j.e.l.e.n.a.
Elita
- Poruka
- 15.184
a sta vam je ovo do 9 januara?
mislim da je nas raspust od 24 ili 25 decembra,do 17 januara.valjda![]()
Novogodisnji i bozicni praznici. Tu imamo nedelju dana
i dve nedelje krajem januara 27 01.-12 02.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a sta vam je ovo do 9 januara?
mislim da je nas raspust od 24 ili 25 decembra,do 17 januara.valjda![]()
Podelili su na novogodisnje praznike i zmiski rasust, a skolski kalendar nije isti za Vojvodinu i ostatak Srbije.

posle će vam đavo bude kriv...
jbte,ko da smo u dva toplotna pojasa pa smo podeljenih raspusta...![]()

Никада ми није било јасно зашто је календар другачији за Војводину и централну Србију.
Разлика је некад само један дан.
Покушавала сам то да докучим и не иде ми.
Можда просто нисам довољно интелигентна, немам појма.
Никада ми није било јасно зашто је календар другачији за Војводину и централну Србију.
Разлика је некад само један дан.
Покушавала сам то да докучим и не иде ми.
Можда просто нисам довољно интелигентна, немам појма.
pa ispada da od nove godine do sredine februara nista ne uceRanije to jeste imalo smisla, setva/zetva & ostali poljoprivredni radovi. Znas i sama. Ali sada vise nema svrhe.

kod nas puno slavi katolicki bozic,pa se to spaja sa novom godinom,pa da ga ne bi seckali.inace mislim da taj u srbiji nije dobar za djake koji bas ne blistaju u skoli,jer im obicno treba zamah da pocnu da ocu,da se odmore od raspustapa ispada da od nove godine do sredine februara nista ne uce
kod nas puno slavi katolicki bozic,pa se to spaja sa novom godinom,pa da ga ne bi seckali.inace mislim da taj u srbiji nije dobar za djake koji bas ne blistaju u skoli,jer im obicno treba zamah da pocnu da ocu,da se odmore od raspustapa ispada da od nove godine do sredine februara nista ne uce
Добро, а који је разлог да деца у Србији крену у школу 1. септембра, а у Војводини 2.?
И у Србији се сеје и жање.
Идемо даље
- - - - - - - - - -
Добро, а који је разлог да деца у Србији крену у школу 1. септембра, а у Војводини 2.?
- - - - - - - - - -
Ионако ништа не уче, идемо даље...

Zato što u Vojvodini mnogi slave katolički Božić. Deca se raspuštaju na Badnji dan za katolike, i polaze tek kada prođe pravoslavna Nova godina. Da i jedni i drugi jednako ispoštuju praznike.
Ето није било тешко.kod nas puno slavi katolicki bozic,pa se to spaja sa novom godinom,pa da ga ne bi seckali.inace mislim da taj u srbiji nije dobar za djake koji bas ne blistaju u skoli,jer im obicno treba zamah da pocnu da ocu,da se odmore od raspustapa ispada da od nove godine do sredine februara nista ne uce

pa ne krece se drugog ,nego prvog septembra i kod nas
ja na prste obe ruke mogu pobrojati ljude koji idu na Kop na skijanje...i znamo koji su to...da se ne lažemo...
a to oko praznika,po meni nema nikakve svrhe...
ko slavi katolički,niko mu ne brani da ga slavi...
ali samo zbog katoličkog Božića,nemati isti raspust po meni je besmisleno...
u Vojvodini se kreće 1.septembra u školu...ne znam odakle vam ideja da se kreće 2....
nismo mi Austrija da imamo regiona i regiona,a pogotovo nemamo njihov standard da bi vodili računa o popunjenosti turističkih kapaciteta...misim,aj majke vam...![]()
Ali ne kao u Vojvodini
E da, katolicki uskras/bozic to smetnuh s uma
Problem je vise u kalendaru za "ostatak Srbije", njega menjaju bukvalno svake skolske godine.
i koji su to?tj koji smo to?ja na prste obe ruke mogu pobrojati ljude koji idu na Kop na skijanje...i znamo koji su to...da se ne lažemo...
u Vojvodini se kreće 1.septembra u školu...ne znam odakle vam ideja da se kreće 2....
nismo mi Austrija da imamo regiona i regiona,a pogotovo nemamo njihov standard da bi vodili računa o popunjenosti turističkih kapaciteta...misim,aj majke vam...![]()

Možda je besmisleno, ali je to razlog različitih kalendara. Ili nije?
ja na prste obe ruke mogu pobrojati ljude koji idu na Kop na skijanje...i znamo koji su to...da se ne lažemo...
i koji su to?tj koji smo to?![]()

Ја више и не знам кад моје дете има распуст.
То ми каже она кад дође из школе.
Ко ће више то све попамтити, што кажеш, мењају сваке године.