Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ugasis tv i pustis muziku koju zelis nema problema. Ja sam cerku zarazila svojim slusanjem, i zna sve sto znam i ja iz zlatnih osamdesetih i devedesezih, cak i 70-te
plus sto ona zna i novo, ali zna da kaze da i ne, i da slusa sta joj se svidja, a ne plasira
pruzi mu izbor da zna za bolje i znace

Pa pazi ja sam se formirala u jeku te muzike... a i ako cemo realno koliko sam oformljena je jako relativno.

pa misim i ja kad sam odrastao bilo je narodnjaka, a turbo folk je bio u usponu, pa nisam zastranio...al si imao alternativu...čak i pored ono malo kanala na tv-u...a ovo danas nemaš izbora...nemaš alternativu...šta god da pustiš ili grand šou ili parovi, maldivi, ili zvezdice, ili ekskluziv, ili život u trendu...kič i treš na sve strane

Ako ugasis tv i pustis muziku koju zelis nema problema. Ja sam cerku zarazila svojim slusanjem, i zna sve sto znam i ja iz zlatnih osamdesetih i devedesezih, cak i 70-te
plus sto ona zna i novo, ali zna da kaze da i ne, i da slusa sta joj se svidja, a ne plasira
pruzi mu izbor da zna za bolje i znace
i ti misliš da je to dovoljno ?

a i nije to jedino presudno
misim jeste bitno al nije jedino

Problem je u tome sto vi postavljate sve to dramaricno... kao ode sve uzkurac... kao da su predjasnje generacije bile pametnije... zaboravljate da ljude mahom cine polupismeni, poluobrazovani i poluinteligentni... nas problem nije rulja, vec elita sto materijalna sto intelektualna koja prakticno ne postoji... a za to je upravo rulja sa konstantnim osecanjem nacionalne inferiornosti kriva. Ja narod sa vecim kompleksom nize vrednosti ne videh nigde, da bi sad sve to pocelo da se pretace u neki nacionalni digniditet i zadojenost.

pa misim i ja kad sam odrastao bilo je narodnjaka, a turbo folk je bio u usponu, pa nisam zastranio...al si imao alternativu...čak i pored ono malo kanala na tv-u...a ovo danas nemaš izbora...nemaš alternativu...šta god da pustiš ili grand šou ili parovi, maldivi, ili zvezdice, ili ekskluziv, ili život u trendu...kič i treš na sve strane

pa imas
ugasis tv i pustis na tubu ono sto volis
jeste razumem sta hoces reci, zasto moram da gasim tv i da pustam na tubu, sto nema na tvu, i slazem se
ali je tako kako je
ali reci nema izbora je prejako, ima

Imas alternativu uvek... na kraju krajeva i tisina je alternativa.

Problem je u tome sto vi postavljate sve to dramaricno... kao ode sve uzkurac... kao da su predjasnje generacije bile pametnije... zaboravljate da ljude mahom cine polupismeni, poluobrazovani i poluinteligentni... nas problem nije rulja, vec elita sto materijalna sto intelektualna koja prakticno ne postoji... a za to je upravo rulja sa konstantnim osecanjem nacionalne inferiornosti kriva. Ja narod sa vecim kompleksom nize vrednosti ne videh nigde, da bi sad sve to pocelo da se pretace u neki nacionalni digniditet i zadojenost.

rulju vodi elita, a eliti odgovara nepismenost...
edit...a i ova elita ovde je daleko od elite

- - - - - - - - - -

pa imas
ugasis tv i pustis na tubu ono sto volis
jeste razumem sta hoces reci, zasto moram da gasim tv i da pustam na tubu, sto nema na tvu, i slazem se
ali je tako kako je
ali reci nema izbora je prejako, ima

Imas alternativu uvek... na kraju krajeva i tisina je alternativa.

lako je tako da se kaže

Vaspitanje u muzickom smislu je cudo, i dolazi iz kuce, a ko bulji u glupu spravu taj za bolje nije

Netacno.Dete treba pustiti da bira i slusa sta zeli a na sta se sablaznjavaju matorci-neka ne slusaju to.

Gledala sam u "glupu spravu" zvanu tv i odrasla slusajuci od malena Bajagu,krajem osnovne Boru Corbu a posle Marcela.I to je osnova,sve ostalo nadogradnja - Nesa Galija,Miroslav Ilic,Legende,Slobodan Trkulja,Divna Ljubojevic,Sajmon Kertis itd.isl.
------------------------------------------------------------------------------------------
U sustini muzika je za opustanje,stvarno ne podnosim mentalne snobove koji nesto tu dele i drame oko toga sta ko slusa-to je kao u osnovnoj skoli kad su svi bili kul i slusali narodnjake a ja Bajagu recimo.

Netacno.Dete treba pustiti da bira i slusa sta zeli a na sta se sablaznjavaju matorci-neka ne slusaju to.

Gledala sam u "glupu spravu" zvanu tv i odrasla slusajuci od malena Bajagu,krajem osnovne Boru Corbu a posle Marcela.I to je osnova,sve ostalo nadogradnja - Nesa Galija,Miroslav Ilic,Legende,Slobodan Trkulja,Divna Ljubojevic,Sajmon Kertis itd.isl.
------------------------------------------------------------------------------------------
U sustini muzika je za opustanje,stvarno ne podnosim mentalne snobove koji nesto tu dele i drame oko toga sta ko slusa-to je kao u osnovnoj skoli kad su svi bili kul i slusali narodnjake a ja Bajagu recimo.

A inace si pobrojala esenciju svetske muzicke scene... Mocart fakin' Amadeus im nije ravan...

pričam za Srbiju

Nema to veze samo isključivo sa Srbijom dragi Dee... ovde imaš porodice gde samo Pink radi po ceo dan na TVu i gde se narodnjaci slušaju čak i više nego u Srbiji jer se eto valja biti pravi Srbin, dobar patriota i samo tako jesi jedan - majka kući uvija sarmice i čisti kuću, otac radi pa posle u kafanu/kafić/malo kockanja pa kući, sin neki zanat uči, krst oko vrata i vozi besni Mercedes sa 20 god. i već ljubi ga otac napravio par kazni a ćerka od 18 leta uživa po klubovima u kratkom miniću i sa dubokim dekolteom uz alkohol i đusku :roll:

Elita u Srbiji ne postoji. Srednja klasa je sistematski unistena jos za vreme komunista.

Prava stara elita je bila nesto drugo, ova nova "elita" je samo rulja sa parama. Narod kome je unistena istorija i klasa koja je cuvala istoriju i tradiciju ne moze da zna za bolje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back