Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jeste

vojislav-seselj-kalendar-prodaja-srs-radikali-1480109014-1043843.jpg

posle će vam đavo bude kriv...:rtfm:

jbte,ko da smo u dva toplotna pojasa pa smo podeljenih raspusta...:dash:

Никада ми није било јасно зашто је календар другачији за Војводину и централну Србију.

Разлика је некад само један дан.

Покушавала сам то да докучим и не иде ми.

Можда просто нисам довољно интелигентна, немам појма.

Никада ми није било јасно зашто је календар другачији за Војводину и централну Србију.

Zato što u Vojvodini mnogi slave katolički Božić. Deca se raspuštaju na Badnji dan za katolike, i polaze tek kada prođe pravoslavna Nova godina. Da i jedni i drugi jednako ispoštuju praznike.

kod nas puno slavi katolicki bozic,pa se to spaja sa novom godinom,pa da ga ne bi seckali.inace mislim da taj u srbiji nije dobar za djake koji bas ne blistaju u skoli,jer im obicno treba zamah da pocnu da uce,da se odmore od raspusta :lol: pa ispada da od nove godine do sredine februara nista ne uce

Poslednja izmena:
Ranije to jeste imalo smisla, setva/zetva & ostali poljoprivredni radovi. Znas i sama. Ali sada vise nema svrhe.

И у Србији се сеје и жање.

Идемо даље :manikir:

- - - - - - - - - -

kod nas puno slavi katolicki bozic,pa se to spaja sa novom godinom,pa da ga ne bi seckali.inace mislim da taj u srbiji nije dobar za djake koji bas ne blistaju u skoli,jer im obicno treba zamah da pocnu da ocu,da se odmore od raspusta :lol: pa ispada da od nove godine do sredine februara nista ne uce

Добро, а који је разлог да деца у Србији крену у школу 1. септембра, а у Војводини 2.?

- - - - - - - - - -

kod nas puno slavi katolicki bozic,pa se to spaja sa novom godinom,pa da ga ne bi seckali.inace mislim da taj u srbiji nije dobar za djake koji bas ne blistaju u skoli,jer im obicno treba zamah da pocnu da ocu,da se odmore od raspusta :lol: pa ispada da od nove godine do sredine februara nista ne uce

Ионако ништа не уче, идемо даље...

Добро, а који је разлог да деца у Србији крену у школу 1. септембра, а у Војводини 2.?

Ovo će ti bolje objasniti talenat nego aj, jer zaista ne znam. Ali pretpostavljam, da pošto već imaju različito raspuste, različiti su im kalendari. I svejedno je, kada krenu 2. septembra, odmah u prvu subotu nadoknade onaj 1. :roll:

И у Србији се сеје и жање.

Идемо даље :manikir:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Ионако ништа не уче, идемо даље...

Ali ne kao u Vojvodini :aha:

E da, katolicki uskras/bozic to smetnuh s uma :think:

Problem je vise u kalendaru za "ostatak Srbije", njega menjaju bukvalno svake skolske godine.

Mislim da je osnovni razlog za podelu da se uklope bozic i praznici
i turisticki kapaciteti
cak mislim da je bila neka prica da ce tako vise dece imati sansu da ide na planine i skija
ono kao fol omasovljavanje zimskih sportova

kako da ne...sa ovim platama narocito :aha:

U Austriji je raspost podeljen po regionima...i to upravo zbog toga da bi turisticki kapaciteti bili popunjeni ravnomerno tokom cele zimske sezone

Zato što u Vojvodini mnogi slave katolički Božić. Deca se raspuštaju na Badnji dan za katolike, i polaze tek kada prođe pravoslavna Nova godina. Da i jedni i drugi jednako ispoštuju praznike.

Ето није било тешко.
Бтв исправније је рећи Божић по новом, или Грегоријанском календару јер га славе не само католици већ и протестанти као евангелисти, лутерани и остали.

ja na prste obe ruke mogu pobrojati ljude koji idu na Kop na skijanje...i znamo koji su to...da se ne lažemo...:aha:

a to oko praznika,po meni nema nikakve svrhe...
ko slavi katolički,niko mu ne brani da ga slavi...
ali samo zbog katoličkog Božića,nemati isti raspust po meni je besmisleno...

u Vojvodini se kreće 1.septembra u školu...ne znam odakle vam ideja da se kreće 2....:think:

nismo mi Austrija da imamo regiona i regiona,a pogotovo nemamo njihov standard da bi vodili računa o popunjenosti turističkih kapaciteta...misim,aj majke vam...:roll:

pa ne krece se drugog ,nego prvog septembra i kod nas

Онда су они на телевизији пренели бајату вест.

Сећам се да је 2. септембра ишла вест да су прваци "данас кренули у школу" и интервју са њима и родитељима.

Свашта је код нас могуће.

А ово за празнике већ има некаквог смисла, нисам размишљала о томе.

ja na prste obe ruke mogu pobrojati ljude koji idu na Kop na skijanje...i znamo koji su to...da se ne lažemo...:aha:

u Vojvodini se kreće 1.septembra u školu...ne znam odakle vam ideja da se kreće 2....:think:

nismo mi Austrija da imamo regiona i regiona,a pogotovo nemamo njihov standard da bi vodili računa o popunjenosti turističkih kapaciteta...misim,aj majke vam...:roll:

Možda je besmisleno, ali je to razlog različitih kalendara. Ili nije?

Ali ne kao u Vojvodini :aha:

E da, katolicki uskras/bozic to smetnuh s uma :think:

Problem je vise u kalendaru za "ostatak Srbije", njega menjaju bukvalno svake skolske godine.

Ја више и не знам кад моје дете има распуст.

То ми каже она кад дође из школе.

Ко ће више то све попамтити, што кажеш, мењају сваке године.

i koji su to?tj koji smo to?:sad2:

Jeste Gile..kad tako gledas zaista jeste besmisleno.
Ali iz ugla turistickih radnika,uopste nije.
Ocekuju vecu posetu jbg.
sto narod nema para nije njihov problem.

Ја више и не знам кад моје дете има распуст.

То ми каже она кад дође из школе.

Ко ће више то све попамтити, што кажеш, мењају сваке године.

ja sam bila od onih mama koje bi na prvom roditeljskom sastanku uvek pitala izvinite kad pocinje raspust,sa sve spremnom olovkom i papirom.par puta sam docekana i sa recenicom,skola jos nije posteno ni pocela a vi vec o raspustu...
sad lepo imam brata gugla,pa guglam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back