Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i kuvani pasulj, super za brzinsku pasulj salatujedino u konzervama što ponekad kupujem to su leblebije
Nisam.Je l se razvela Čičak?
Zauz, divna si.Пре ћемо сви да помремо са форума или постанемо милионери (веће су шансе за то) него Чичак да се разведе.![]()
Hoce da konkurise na (eventualno) upraznjeno mesto...Je l se razvela Čičak?

Malo više od 11 godina sam u DE, pričam sa jakim stranim naglaskom, tako će i ostati, ali se trudim da pričam ispravno, čitam na nemačkom, slušam radio. Nemački jezik sam počeo da učim dva meseca pre odlaska u Nemačku. Nisam talentovan za jezike, ali se trudim.golube, koliko si dugo i de? koliko si dugo ucio jezik?
nazalost bas je retkost da nasi ljud znaju jezik i uglavnom brukaju i sebe i celu naciju ponasanjem
ja sam upozlana u becu lika, nas covek, prof na univezitetu tamo koji odbija da prica srpski na ulici, prica samo engleski i nemacki i ma koliko rigrozno zvucalo razumem ga dobrim delom

e super, dosta si tamo, ja sam, ne znam zasto, mislila da je mnogo krace : )Malo više od 11 godina sam u DE, pričam sa jakim stranim naglaskom, tako će i ostati, ali se trudim da pričam ispravno, čitam na nemačkom, slušam radio. Nemački jezik sam počeo da učim dva meseca pre odlaska u Nemačku. Nisam talentovan za jezike, ali se trudim.
Ima puno naših koji perfektno govore, ali ih ima puno koji su mnogo duže od mene u DE i pojma nemaju, niti ih interesuje, a takvi su najglasniji i u kafani i na ulici.
I ja imam utisak da je mnogo kraće, vreme letie super, dosta si tamo, ja sam, ne znam zasto, mislila da je mnogo krace : )
i svaka cast za jezik, akcenat je drugi par gaca, bitna je gramatika

Ti i margo ruku pod rukuprocvetale su nam tri ogromne lipe u sumi pored kuce
kako divno mirise, kakav opojan miris vazduha..ovo je raj
posle nekoliko sparnih dana, budim se jednog vrelog ujutra sva otecena kao da sam citave noci spavala u solji ustajalog caja od lipe.treba mi pola sata da se konektujem sa sobom
za par dana zatvaramo sve prozore i vrata.. kakvo crno uzivanje u sumskom vazduhu nocu, polen lipe u vazduhu ostavlja tezak miris prevrelog polena..jos jedan dan i moze rakija da se pravi od njega..opojan miris se pretvorio u tezak lepljiv miris koji ispustaju biljke mesozderke
u kraju svi vozimo automobile istog dezena - osnovna boja + zute lepljive tufne
svako vece jakim smrkom mora svaki cosak dvorista da se opere
svako jutro lopatama mora da se pokupi polen koji se magijom tu stvori ponovo do jutra
magicna lipa
da, mladi ljudi koji dolaze poslednjih desetak godina u pozitivnom smislu znacajno menjaju sliku o zemlji porekla. i to ne samo kod nas, u austiji, nego u celoj evropi akademci sa diplomama BU docekuju se sa postovanjem, i to sa razlogom.Tako i mene cesto bude blam nasih neadertalaca...
Mladji ljudi, koji su ovde dosli poslednjih 10tak godina su jedna prica - oni uce nemacki i potpuno su drugaciji od tih nasih ranijih generacija koje jedva da ispravno sastavljaju najprostije recenice. Padeze ne koriste i sve govore u infinitivu. A nije im strano ni da mesaju dva jezika. Stvorili su neku cudnu tvorevinu, pa mi je tako jednom vozac taksija rekao:“Da zavorim prozorEN?“
Najgore je sto im cesto i deca tako govore i zive istim zivotom kao roditelji. Retko ko uspe da izadje iz tog naseg „geta“.
Nije nikog od nas sramota sopstvenog porekla, nego nas je sramota kad naidjemo na balvane koji imaju isto poreklo.Stvarno je smesno kad je nekog sramota sopstvenog porekla zbog drugih...mssm, sta ja imam s tim?
Nadobudni, neotesani, iskompleksirani, infantilni
Nisam ni napisao da to ima veze sa nacijom i poreklom, napisao sam da se neki naši ljudi tako ponašaju.Navedeno nema nikakve veze s nacijom i poreklom...niti treba da te cudi kad srbe smatraju genocidnim zbog jednog milosevica, jer polaze od istog razmisljanja...