Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti ali ne verujem da si u situaciji da mi pomogneš. Dok čovek sam ne napravi neke radikalne poteze u životu, nema ništa!
Inače sam po originalnoj profesiji trgovac mada sam u životu radio... pa... jedino nisam porađao žene i lakirao nokte.
I hvala ti, još jednom.
Po ovome što pišeš, mislim da Čičak može da ti pomogne.Ja ne bih tako lako odbacio ženske ponude za posao.

Moja najbolja drugarica se preselila za Novi Sad. U jednom danu je samo puklo, stan koji je trebao biti za decka iz kraja koji je upisao astrofiziku, pa ga cimer ispalio je uzela ona i preselila se za 2 dana. Oslobodila se ljudi iz okruzenja, ocekivanja, odahnula sto vise nikom ne mora nista da objasnjava, a sam znas koliko su ljudi radoznali, sto nikom ne mora da se smesi i kaze „dobar dan“, ako nije raspolozena i procvetala i pored svih finansijskih muka, koje je i u BG i onako imala. I ide polako. Njen decko je nasao poslic koji u BG ne bi radio, jer bi ga bio blam od rodbine, drugova, jer svi su kao nesto uspeli, snasli se, a on ne. Ona radi ono sto je i pre radila i dosta je na terenu, skupi se neka lova i zivi se. Da ne pricam da su oboje odusevljeni Novim Sadom.
A i to ti je sve manje, više splet okolnosti. Neko se u tim promenama sredine snađe ekstra, neko nikako. Sve zavisi od puno stvari...

Trgovci se traze svuda.
I ovde kod nas.
Ne bih da zalazim dublje
Ali u Subotici npr i na Palicu, mozes da biras posao koji zelis, kao trgovac pogotovo.
Znam da je tesko preseci ali ako poludis i odlucis negde da odes, da znas bar gde ces se lako zaposliti

pa nemam pojma, nikad me niko nije obavestio da sam clan ni da treba da platim clanarinu
nikad nista kao clanarinu im nisam placala
zamisli sad mi neko kaze clan si sns i nisi platila clanarinu od 2017.plati sada
drzavo ovako samo mozemo da odemo u crni sektor
Prema Zakonu o privrednim komorama („Sl. glasniku RS”, br. 112/2015 – u daljem tekstu: Zakon), od 1. januara 2017. godine članovi Privredne komore Srbije (u daljem tekstu: Komora) jesu svi privredni subjekti koji obavljaju registrovanu poslovnu delatnost na teritoriji Republike Srbije, a postaju članovi Privredne komore Srbije upisom u Registar privrednih subjekata. Članovi Komore koji imaju sedište, odnosno obavljaju delatnost na teritoriji autonomnih pokrajina, u skladu sa Zakonom, istovremeno su i članovi privrednih komora autonomnih pokrajina.
Visina članarine Komori u 2019. godini
Skupština Privredne komore Srbije donela je Odluku o visini, načinu i rokovima plaćanja jedinstvene članarine i finansiranju Privredne komore Srbije u 2019. godini („Sl. glasnik RSˮ, br. 99/2018 – u daljem tekstu: Odluka), kojom su utvrđeni visina, način i rokovi plaćanja jedinstvene članarine i finansiranje Komore u 2019. godini.
Prema Odluci, od 1. 1. 2019. godine članovi Komore – pravna lica plaćaju članarinu koja se obračunava prema veličini pravnog lica razvrstanog na dan sačinjavanja redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2017. godinu i poslovnom prihodu ostvarenom u 2017. godini, a u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo, i to na sledeći način:
1. mikro pravna lica – u mesečnom iznosu od 600,00 RSD + 1/12 iznosa od 0,004% od poslovnog prihoda (isto kao i u 2018. godini);
2. mala pravna lica – u mesečnom iznosu od 3.600,00 RSD + 1/12 iznosa od 0,004% od poslovnog prihoda (isto kao i u 2018. godini);
3. srednja pravna lica – u mesečnom iznosu od 43.000,00 RSD + 1/12 iznosa od 0,004% od poslovnog prihoda (isto kao i u 2018. godini);
4. velika pravna lica – u mesečnom iznosu od 160.000,00 RSD + 1/12 iznosa od 0,004% od poslovnog prihoda (isto kao i u 2018. godini)…

