Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ti ocigledno ni sa ove vremenske distance nisi shvatila zasto je dete besnelo i histerisalo od jutra do veceri. da li je zaista moguce da te to ne interesuje?

sve sami teoreticari koji nikada nisu imali stresnu situaciju zbog koje je dete dobilo cusku po dupetu
/QUOTE]

zasto je odrasloj osobi tesko pretpostaviti potencijalne opasnosti koje mogu ugroziti dete i zasto bismo pa imali stresnu situaciju?

Cekam da mi ti pojasnis ?
Posto vidim da si savrsena zena koja moze sve opasnosti da pretpostavi. :lol:

ono sto meni smeta ovde na forumu je sto imam utisak da su ove strane napisane bas i kritizerski upucene cicku
da je otvorena tema, pa svako iznese svoje misljenje to je drugo
ali je ovo kritika njenog muza sto je izdupetao sina
i sto se odjednom covek karakterise kao maltene nasilnik, i povlaci paralela - da je muz nju tukao da li bi to tolerisala
mislim fuj :)

a za razmenu misljenja o raznim temama uvek jesam raspolozena :zag: zato smo valjda uostalom i tu :)

Slazem se da je mnogima Cicak tema, ne sme devojka ni da se nakaslja, a da ne sjure sijaset postova o tome.

Forum jeste da se "gadjamo" sopstvenim stavovima, najmanje je mesto za licno podhebavanje.

...razumemo se. :kiss:

Svaka cast sto ti nije mrsko da trazis moje postove od pre 3 godine... Bravo! :lol:

I dalje stojim iza toga da odmor sa decom nije odmor.
Jeste za one koji svoju decu ne vidjaju tokom 345 dana godisnje pa u tih 10 misle da nadoknade propusteno. ;)

Svaka osoba je prica za sebe.
Svaki odnos veza je prica za sebe
Deca su tu da nam ulepsaju zivot i nasa je odgovornost da im pruzimo najbolje od sebe.
Novka je to iednom lepo rekla:"Dete nije centar porodice, dete je deo porodice."

Danci i njihov sistem je led ledeni.
Procitajte malo vise pa cete videti da je kod njih najveci broj zena sa decom razlicitih partnera.
Njima baza nije porodica.

Otac i majka kao stub porodice decu treba da odgajaju onako kako ta porodica funkcionise.
Nikakave knjige ne mogu da nam tacno kazu koji metod je jedan i jedini ispravan. Jer smo svi jedinstveni.
Nauciti plivati, u svemu je bit.

ti ocigledno ni sa ove vremenske distance nisi shvatila zasto je dete besnelo i histerisalo od jutra do veceri. da li je zaista moguce da te to ne interesuje?

Cekam da mi ti pojasnis ?
Posto vidim da si savrsena zena koja moze sve opasnosti da pretpostavi. :lol:

ne mosh se coveku objasniti nesto sto ne zeli da zna.

Uh, glas protiv batina.
Ja sam gubila glavu i urlala, to je jednako van pameti, prestraviš dete zbog svojih tankih živaca, i najviše me nervira kad mi se neko nacrta da kaže da ne treba tako. Znam da ne treba, vidim, ali teško je osloboditi se naučenih, usađenih primitivnih pedagoških mera. Potpuno pogrešan koncept o vaspitanju...

Mozes da procitas i mali milion "modernih" kinjiga, radi se o tome da blagog pojma nemas kako ces reagovati dok se situacija zaista ne desi. Sto kaze jedna moja koleginica "dzabe mi svo moje znanje iskustvo ako poludim i bacim dete u kontejner". Realno, ima takvih situacija.

Famozni doktro Spok je celu svoju teoriju bacio kroz prozor kada mu se sin ubio, a bio je vodeci strucnjak u to vreme.

Pogledajte i sada literaturu koja se nudi, pa to lud zbunjenog. Drzim se Jerotica i Bojanina dok su zivi, a kad umru nek nam je bog u pomoci.

Realno, nema takvih situacija već ima takvih ljudi koji bi da bace svoje dete u kontejner jer je učinilo neku sitnicu spram svog uzrasta.

