Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mislis nesto 'vako? :)

bounce-6837-big-tits-bouncingnbsp.gif

brate, da imas televiziju probaj da ceo dan pustas klasicnu muziku pa bi video sto bi ti bila gledanost.
te teorije zavera kako se to pusta da narod ne bi mislio na svakodnevnicu je glupost. nas prosecan covek je klasican gledalac rijalitija i to je tuzna cinjenica.
razmisli malo zasto su se rijalitiji primili tek kad su poceli da se tuku..kresu .. do tad je gledanost bila slaba..od tad je gledanost vrhunska...

Pa eto, ja baš mislim drugačije. Pretpostavljam da i ti odlično znaš da su mediji danas izuzetno moćno oružje za manipulisanje masom i koliko utiču na ljude. A i neka cenzura, neki filter kroz koji te vesti prolaze mora da postoji. Pa pogledaj ti ovu vest, pogledaj naslov.... Pa brate šta reći na to...

Svaka država zakonskom regulativom danas uređuje šta pružalac medijskih usluga sme, odnosno ne sme da radi. Država to čini, jer svesna medijskog dometa i uticaja na ljude, želi da zaštiti sve do sada proklamovane društvene interese - nacionalna i javna bezbednost, pravni poredak, slobode i prava ljudi, javno zdravlje, javni moral itd...

Pa tako član 47 Zakona o elektronskim medijima, govori o obavezama medija koje se tiču programskog sadržaja. Tačka 4 kaže:

Pružalac medijske usluge, u odnosu na svoj programski sadržaj, u skladu sa svojom programskom koncepcijom, dužan je da ne pruža programske sadržaje koji ističu i podržavaju narkomaniju, nasilje, kriminalno ili drugo nedozvoljeno ponašanje, kao i sadržaje koji zloupotrebljavaju lakovernost gledalaca i slušalaca

Član 50 istog zakona kaže:

Medijska usluga se pruža na način kojim se poštuju ljudska prava a naročito dostojanstvo ličnosti.

Regulator se stara da se u svim programskim sadržajima poštuje dostojanstvo ličnosti i ljudska prava, a naročito se stara da se ne prikazuje ponižavajuće postupanje i scene nasilja i mučenja, osim ako za to postoji programsko i umetničko opravdanje.

Sadržaji koji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloletnika moraju biti jasno označeni i ne objavljuju se u vreme kad se osnovano može očekivati da ih maloletnici prate, imajući u vidu uobičajeni raspored njihovih aktivnosti, osim izuzetno kao zaštićena usluga sa uslovnim pristupom na način predviđen ovim zakonom.

Samo ova dva člana su se kršila dovoljan broj puta da se ti rijalitiji zabrane, pa ipak regulatorno telo za elektronske medije, koje jedino ima nadležnost, povodom toga ne radi apsolutno ništa.

A kada onda uzmeš u obzir da članove tog istog REM-a po zakonu bira skupštinska većina, koja naravno to koristi da i tu ubaci svoje ljude, pa tako danas imamo situaciju da član Saveta te nezavisne državne regulatorne institucije piše otvoreno pismo direktoru javnog servisa u kojem ga blatantno vređa zbog toga što se Goranu Vesiću "slabije čuo mikrofon" u odnosu na Dragana Đilasa dok su gostovali u Upitniku... razumno je da se čovek zapita da li vlast namerno podstiče rijaliti programe i izveštavanje o njima.

Seo sad u neku pekaru da jedem. Naručim burek i koka kolu, sednem unutra, pojedem, pođem ka kolima a napolju ispred pekare 3 stola sede 7,8 muškaraca, žena, dece... I ja onako sedajući u kola, ja stvarno ne znam šta mi bi, tako goveđe podrignem da je to jezivo. Pogleda me par ljudi onako malo u čudu malo u grozoti. Ja samo sednem u kola i gas.
A nema, kad je čovek goveče i ne zna da se ponaša i kontroliše samo treba da sedi kući u četiri zida ili krka neki parizer u nekoj šumi podalje od puta.