Prema Zakonu o privrednim komorama („Sl. glasniku RS”, br. 112/2015 – u daljem tekstu: Zakon), od 1. januara 2017. godine članovi Privredne komore Srbije (u daljem tekstu: Komora) jesu svi privredni subjekti koji obavljaju registrovanu poslovnu delatnost na teritoriji Republike Srbije, a postaju članovi Privredne komore Srbije upisom u Registar privrednih subjekata. Članovi Komore koji imaju sedište, odnosno obavljaju delatnost na teritoriji autonomnih pokrajina, u skladu sa Zakonom, istovremeno su i članovi privrednih komora autonomnih pokrajina.
Skupština Privredne komore Srbije donela je Odluku o visini, načinu i rokovima plaćanja jedinstvene članarine i finansiranju Privredne komore Srbije u 2019. godini („Sl. glasnik RSˮ, br. 99/2018 – u daljem tekstu: Odluka), kojom su utvrđeni visina, način i rokovi plaćanja jedinstvene članarine i finansiranje Komore u 2019. godini.
Prema Odluci, od 1. 1. 2019. godine članovi Komore – pravna lica plaćaju članarinu koja se obračunava prema veličini pravnog lica razvrstanog na dan sačinjavanja redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2017. godinu i poslovnom prihodu ostvarenom u 2017. godini, a u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo, i to na sledeći način:
1. mikro pravna lica – u mesečnom iznosu od 600,00 RSD + 1/12 iznosa od 0,004% od poslovnog prihoda (isto kao i u 2018. godini);
2. mala pravna lica – u mesečnom iznosu od 3.600,00 RSD + 1/12 iznosa od 0,004% od poslovnog prihoda (isto kao i u 2018. godini);
3. srednja pravna lica – u mesečnom iznosu od 43.000,00 RSD + 1/12 iznosa od 0,004% od poslovnog prihoda (isto kao i u 2018. godini);
4. velika pravna lica – u mesečnom iznosu od 160.000,00 RSD + 1/12 iznosa od 0,004% od poslovnog prihoda (isto kao i u 2018. godini)…
Kakav elegantan reket :lol:

Kakav elegantan reket :lol:
ma da, vrlo elegantan
ja sma mojim klijentima rekla da ne placaju jer smo neke kolege i ja bili misljenja da je to neustavan reket...cak je podnet zahtev za utrđivanje ustavnosti. nazalost, u junu je ustavni sud odlucio..
У „Службеном гласнику РС“, број 45 од 21.6.2019. године објављена је Одлука Уставног суда број IУз-249/2016, којом је потврђено да је обавезност чланства у Привредној комори Србије у сагласности са Уставом Републике Србије.
Одлуком Уставног суда:
1. Одбија се предлог за утврђивање неуставности и несагласности са потврђеним међународним уговором одредбе члана 10. став 1. Закона о привредним коморaма („Службени гласник РС”, број 112/15).
2. Одбацују се иницијативе за покретање поступка за оцену уставности и сагласности са потврђеним међународним уговором одредаба члана 10. ст. 1, 2, 3, 4. и 6. и члана 33. став 2. Закона из тачке 1.
3. Одбацују се захтеви за обуставу извршења појединачних аката, односно радњи предузетих на основу одредаба члана 10. Закона из тачке 1.

ma da, vrlo elegantan
ja sma mojim klijentima rekla da ne placaju jer smo neke kolege i ja bili misljenja da je to neustavan reket...cak je podnet zahtev za utrđivanje ustavnosti. nazalost, u junu je ustavni sud odlucio..
У „Службеном гласнику РС“, број 45 од 21.6.2019. године објављена је Одлука Уставног суда број IУз-249/2016, којом је потврђено да је обавезност чланства у Привредној комори Србије у сагласности са Уставом Републике Србије.
Одлуком Уставног суда:
1. Одбија се предлог за утврђивање неуставности и несагласности са потврђеним међународним уговором одредбе члана 10. став 1. Закона о привредним коморaма („Службени гласник РС”, број 112/15).
2. Одбацују се иницијативе за покретање поступка за оцену уставности и сагласности са потврђеним међународним уговором одредаба члана 10. ст. 1, 2, 3, 4. и 6. и члана 33. став 2. Закона из тачке 1.
3. Одбацују се захтеви за обуставу извршења појединачних аката, односно радњи предузетих на основу одредаба члана 10. Закона из тачке 1.
I posle se pitaju zasto svi odlaze?
Nemoj vise
Samo se iznerviram

Setim se perioda kad sam radila u racunovodstvu i morala se baviti sa time i ospice mi izadju.

Znači, svi u registru plaćaju PKS?

A taksisti recimo?.... pa sve će da pozatvaraju živo i mrtvo, nije to jedan namet, pa da kažeš okej......ili će u sivu zonu da pobegnu, a to može desetina delatnosti....

Nači preduzetnici ne?
Pa i oni su prava lica ..
Msm, piše kategorizacija pravnih lica klasika, s obzirom na prihodovanje..

A jesu sise objavile u službenom glasniku ili sad naknadno šalju ljudima....da plate....
jesu sise. fuj fuj.
preduzetnici nisu pravna lica. oni su fizicka lica koja obavljaju samostalnu delatnost..nije sija nego vrat.

nisu tolike clanarine
kad ukucas pib izbaci ti clanarinu na mesecnom nivou, meni je izbacio 134 din
pa sma velikodusno izmirila dug za ceo period unazad od 2017. plus za juli unapred :)
samo mi nije jasno, ako su obracunavali od 2017. zasto prosle god nisu trazili da im se izmiri dug, za koji niko nije znao da je duzan
zar ne zastareva posle godinu dana potrazivanje ukoliko se ne povede sudski spor..ili tako nekako..

574975

Elem....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back