- Poruka
- 50.309
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Исто. Јутрос сам једној жени ван НС послала 14 фармерица. Очуване, опране, орман ми придисао а њој и ћерки ће значити. Сви имамо вишак који некоме треба.Ja sam ispraznila orman, skoro pa i da nema nista u njemu.....jedan dan bila drugarica pregledala sta joj se svidja odnela...drugi dan bila komsinica odvojila za cerku sta ce joj misli ona odgovarati, odnela....ima jos tri velike kese pune stvari, samo je bilo 12 pari farmerica, srce me boli kad pomislim kolike sam tu pare utrapila i nista ne mogu ni do kolena da navucem vise, niti cu ikad moci ocigledno.
Volim da dam, ali ne volim da ostavim kod kontejnera, stalno gledam kako cigani razvlace te stvari pa sta im se svidi uzmu sta ne pobacaju okolo, ili ovi iz prizemlja sto stalno snjuvare po kontejneru pa nose na zemusku pijacu da prodaju...e to necu, jer mogla bi i ja da prodam bar preko fb za neku sicu, ali mi je draze da to nosi neko koga znam i kome ce zaista dobro doci, mnogo toga ima skoro pa potupuno novo...nekako nisam stigla ni da obucem...sve sam cuvala za nekad i to tako prodje...e sad vise necu, od sad sve sto imam nosim, nema da ceka tamo neki dan i neki razlog, svaki je dan dovoljno vazan da se lepo obucemo, bar od onoga sto imamo.
Колико је моје дете носило наслеђене одеће, и колико деце познаника сада носе његово. Баш ми слатко када их видимIsto ostavljam pored kontejnera. Odnesu za 5 min. Žena poklanja oduvek dečje stvari onima kojima treba, poznanicima-komšijama, nikad ne krševe.
Postoje i kuće, domovi, za sklonište beskućnika, pa može i tamo da se odnese. I, nije da je na nama kako će to da završi....

Da. Mi smo krvetac ,čini mi se, nasledili, od sestrića ...Mene je jedna žena pitala da li imamo za klinca stvari koje on ne nosi. Pitao svoju gospodžu, ona sakupila, oprala, uvek ima i tu i nenošene garderobe, jakni, patika. Neka..to su samo stvari, što da se baČe, a neekome će dobro da dođu.Колико је моје дете носило наслеђене одеће, и колико деце познаника сада носе његово. Баш ми слатко када их видим
Мени је то нормално. Поготово оно што је крупнија ставка а кратко се користи- дубак, хранилица, седиште за кола, колица...
Isto nemam problem, ako mi se dopadne i ako mogu da nosim, rado uzmem i rado dam, nikad nisam isla logikom ako ne mogu ja ne dam nikom, ali biram kome dajem, jer nekako volim da te stvari nosi neko ko ce u njima uzivati. Odavno ne mogu da kupim kao nekad ali i sad biram da to bude lepo i kvalitetno, pa ne mogu bas da ostavim da razvlace cigani. Sto rece Lunja za njih, istina je, ja sam takodje godinama zivela u njihovoj blizini i znam kako i koliko trose, kako se bahate, i stvano nema potrebe iko da ih zali, uzimaju obroke iz narodne kuhinje i prosipaju svinjama ili kucicima, a mnogi bi bili sretni da imaju taj obrok. Ok mora i kuce da jede ali zaradi pa hrani svoje kuceИсто. Јутрос сам једној жени ван НС послала 14 фармерица. Очуване, опране, орман ми придисао а њој и ћерки ће значити. Сви имамо вишак који некоме треба.
Сада сам у фазону што нисам носила годину дана нећу никад више. И иде даље, ономе ко хоће.
Прошле године, видела за самохраног оца који има три ћерке тинејџерке, остао без посла. Послала сам им три џака одеће и два обуће. Нека носе, продају, шта год... Свима добро.
Грозим се бахатог понашања и када сит гладноме не верује.
А ни сама немам проблем да узмем од другарице, сестре.
Код нас већа права и помоћ државе имају сви сем оних којима заиста треба.Isto nemam problem, ako mi se dopadne i ako mogu da nosim, rado uzmem i rado dam, nikad nisam isla logikom ako ne mogu ja ne dam nikom, ali biram kome dajem, jer nekako volim da te stvari nosi neko ko ce u njima uzivati. Odavno ne mogu da kupim kao nekad ali i sad biram da to bude lepo i kvalitetno, pa ne mogu bas da ostavim da razvlace cigani. Sto rece Lunja za njih, istina je, ja sam takodje godinama zivela u njihovoj blizini i znam kako i koliko trose, kako se bahate, i stvano nema potrebe iko da ih zali, uzimaju obroke iz narodne kuhinje i prosipaju svinjama ili kucicima, a mnogi bi bili sretni da imaju taj obrok. Ok mora i kuce da jede ali zaradi pa hrani svoje kuce
O vozanju taxijem da ne pricam, o tome da svaka njihova kuca ima auto, tek bolje da cutim.