Seo sad u neku pekaru da jedem. Naručim burek i koka kolu, sednem unutra, pojedem, pođem ka kolima a napolju ispred pekare 3 stola sede 7,8 muškaraca, žena, dece... I ja onako sedajući u kola, ja stvarno ne znam šta mi bi, tako goveđe podrignem da je to jezivo. Pogleda me par ljudi onako malo u čudu malo u grozoti. Ja samo sednem u kola i gas.
A nema, kad je čovek goveče i ne zna da se ponaša i kontroliše samo treba da sedi kući u četiri zida ili krka neki parizer u nekoj šumi podalje od puta.
Pa dobro,sta sad :lol:
Sestra i ja se vracamo pre neku noc,skockane,namirisane,al matore brate i normalno pricamo o hrani,sta je zdravo,ovo ono...i sestra kaze,ja nikada nisam imala suljeve.a ja,pa nisam ni ja!
A tek ce odjednom neki tip iza nas,oprostite,samo da prodjem....

trebao si da prokomentarise..sto je dobra ova kola :)

brate, da imas televiziju probaj da ceo dan pustas klasicnu muziku pa bi video sto bi ti bila gledanost.
te teorije zavera kako se to pusta da narod ne bi mislio na svakodnevnicu je glupost. nas prosecan covek je klasican gledalac rijalitija i to je tuzna cinjenica.
razmisli malo zasto su se rijalitiji primili tek kad su poceli da se tuku..kresu .. do tad je gledanost bila slaba..od tad je gledanost vrhunska...
Nije to kod nas, to je svuda. Ranije nije bilo tih rialitija, program je bio malo... elitistički, kulturno - obrazovani sa tim koncertima i operetama u podne. Malo i zabavni i prilagođen našoj masovnoj publici.

Sad se toliko juri za rejtinzima da se izgubio svaki kriterijum. I to je žalosno jer mediji i te kako obrazuju narod i oblikuju mu svest.
Ja sam nekad znala da prepoznam melodije svih poznatijih opera i klasičnih dela, i kompozitore jer propratiš te koncerte u 12. Malo i iz crtaća. :lol: I sad još uvek znam ponešto.
Žalosno je to, to RRA izgleda mora da propiše neku satnicu kad zatrpavanje glupostima prestaje. Drugačije ne može.

Nije to kod nas, to je svuda. Ranije nije bilo tih rialitija, program je bio malo... elitistički, kulturno - obrazovani sa tim koncertima i operetama u podne. Malo i zabavni i prilagođen našoj masovnoj publici.

bas tako..ljudi zaboravljaju kako je rijaliti i dosao kod nas..
uveo ga je b92 preko velikog brata, kao urbana televizija sa urbanim gledalistem, a reklamiran je kao nesto novo, zapadno, nikad vidjeno kod nas..i te prve sezone i jesu bile takve..ali je onda provaljeno da je gledanost mala, ali ako malo ubace seks, tucu i slicno..ode gledanost u vrh.

Не прве, само прва сезона, кад је победио мали Иван, пијаниста, тада је и публика још увек могла да препозна и цени пристојност...

bas tako..ljudi zaboravljaju kako je rijaliti i dosao kod nas..
uveo ga je b92 preko velikog brata, kao urbana televizija sa urbanim gledalistem, a reklamiran je kao nesto novo, zapadno, nikad vidjeno kod nas..i te prve sezone i jesu bile takve..ali je onda provaljeno da je gledanost mala, ali ako malo ubace seks, tucu i slicno..ode gledanost u vrh.
Da, ali od prve sezone VB već se išlo na primitivizam i želju da se učesnici što više uvuku u blato. Posle je to razrađeno kad su se izveštili sa odabirom pravih kandidata za to.
A b92 već tada nije bila u od urbanog, već je pretrpela brojne promene i išla je uveliko na komercijalizaciju.

Не прве, само прва сезона, кад је победио мали Иван, пијаниста, тада је и публика још увек могла да препозна и цени пристојност...
On je bio soler, sam protiv svih i uvek su takvi pobeđivali.
Sećam se da se tad već pričalo o seksu u VB i da je u ne znam kojoj zemlji već bio prenos uživo.

A b92 već tada nije bila u od urbanog, već je pretrpela brojne promene i išla je uveliko na komercijalizaciju.

isto kao i treci kanal u koji se ljudi kunu, a zaboravljaju da je on prvi uveo pretece rijalitija sa programima tipa ko ce koga, trik sou koji je lansirao voju nedeljkovica kao voditelja, spanske serije i slicno..

da se podsetimo kako je to bilo :)

isto kao i treci kanal u koji se ljudi kunu, a zaboravljaju da je on prvi uveo pretece rijalitija sa programima tipa ko ce koga, trik sou koji je lansirao voju nedeljkovica kao voditelja, spanske serije i slicno..

da se podsetimo kako je to bilo :)

Ahahaha, bila sam mala kad sam ovo gledala. U mom sećanju ovaj kviz je bio mnogo više cool. Ovo kao parodija. :lol: Nije ni čudo što idealizujemo treći kanal. Auuuu..

