Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas je onaj dan, za koji bi bilo bolje da se preskoci
juce mi je dete bilo u minus fazi..sve joj se verovatno skupilo..cula sam je da place u sobi
jutros dolazi, pre nego sto je otisla na posao da mi kaze da ja to ne dozivljavam tragicno..proci ce, samo je sustiglo sve
onda mi je prisla i zagrlila me jako i tako smo u najcvrscem zagrljaju stajale jedno 5 minuta i obe plakale
ok..otisla je da radi, danas studenti polazu ispit ko zna kad ce da zavrse..
toliko sam bila puna tuge, da sam odmah sa dzuletom otisla da prosetam i da sve to sto me stislo ostavim u sumi
napolju se cuje kako se magla provlaci kroz krosnje
sa pozutelog lisca padaju kapljice kondenzovane vode
mir, tisina..cujem samo probudjene svrake i nekog zaludelog detlica koji je resio da obori drvo
udahnem duboko i pocnem da otpustam tugu
dzule se sa staze sjurila u sumu kao metak..neka je, neka se izdivlja
magla je toliko gusta da se vidi tek pola metra oko mene
posle desetak minuta je pozovem, da se ne izgubimo
cuejm je kako mi prilazi po liscu koje susti dok ga gazi
lepi moj pas, koliko mi je ona ulepsala zivot ovih par godina
zavucem ruku u torbu da izvadim jedan njen keksic da je nagradim
ona dotrcava do mene i gleda me onako vragolasto, taj pogled ima od prvog dana kad je dosla kod nas
dajem joj keks koji ona halapljivo pojede i sledi mi se osmeh na licu
zapahne me smrad, nije valjda
jeste! ***** jedno pa jesi morala da se uvaljas u gomilu??!!
kucka jedna zna sta je uradila! umazana preko celih ledja i napravila je sebi ogrlicu oko vrata
znaci iz momenta sam je vezala za povodac i krenula kuci nazad besna zbog onoga sto sledi
gde cu je sad? kako ovakvu da je uvedem u kupatilo? gde onako umazana da mi ulazi u kadu?
i onda odlucim da je za kazu operem i istusiram na cervo u dvoristu
sve su joj zubi cvokotali, ali ce valjda da nauci da minut valjanja u gomnima nije vredno onoga sto sledi posle toga
na kraju sam je prelila sa kofom tople vode da ne dobije upalu pluca
neke dane je bolje prespavati

Sad nam je nestalo grejanja, majko mila, a treba nam se sređivati i ćerka i ja
Da se zalediš
Povrh svega koliko sam izlapela stavim da kuvam makarone i posle 15 minuta shvatim da nisam uključila ringlu
Izlapitis
Čekam da dođu da nam poprave grejanje

Zavidim ljudima kojima je zimi dobro grejanje, iskreno zavidim, mi stalno od elektrana na nekom režimu da se smrzneš
Znači mrzim zimu i zbog toga
Nikad da se ugrejem u rođenom stanu
slazem se sa tobom
ja sam zivela u kuci do puberteta, koja je grejana u veme mog detinjstva separatno i koja nije imala izolaciju i koja je imala one duple prozore sa drvenim ramom, kao sto su ih imali svi tada
i stalno smo zimi vukle neke upale besike zbog hladnoce..nije bilo grejanja u kupatilima i spavacim sobama
secam se da su me jedne zime kad je bilo jako hladno bolele kosti od hladnoce
kad smo uveli gejanje, zamenili stolariju, uradili izolaciju na kuci i uveli etazno greajnje sunce nas je ogrejalo
sad sam preko citave zime bosa i u letnjoj garderobi bez rukava, a cifra za 24osatno grejanje 80m2 nam izadje oko 7.000din i to samo za one mesece kada grejanje ukljucujemo

Lakse mi je kad pisem ovde zato sto se ponavlja a nemam snage za to - jedino me pogadja,iscrpljena sam mnogo zbog toga.
Evo opet,"ne mogu da verujem,mars u picku materinu" lupanje vratima, sve ostalo,verovatno zbog neke nebitne sitnice ponovo.
Cutanje,to prodje a uvek postoji nesto zbog cega ce biti takva reakcija - ne preterujem kad pisem uvek,kao tempirna bomba koja svaki cas moze da pukne.