Код нас већа права и помоћ државе имају сви сем оних којима заиста треба.
Тип што као свира у подземном узме дневно до 40000. Али он бар свира, јесте да је као![]()
Није сваки дан, али буде. Углавном, он без 50 е не извуче дан, а то му је сића.
40.000???
Ma daj bogi!
Znam da mu ljudi daju po 20 din...
Ja sve uništim pre bacanja u kontejner, ranije sam i ja bila u tom fazonu kao vi, ali otkako sam ih nekoliko puta videla kako uzmu jogurt ili mleko, npr, ostavljene pored kontejnera, ili već neki obrok, štagod, uhvate i prospu sadržaj samo da bi uzeli ambalažu, više to ne radim.
Nema tu nesrećnih duša, svako od njih ima svoj reon i uredno ga obilaze, na narodnoj kuhinji su i socijali, donesu obrok pa ga prospu jer im se ne dopada, pa odu u univer i nakupuju punu kesu čipsa i kole deci, a ja odvajam od rođenog deteta da bih dala njihovoj, jer žao mi dece...
Ma..
Isto sam, sve isto, razmišljala kao vi dok nisam počela da živim u njihovoj blizini.
Oni imaju i previše, bez da su dinar zaslužili.
Do onih najugroženijih na taj način retko kad šta stigne, ovo je ugl mafija kao i bilo koja druga.
Na nekom drugačijem nivou, ali nisu ništa manje loši zbog toga.
Stvari koje meni više nisu potrebne prosledim kome treba, ako su čemu, ako nisu prvo ih uništim pa onda bacim u smeće.
Prolazila jednom pored prosjaka u podzemnom prolazu kad u centru grada, i ubacim u ono sesirce 20 dinara, ne da me je napao, ne da je vikao na mene kako me nije sramota i sta ja mislim sta ce on sa tih 20 dinara da radi....sve se orilo, prvo me u momentu zbunio posle mi doslo da kazem aj vrati ti meni mojih 20 i mars u pm....nego naravno da nisam okrenula se i otisla, od tad ni ne dajem...malo imНије сваки дан, али буде. Углавном, он без 50 е не извуче дан, а то му је сића.

ovako i ja gledamJa sam za razliku od lunje videla starca koji je otvarao svaku flasu od jogurta i to staro i usireno ,tih par ostalih kapi cedio u usta.mislim da nikad necu zaboraviti tu scenu
Pa neka je i 99 posto njih koji ce moje staro preprodati,ako postoji samo taj jedan posto kome ce pomoci,ja cu zbog njega svoje oprano i lepo slozeno koliko god staro staviti u kesu pored kontejnera
Pa i ostatke hrane
Isto nemam problem, ako mi se dopadne i ako mogu da nosim, rado uzmem i rado dam, nikad nisam isla logikom ako ne mogu ja ne dam nikom, ali biram kome dajem, jer nekako volim da te stvari nosi neko ko ce u njima uzivati. Odavno ne mogu da kupim kao nekad ali i sad biram da to bude lepo i kvalitetno, pa ne mogu bas da ostavim da razvlace cigani. Sto rece Lunja za njih, istina je, ja sam takodje godinama zivela u njihovoj blizini i znam kako i koliko trose, kako se bahate, i stvano nema potrebe iko da ih zali, uzimaju obroke iz narodne kuhinje i prosipaju svinjama ili kucicima, a mnogi bi bili sretni da imaju taj obrok. Ok mora i kuce da jede ali zaradi pa hrani svoje kuce
O vozanju taxijem da ne pricam, o tome da svaka njihova kuca ima auto, tek bolje da cutim.
Код нас већа права и помоћ државе имају сви сем оних којима заиста треба.
Тип што као свира у подземном узме дневно до 40000. Али он бар свира, јесте да је као![]()
Niko ne mora da prosi i posla uvek ima za sve.Pričao mi je jedan drugar da je bio prisutan u jednoj kafani kada je Nikola Peković (bivši košarkaš) mortus pijan malom cigišu što prosi dao 500 evra. Mali pogleda onu novčanicu prema svetlu da vidi da nije falš, izađe negde na 5 minuta i vrati se ponovo da prosi.
Meni je najžalije onih normalno obučenih žena/devojaka koje prose obično u Beogradu jer nemaju para da deci kupe hranu. E to je slika i prilika Srbije. Ja to znam iz svoje kuće, evo, moja sestra da sad ima decu, morala bi da prosi. Jer posao nema i ne može da ga nađe. E taj, nekada, srednji stalež prosečnih, običnih ljudi kada počne da prosi, to je kraj nacije.
Da, da, sve znam....secam se jednom kad smo jos ziveli pored njih, jedna ciganka kometarise, mi bre jedemo privi paradaiz i prvu papriku i sve prvo, a vi pocnete to da jedete kad se nama vec smucilo....ma more mars bre...ma samo idi na adu u sezoni...cigani kad jedu sladoled svako od njih jede, nasi kada jedu cesce bude kupe deci, roditelji ne jedu. nije kao da su svi na dijeti pa zbog toga ne jedu sladoled.
....ovo prosto nije tacno Cicak...Niko ne mora da prosi i posla uvek ima za sve.
Sad si me iznervirao.
Da, da, sve znam....secam se jednom kad smo jos ziveli pored njih, jedna ciganka kometarise, mi bre jedemo privi paradaiz i prvu papriku i sve prvo, a vi pocnete to da jedete kad se nama vec smucilo....ma more mars bre...