Razgovor je potcenjen, razgovara se sa detetom od rođenja, za njih nema veće sreće ni lepše muzike za uši od maminog glasa, taj glas dodje uteha, sigurnost, prijatnost, ususkanost. Vaspitava se dete od prvog dana a ne pet godina kasnije.

Šta znači vriska "ne!". Jel dete pas? Mačka? Jesmo li mi dreseri? Ringla. Ringla se objasni a nije bez značaja ni paliti one do zida kada u kući imamo dete. Znatiželjno dete bih stavila u krilo i pokrenula onaj glas koji sluša od rođenja, rekla bih mu da se može povrediti, zagrejala malo ringlu i pokazala kako mamin prstić pec i kako mamu to boli a kako će njega boleti još više. Deca su radoznala i nisu glupa. I imaju pravo na loš dan, na žute minute. Imamo i mi takve ispade. Ogledalo prvo ispred svog lica. Itekako deca uče ponašanje od roditelja a roditelji itekako viču, grde, podižu glas.

Dete nije igračka a nije ni cilj dresure. Mislim da sa detetom treba da bude lep svaki dan tokom odrastanja a ne da opravdavam svoju nervozu nad njim time da ću napraviti od njega čoveka jednog dana. Niko nema garanciju šta će biti jednog lepog dana ali imam kontrolu nad ovim danas.

Ja npr.imam jednu taktiku koja pali svaki put, evo pet godina i to kod oboje.
A to je brojanje.

Sta god da je u pitanju ja pricam pricam pricam, moja deca su pricalice, i filozofi i to traje,
I ja ponavljam jedno te isto i ne slusaju, i ponavljam i isprobam sve nlfogh metode i kad sve istrosim ja podignem ruku i palac i glasno kazem:"JEDAN!"
Iste sekunde ono sto sam ponovila najmanje 12345 puta u proteklih 15 minuta ., bude uradjeno.
Zasto? Ne znam.
Zbog tona verovatno. Koji nije cak ni preglasan, vec samo jasan.

Nikad nisam dosla do DVA ni TRI ... ne znam ni sta bi trebala da dodjem do toga... Verovatno bi nesto usput smislila... :lol:

Eto bezazlenije metode od SAMICE

Čičko nije samica bila predlog umesto batina.

Ono što sam želeo da istaknem je da se određenim kaznama postižu određeni efekti.
Udaranjem dece postiže se gubitak samopouzdanja.

Roditelji naravno žele da udarcem od deteta dobiju poslušnost. I na kratke staze to i dobiju, ali ono što je krajnja "psihološka dobit" jeste gubitak samopouzdanja kod dece.

Odem u biblioteku da zamenim knjigu koju mi je bibliotekarka sama izabrala (?)po svom ukusu i poslala po muzu,kazem ne interesuje me beda u indiji i njihov tezak zivot,kad me izvredja zena.zajapurila se,upljuvala,digla glas...ja je gledam,reko ako joj krene i pena na usta ja begam

Sad ceo zivot treba da stane zbog auto trka.sto ih lepo ne izmeste u piiizdu materinu,pa da normalno zivimo
Ne spominji mi :evil:
Ulaz i izlaz iz grada se svedu na jednu traku, na ovoliki grad, ne smem ni da razmišljam o nekim srčanim bolesnicima kojima bi bio potreban hitan prevoz do instituta, znate, imate šansu al samo ako ne zaglavimo na mostu, eto trke su bitnije od vašeg života :roll:

Ne spominji mi :evil:
Ulaz i izlaz iz grada se svedu na jednu traku, na ovoliki grad, ne smem ni da razmišljam o nekim srčanim bolesnicima kojima bi bio potreban hitan prevoz do instituta, znate, imate šansu al samo ako ne zaglavimo na mostu, eto trke su bitnije od vašeg života :roll:

Strasno bre.ja moram kod mame u podne.najbolje mi da plivam
Inace sam pre 34 god volontirala na trkama kao radio amater ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back