu vecu nego oni sto imaju sve ostale troskove.
Sta je ona...pametnija od neke frizerke koja mora da otvori salon,plati sve druge troskove,plati drzavi...isto tako da dodje svako jutro do tog salona...
Mi imamo u komsiluku frizerku,radi u kuci,nema salon,nema opremu,nema radno vrijeme...Svjesna je da nema troskova i cijena joj je tri puta manja od salona,pa ko voli,nek izvoli.
Da je stavila skuplje,mislis da bi joj neko isao.
I to nije nikakvo omalovazavanje,obicna matematika.
Pri tom nema veze kako rado,važno je da nema salon.

I odakle ti ideja da bih ja ikome odredila koliko košta to što je radio? Odnosi se na ono "izvadi 500 dinara, bapne na sto, i kaže, feniraj". Valjda bih je i tada, da sam otišla do nje (što u ovom slučaju nije moguće, nemam gde da odem) pitala koliko košta. I platila joj koliko ona kaže.
Pa onda šta je problem? To je njena cena i to je to. Uzmi ili ostavi.

Imam problem na poslu sa klincima u dvadesetim. Nekad sam uživao da budem mentor tim generacijama. Ima i sada sjajnih klinaca, ali malo.
Mrzi me da se iole potrudim oko njih.
E, a ovi sad što dolaze, imaju 18,19, oni su odlični. Jedva čekam da se ovih rešim.

Dobro, nije to sad neki problem, nisam previše sa njima....volim Rupu, setih se.

I koji je problem sa cigaretama u Srbiji. Kupim jedne, sutra moram drugu vrstu jer prvih nigde nema.
Okej, akcize i sve, Al čudna pojava to nestajanje..
Код нас се не жале на то...једино кад су поскупљења, па трговци калкулишу.

Dao sam otkaz sutra zadnji dan, kad legnem pa mi se vrzma posao po glavi i onda moram da skrenem misli imam 2 postavke, jedna je SciFi 20tak godina u buducnosti, druga je praistorijski neolit kamen i vatra, imam likove, detalje i tako to, da li sam lud.

Back