Rupa VII

Кобис систем, мени се свиђа, узмеш књигу, бип бип, изађеш. Нема чекања да тета којој није до живота упише у картончић, провери на рачунару да ли је књига ту, није лоше...
Мада, ја обавезно протумарам између полица, волим тај мирис књига и рударење.

Мени то ништа не прија, што је као брже а без контакта са људима.
Ево, нпр. ата карнети ће се сада исто радити електронски. Не мораш више да идеш по њих и да их враћаш и то ти штеди време. Али више нећеш бити у контакту са људима тамо, нећеш ни знати ко је иза. Овако одеш, прозбориш коју, јавиш се тим људима у граду, оствариш неки однос. Тако за све... Мени се свиђа та комунакиција са људима. Овако ћемо бити као глуве кучке.

Ево, нпр. ата карнети ће се сада исто радити електронски. Не мораш више да идеш по њих и да их враћаш и то ти штеди време. Али више нећеш бити у контакту са људима тамо, нећеш ни знати ко је иза. Овако одеш, прозбориш коју, јавиш се тим људима у граду, оствариш неки однос. Тако за све... Мени се свиђа та комунакиција са људима. Овако ћемо бити као глуве кучке.
Jedino šta volim od toga je placanje racuna on line,jer je to moranje,a moranje ne volim. Ostalo volim da odem, vidim,sretnem..

Контакт изгледа овако.
Дођеш, нема никога, чујеш причу и смех у просторији у којој пију кафу...ок, виделе су, доћи ће нека.
Оставиш књигу, рудариш по полицама тражећи одређену књигу јер није мој посао да знам где шта стоји, коначно нађеш или одлучиш, вратиш се, пулт и даље празан.
Онда се, после пар минута, довуче мрзовољна особа мојих година или млађа, љута што си је омела у трачарењу, а тако се дивно смејала и опуштено пила кафу, узме љутито стару књигу, раздужи је у картону, упише нову у картон и без ћаоздраво врати се испијању кафе.
Или...за пултом је, неким чудом, питаш да ти препоручи нешто, па не знам ја шта Ви волите, прошетајте мало сами...
Да, дивна конекција.
Притом, раније су библиотекари читали све нове књиге, умели да препоруче макар, иако су и онда вечито били мрзовољни и надрндани.
Како можеш бити такав кад си окружен књигама по цели дан, како???
Да. Кобис је закон, конекције ионако нема, а агонија краће траје.

На испраћај јој дошао неки тип. Прилази ми. Сав се узврпољио. У тој ситуацији сам се морала и насмејати :lol:
Сав задихан и помало посрамљен, каже: "Извините што ја овако (везао јакну око струка) али успут су ми пукле панталоне :lol: јер сам свратио жени на гроб да га обришем. Мама Вам је била дивна, шашава на свој начин."
:lol: :heart:
Први пут видим човека. Како се знају? Он продаје лубенице на булевару из камиона :lol:

Ja volim kad imam "svoje"ljude u prodavnici,pekari,frizerskom salonu itd...tj.kad se poznajemo iz vidjenja.
Mene i danas dan pozdravlja lik iz prodavnice bijele tehnike u kojoj sam cesto kupovala,iako se nikad nismo upoznali.
Jeste kod nas mali grad,ali opet,svidja mi se ta neka prisnost...dva puta dodjem da kupim dorucak i vec me treci put zna,i zna sta hocu bez objasnjavanja.
Ne volim nadrndane i namcore nigdje.

Muž ima zakazanu kontrolu 29.11. Tada treba da bude gotov i hp nalaz. Na onom brzom hp nalazu tokom operacije je sve bilo u redu.
Pre pola sata ga zvao doktor, da mu kaže da je hp nalaz stigao, da je pronađen malignitet, i da mora ponovo u bolnicu da mu izvadi i levi režanj. :(
Ja ovo još uvek ne smem nikom da kažem, zato zakopavam u ovu rupu.
Iskreno vam želim da ne prolazite kroz ono što ja prolazim...nadam se I verujem da će biti sve dobro :zag:

Muž ima zakazanu kontrolu 29.11. Tada treba da bude gotov i hp nalaz. Na onom brzom hp nalazu tokom operacije je sve bilo u redu.
Pre pola sata ga zvao doktor, da mu kaže da je hp nalaz stigao, da je pronađen malignitet, i da mora ponovo u bolnicu da mu izvadi i levi režanj. :(
Знаш да ће то све бити у реду.
Знаш да карциноми штитне нису у категорији оних који праве непоправљиву штету.
Главу горе. :)

Знаш да ће то све бити у реду.
Знаш да карциноми штитне нису у категорији оних који праве непоправљиву штету.
Главу горе. :)
Znam. Ali opet totalna anestezija, opet briga, strepnja... Ne mogu da budem mirna.
Svakako hvala na rečima ohrabrenja, znače. Svima hvala.

Dobro je da su ga nasli na vreme
Nek povade sve sto treba za svaki slucaj pa da budete mirniji
Zao mi je :zag:

На испраћај јој дошао неки тип. Прилази ми. Сав се узврпољио. У тој ситуацији сам се морала и насмејати :lol:
Сав задихан и помало посрамљен, каже: "Извините што ја овако (везао јакну око струка) али успут су ми пукле панталоне :lol: јер сам свратио жени на гроб да га обришем. Мама Вам је била дивна, шашава на свој начин."
:lol: :heart:
Први пут видим човека. Како се знају? Он продаје лубенице на булевару из камиона :lol:
Joj dusica ❤️ bas je divan

Screenshot_20231127-120647-277.png

Back