On je bio soler, sam protiv svih i uvek su takvi pobeđivali.
Sećam se da se tad već pričalo o seksu u VB i da je u ne znam kojoj zemlji već bio prenos uživo.
u velikoj britaniji

inace, tv nije bila elitisticka vec je citavom narodu bilo dostupno obrazovanje
a tv je bila drzavna pa je imala i tzv obrazovni program
sad privatne tv emituju sta se njima tj nama svidja i eto : )))

u velikoj britaniji

inace, tv nije bila elitisticka vec je citavom narodu bilo dostupno obrazovanje
a tv je bila drzavna pa je imala i tzv obrazovni program
sad privatne tv emituju sta se njima tj nama svidja i eto : )))
Zar rts nije i dalje državna televizija? Privatne me ne zanimaju, problem je što je rts počeo da juri rejting, što se kvalitetnije emisije prebacuju u noćne termine i sad na treći kanal, čime se pravi otklon od kulture koja je marginalizovana.

A elitistička jeste, čak i danas. To je njen veliki problem. Čak se i zabavne emisije uvek sa nekim izveštačenim tonovima rade. Kao da tim veštačkim ponašanjem drže nivo kao kompezaciju za sve ostalo što je otišlo dođavola. Čast pojedincima...

A ako je emisija o nečemu ozbiljnijem koje se tiče kulture, toliko napumpaju atmosferu da deluje svečano i ozbiljno da tačno dobijam napad panike. Bar ono malo što sam pokušavala da odgledam...

Zar rts nije i dalje državna televizija? Privatne me ne zanimaju, problem je što je rts počeo da juri rejting, što se kvalitetnije emisije prebacuju u noćne termine i sad na treći kanal, čime se pravi otklon od kulture koja je marginalizovana.

A elitistička jeste, čak i danas. To je njen veliki problem. Čak se i zabavne emisije uvek sa nekim izveštačenim tonovima rade. Kao da tim veštačkim ponašanjem drže nivo kao kompezaciju za sve ostalo što je otišlo dođavola. Čast pojedincima...

A ako je emisija o nečemu ozbiljnijem koje se tiče kulture, toliko napumpaju atmosferu da deluje svečano i ozbiljno da tačno dobijam napad panike. Bar ono malo što sam pokušavala da odgledam...

rts je sad samo jedna od televizija
u moru kablovskih televizija
i prisiljena je da juri rejting zbog oglasivaca
+ je jos uvijek prevelika i puna parazita koji pojedu vecinu toga sto se sliva u kasu
od pretplate, drzave i oglasivaca
a to pompezno...nije to stanje rtsa
vec nase kulture
koju nasa nova elita bas nesto i ne konzumira...pa se jadna mumificirala u ocekivanju i pamcenju nekih boljih vremena

rts je sad samo jedna od televizija
u moru kablovskih televizija
i prisiljena je da juri rejting zbog oglasivaca
+ je jos uvijek prevelika i puna parazita koji pojedu vecinu toga sto se sliva u kasu
od pretplate, drzave i oglasivaca
a to pompezno...nije to stanje rtsa
vec nase kulture
koju nasa nova elita bas nesto i ne konzumira...pa se jadna mumificirala u ocekivanju i pamcenju nekih boljih vremena
Oni naplaćuju pretplatu, tu je kraj priče o rejtingu.
Tamo je problem, kao i inače u novinarstvu i kinematografiji, a i svuda ostalo, što je veza postala neophodna za zapošljavanje, za bilo koji konkurs i dodelu novčanih sredstava za razne projekte. Sve na uštrb kvaliteta. Nemaš entuzijaste, samo je bitno da su dobro plaćeni inače odoše negde drugde po cenu da goste Vendi.

Oni naplaćuju pretplatu, tu je kraj priče o rejtingu.
Tamo je problem, kao i inače u novinarstvu i kinematografiji, a i svuda ostalo, što je veza postala neophodna za zapošljavanje, za bilo koji konkurs i dodelu novčanih sredstava za razne projekte. Sve na uštrb kvaliteta. Nemaš entuzijaste, samo je bitno da su dobro plaćeni inače odoše negde drugde po cenu da goste Vendi.
ahahahhaha
vazi
http://www.rts.rs/page/rts/sr/Marketing.html

nema tamo entuzijasta vec par decenija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back