Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakve to veze sa poremecajem odnosa neurotransmitera u mozgu?
Jel ti mislis da ona sto udavi dete to radi jer je tako izabrala? Ne bolesna je
Jel mislis da alkos postaje alkos jer je tako izabrao, ne bolestan je
To sto si ti bila normalan roditelj nije posledica tvog izbora vec cinjenice da si imala zdrav mozak u datom momentu
A nemaju svi

:ok::ok::ok:

- - - - - - - - - -

Visegradska je raspad... bila 2011. i nikad vise.

Kakve to veze sa poremecajem odnosa neurotransmitera u mozgu?
Jel ti mislis da ona sto udavi dete to radi jer je tako izabrala? Ne bolesna je
Jel mislis da alkos postaje alkos jer je tako izabrao, ne bolestan je
To sto si ti bila normalan roditelj nije posledica tvog izbora vec cinjenice da si imala zdrav mozak u datom momentu
A nemaju svi

da izabrao je,a njegov izbor se pretvorio u bolest

Mislim da je prvo postojao problem, koje ljudi pokušavaju da prikriju ili reše na razne načine. Neko se suoči sa time i potraži pomoć, neko ga skriva i počne sam da se "leči", raznim sredstvima.Neko alkoholom, neko prejedanjem, neko izgladnjivanjem...

Jeste, izabrao je - liniju manjeg otpora koja se pretvorila u bolest.

izabrao u smislu ako cemo da uprostimo pa kazemo uzeo flasu da resi problem
medjutim ono na sta ja mislim je na uzrok samog alkoholizma, to je samo siptom, samo posledica, iza toga stoji depresija i ko zna koji jos psihijatriski problemi, e na to mislim kad kazem nije izabrao
kad dodje dotle da resi se ubije ko majka da bi "zaboravio" problem vec je uveliko u problemu

- - - - - - - - - -

Mislim da je prvo postojao problem, koje ljudi pokušavaju da prikriju ili reše na razne načine. Neko se suoči sa time i potraži pomoć, neko ga skriva i počne sam da se "leči", raznim sredstvima.Neko alkoholom, neko prejedanjem, neko izgladnjivanjem...

upravo na to mislim

medjutim ono na sta ja mislim je na uzrok samog alkoholizma, to je samo siptom, samo posledica, iza toga stoji depresija i ko zna koji jos psihijatriski problemi, e na to mislim kad kazem nije izabrao
kad dodje dotle da resi se ubije ko majka da bi "zaboravio" problem vec je uveliko u problemu

- - - - - - - - - -

upravo na to mislim

to sto si ti navela pre alkoholizma moze da se svrsta u bolest ali ja sam jasno napisala da covek sam izabere da se oda poroku
na sta si odgovorila da NIJE TACNO pa potvrdila moje reci u boldovanom :lol:

kako god

- - - - - - - - - -

upravo na to mislim

Stoji to sto kazes, ali depresija je jedan od pratilaca alkoholizma, ne uzrok, to dosta ljudi brka. Osnov nastanka alkoholizma kao bolesti zavisnosti je nizak prag tolerancije na frustracije i verovala ili ne narcisticki poremecaj licnosti, mada ima i niskog praga tolerancije pomesanog sa osecanjem nize vrednosti. Alkoholicar jako brzo razvije depresiju kao prateci simtom jer mu alkohol ne pruza oslonac i rasterecenje koje je ocekivao.
Dok recimo kod narkomanije depresija moze da bude i uzrok.
P.S.
Umesto da potegne za flasom, doticna osoba ima izbor da ode kod psihijatra. Ali potegnuti za flasom je mnogo lakse, u nekim kulturama i drustveno prihvacenije.

P.S. P.S.
Pre bih za neke tipove narkomana rekla da nemaju izbor nego za alkosa.

ne postoje izgovori za takve stvari..njima niko nije drzao cev na celu i naterao da piju ili da se drogiraju
razumem da postoje labilni ljudi ali opet je to stvar tvog izbora,ne mozemo druge ljude ili situacije da okrivimo za nesto sto smo sami izabrali
zamisli kada bih ja sad okrivila drustvo iz srednje skole jer sam pocela da pusim,ne mogu to da uradim jer sam sama to htela,ja nisam morala da pusim samo zato sto su i oni

mnogo ljudi ima probleme pa ne smrcu i ne piju nego resavaju probleme na druge nacine,tako da ni problemi nisu izgovor
jer da jesu ne bi bilo treznih

Iako i narkoman i alkos u osnovi patologije imaju nizak prag toleracije na frustracije, patologija i ispoljavanje iste je drugacije. Alkosi imaju izbor, jer oni u svojoj osnovi nemaju psihicki poremecaj kao sto to moze da ima narkoman - depresiju konkretno. Alkos prvo pocne da pije, pa postane depresivan, dok kod narkomana moze prvo da dodje do pojave depresivnog stanja, pa iz tog razloga i pocne da uzima narkotike.

Iako i narkoman i alkos u osnovi patologije imaju nizak prag toleracije na frustracije, patologija i ispoljavanje iste je drugacije. Alkosi imaju izbor, jer oni u svojoj osnovi nemaju psihicki poremecaj kao sto to moze da ima narkoman - depresiju konkretno. Alkos prvo pocne da pije, pa postane depresivan, dok kod narkomana moze prvo da dodje do pojave depresivnog stanja, pa iz tog razloga i pocne da uzima narkotike.

mislis da je obrnuta siituacija iskljucena?

mislis da je obrnuta siituacija iskljucena?

Ne mislim, nego znam. Kao sto vec rekoh u jednom od rethodnih postova, depresija kao pratilac alkoholizma se javlja jako brzo, jer tip osobe koja poteze za alkoholom trazi u picu ohrabrivac i naravno dozivlava neuspeh. Iz takvog neuspeha se javlja depresija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back