Cutanje dok ne prodje a stvarno ne razumem - nisam birala svari iz proslosti,niti sam ista trazila,ne mogu nikako da budem odgovorna za takvo ponasanje sta god da ga prouzrokuje jer uzrok nisam ja niti iko iz bliskog okruzenja.Ne postoje nikakve svadje,nikakva desavanja koja stalno uzrokuju ovakvo ponasanje,bas nema sadasnjeg razloga koji moze da se resi.

Uspela sam da jedem,da ustanem polako,muka mi je a nisam povracala (dobro je,bar nesto).Bolovi su tu i dalje iako malo slabiji - uspela sam da operem kosu pre neki dan a nisam da se istusiram - nisam sigurna da mogu toliko da stojim.

Hvala vam svima sto pisete,ne mogu sad da se smirim,ovo mnogo olaksava.

IMG_20191208_183715.jpg

Prilozi

• IMG_20191208_183625.jpg
    IMG_20191208_183625.jpg
    65,8 KB · Pregleda: 33
Kod mene danas kao u filmu Tito i ja...samo što je u kadi umesto upucanog jelena, bio krvavi tolstolobik od petnaestak kg. Prolazili pored B.topolskog jezera, a tamo ih izlovljavaju i prodaju po smešnim cenama. Ta ribetina je mnogo manje delovala u čamcu nego u kadi.
Mm je očistio i iskasapio, a ja sam pola sata pkušavala da izribam kadu i izbacim krljušt iz nje, jer je sve tu čistio.

Kod mene danas kao u filmu Tito i ja...samo što je u kadi umesto upucanog jelena, bio krvavi tolstolobik od petnaestak kg. Prolazili pored B.topolskog jezera, a tamo ih izlovljavaju i prodaju po smešnim cenama. Ta ribetina je mnogo manje delovala u čamcu nego u kadi.
Mm je očistio i iskasapio, a ja sam pola sata pkušavala da izribam kadu i izbacim krljušt iz nje, jer je sve tu čistio.
Kad sam zuvela u podgorici mama je stalno dolazila iz petrovca,a usput na skadarskom jezeru kupi krapa,tj njihovog sarana.i uvek ogroooomnog.i uvek zivog.i uvek ga je drzala u kadi u vodi da pretekne do sutra,a onda ga spremi nama i popodne ostalo nosi kuci da zamezne

Kad sam zuvela u podgorici mama je stalno dolazila iz petrovca,a usput na skadarskom jezeru kupi krapa,tj njihovog sarana.i uvek ogroooomnog.i uvek zivog.i uvek ga je drzala u kadi u vodi da pretekne do sutra,a onda ga spremi nama i popodne ostalo nosi kuci da zamezne
Moj tata obozava pecanje... i ribu
Kad se samo setim ribe u kadi, ciscenja i maminog kukanja na ribanje... to u kupatilu bude kao da si klao nekoga, sve po plocicama po zidu, svuda :lol:
Jedva ga je nagovorila pre x godina da kupuje ociscenu tj.da nosi na ciscenje u ribarnicu... :lol:
Mada i dan danas voli da donese svezu ali ne bas ogromne... i sad ne cujem vise da se buni oko ciscenja... valjda joj dosadilo :lol:

Ja se nisam bunila.niko ni u jednom restoranu ne pravi lepse ribu,ni bilo sta iz vode od moje mame.a ume bas svasta...pravila je vise puta cak i przene koprive.mozda ce vragana znati,to je mekusac koji raste na kamenu ima pri vrhu sitne pipke koji zare ne u vodi,vec kad ih izvadis iz nje.one se uvaljaju u kukuruzno brasno i prze u ulju.imaju ukus pilece dzigerice

Ja se nisam bunila.niko ni u jednom restoranu ne pravi lepse ribu,ni bilo sta iz vode od moje mame.a ume bas svasta...pravila je vise puta cak i przene koprive.mozda ce vragana znati,to je mekusac koji raste na kamenu ima pri vrhu sitne pipke koji zare ne u vodi,vec kad ih izvadis iz nje.one se uvaljaju u kukuruzno brasno i prze u ulju.imaju ukus pilece dzigerice
neka vlasulja?
mada one opeku i u moru, al ne osjetis to na stopalu i dlanu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back