Rupa VII

Do nekih pregleda ne možeš da dođeš uopšte. Moju sveki je fizijatar uputila na snimanje gustine kostiju. I rekla da aparat na B Kosi ne radi godinama, a u zemunskoj bolnici godinu i po unazad niko nije uspeo da zakaže preko izabranog lekara.
I šta? Ništa. Privatno u Euromedik, pod uslovom da imaš pare da platiš.
Takođe i analize iz krvi, koje se ne rade u laboratoriji u DZ, nego i to privatno.
Plus lekovi koje joj je prepisala, pre snimanja i laboratorije, koštaju 5000. Posle ovih rezultata će možda utvrditi da je potrebno piti još nešto. Sada smo došli iz Kamenice u 17h imamo zakazano u Euromediku na NBG. Samo će nas benzin danas koštati 4000.

Do nekih pregleda ne možeš da dođeš uopšte. Moju sveki je fizijatar uputila na snimanje gustine kostiju. I rekla da aparat na B Kosi ne radi godinama, a u zemunskoj bolnici godinu i po unazad niko nije uspeo da zakaže preko izabranog lekara.
Takođe i analize iz krvi, koje se ne rade u laboratoriji u DZ, nego i to privatno.
Plus lekovi koje joj je prepisala, pre snimanja i laboratorije, koštaju 5000. Posle ovih rezultata će možda utvrditi da je potrebno piti još nešto. Sada smo došli iz Kamenice u 17h imamo zakazano u Euromediku na NBG. Samo će nas benzin danas koštati 4000.
Ma hebu nas kako oce
Evo ja mesec dana placam sve privatno jer mi treba odmah, drzavno mogu da zakazem za 20 dana termin
Kome idu pare od doprinosa evo ne znam
Greota sto placamo drzavi bilo sta

Na Reumatologiji može da se zakaže ali za oko 3 meseca, ja sam tamo to radila.

Boli me levi kuk ubija, boli u visini kuka isto sa leve strane. Danas me deca sve držale ispod pazuha da se ne strmeknem negde, noge me ne drže, uzas. Vreme očajno hladno, jedva smo ugrabili sat ipo vremena malo sunca, a ja u četvrtak kući :besna:

Došla Frizerka da me isfenira. Ja oprala kosu mojim šamponom, stavila moj regenerator. Ona uključila fen, trošila moju struju 20 minuta, i naplatila mi 700 dinara.
Sada ja, glupa i isfenirana, sedim i razmišljam gde još ima 2100 dinara na sat da se zaradi. :think:

Ја се код фризерке само шишам и извлачим праменове. Фенирање? Сама.
Пре неки дан сам офарбала шмизлу, по њеним речима са мање чупања и равномерније, уштеделе смо време и 1500 динара за 15 минута посла или мање.
Козметичарке, педикирке, маникирке, фризерке, деру и тренутно су најплаћенији послови, уз остале занате.

Došla Frizerka da me isfenira. Ja oprala kosu mojim šamponom, stavila moj regenerator. Ona uključila fen, trošila moju struju 20 minuta, i naplatila mi 700 dinara.
Sada ja, glupa i isfenirana, sedim i razmišljam gde još ima 2100 dinara na sat da se zaradi. :think:
Pa ne znam koliko je u salonu. Nisam u toku,ne feniram se nikad,sama se farbam, samo kad skraćujem idem kod frizera.

A koliko misliš da bi trebalo da košta? Ona je isto tako potrošila svoje vreme da dodje kod tebe, možda i gorivo...a ti se nisi promakla iz svoje kuće i imaš frizuru. Sve kosta, i sve ima svoju cenu, tako isto mnogi kupe od tebe tortu koju su možda pretplatili, ali to je cena, pa hoces/nećeš.

Ја се код фризерке само шишам и извлачим праменове. Фенирање? Сама.
Пре неки дан сам офарбала шмизлу, по њеним речима са мање чупања и равномерније, уштеделе смо време и 1500 динара за 15 минута посла или мање.
Козметичарке, педикирке, маникирке, фризерке, деру и тренутно су најплаћенији послови, уз остале занате.
Ja sa kosom ne umem da uradim ništa, sem da je operem, pa ili vežem u rep, ili pokupim šnalom. Zato mi povremeno treba frizerka.
Pa ne znam koliko je u salonu. Nisam u toku,ne feniram se nikad,sama se farbam, samo kad skraćujem idem kod frizera.
U salonu je 600 dinara.
A koliko misliš da bi trebalo da košta? Ona je isto tako potrošila svoje vreme da dodje kod tebe, možda i gorivo...a ti se nisi promakla iz svoje kuće i imaš frizuru. Sve kosta, i sve ima svoju cenu, tako isto mnogi kupe od tebe tortu koju su možda pretplatili, ali to je cena, pa hoces/nećeš.
Nisam ja ni rekla da sam je puškom naterala da dođe da me isfenira. Znači, htela sam.
Ovo što ti sada provlačiš moje torte kroz ovu priču je iz ne znam kog razloga.
Pretpostavljam da kapiraš razliku između toga da li ja pravim torte od svog materijala, trošim svoju struju, vodu, deterdžent, ambalažu, ili dođem kod tebe, ponesem svoj mikser, napravim ti tortu od materijala koji si ti kupila. A prethodno si ti i ispekla kore i skuvala fil.
Ono što se ja pitam je u kojoj profesiji se zarađuje 2000din/h. Pet sati efektivnog rada dnevno je 10000 dinara. Pet dana nedeljno je 50000 dinara. To je 200000 dinara mesečno. Za petočasovno radno vreme, 20 dana mesečno. E to se ja pitam, u kojoj branši se tako zarađuje. Lepo kaže naš preCednik da smo ekonomski tigar.

Back