Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kao, koncentrise se?... :eek:
Ih, sto bi ja tim primadonama uveo navijacku atmosferu na tenis... pod obavezno...
Kad moze odbojkasima na servisu, fudbalerima na penalu, kosarkasima na bacanjima... :dontunderstand:
A ne ovako, mrsti se na svaku rec... :dash: cuj, zamisli, hoce neko da se slika sa njim... pa odvoji par minuta, govedo uobrazeno... ionako za godinu-dve vise ni za qratz neces biti... pa ces trcati da budes komentator na Eurosportu...
Kao ona basket-marva americka sto je u Sidneju bila na svom brodu... :otkacio:
Pa zar ovde nije najbitnije "vazno je ucestvovati"... :rtfm:

Poslednja izmena:
Koliko vidim,na zalost,vise ni je bitno "vazno je ucestvovati"... Steta,ja navijam za Federera,ali mislim da je totalna glupost da ne bude sa ostalim...Dream Team,sem Dzoradna i ekpie,nikad nisu bili tamo,i to je jako,jako,ruzno! Da ne idem dalje ko je sve u selu,ali ako moze Rafa,ako moze Nole,onda Ana i JJ,sto ne bi mogao i Federer? Covek stvano kao da zeli da ga ljudi ne vole.

A to sam i ja ranije govorio-ako kosarkas,moze na 2 sekunde do kraja,na poen prednosti za protivnika,da sutira slobodnjake,a da se pri tome svi deru,usmeravaju im lasere u oci u gadjaju novcicima-onda mogu i teniseri! I sta sad,kao kosarkasu ne treba koncentracija? Jaka mi je to koncentracija da ako neko kine iz publike ti mozes da ponovis servis jer si ga cuo iz poslednjih redova..

slazem se za navijanje... voleo bih da (moze da) bude kao fudbalsko ili kosarkasko...
samo, onda bi npr. ameri imali prednost publike kad god se igra nesto na njihovom kontinentu, dok bi sa druge strane svako ko je iz zavucenije zemlje bio ostecen nemanjem onoga sto taj amer ima... :)

najbolje da bude atmosfera kao na recimo kik-boksu, sa spektakularnim ulascima igraca na teren, recimo Rogera u kraljevskoj odori i sa krunom lagano spustaju u kraljevskoj stolici, Rafa kao matador kroti besnog bika, Nole obucen kao Elvis ulazi pevajuci, Ameba kao arhandjel sa biblijom u ruci...kad neko ima mec loptu, publika skandira 'kill, kill...'

najbolje da bude atmosfera kao na recimo kik-boksu, sa spektakularnim ulascima igraca na teren, recimo Rogera u kraljevskoj odori i sa krunom lagano spustaju u kraljevskoj stolici, Rafa kao matador kroti besnog bika, Nole obucen kao Elvis ulazi pevajuci, Ameba kao arhandjel sa biblijom u ruci...kad neko ima mec loptu, publika skandira 'kill, kill...'

Hahahahah,samo to zamisljam,kako li bi se Predstavljao Janko?Kao Roki? A Kanjes bi izlazio sa kokainom u nosu i slicno..Hahahhahh,ej,predlog uopste nije za bacanje :D

Janko bi ulazio polako i nezainteresovano za stolom sa odabranim tomovima Dostojevskog i kompom na kome igra WoW, dok se protivnik kur*ci u svom uglu, on sa cvikerima sedi i cita knjigu, i ako ga protivnik iznervira dovoljno onda ulazi u teren i omlati ga, ako ne, onda predaje mec bez igre.

Marej bi iskakao iz kutije:
Jack-in-the-Box.GIF

Dakle, (koji put vise ovo ponavljam) nesrecni Roger opet puce.
Nemam vise srca da komentarisem coveka sa ozbiljnim psiholoskim problemima, pa cu samo da priupitam navijace istog, zar se ne osecate kao da vas neko pravi budalama? Vi navijate za njega a on se razvlaci po terenu i iole koncentrisaniji protivnik moze da ga omlati. U vasem idolu nema ni malo zelje za pobedom, ni malo sportskog duha. On ne zasluzuje da ga zovu sportistom, ni da bude idol mladim igracima, da ima obraza povukao bi se odmah i trenirao godinu dana da ne razocara fanove koji se ne sticu lako.
Mislite o tome.

Nemam vise srca da komentarisem coveka sa ozbiljnim psiholoskim problemima, pa cu samo da priupitam navijace istog, zar se ne osecate kao da vas neko pravi budalama? Vi navijate za njega a on se razvlaci po terenu i iole koncentrisaniji protivnik moze da ga omlati. U vasem idolu nema ni malo zelje za pobedom, ni malo sportskog duha. On ne zasluzuje da ga zovu sportistom, ni da bude idol mladim igracima, da ima obraza povukao bi se odmah i trenirao godinu dana da ne razocara fanove koji se ne sticu lako.
Mislite o tome.

Moram da priznam , ali i ja mislim da vise i nema zelju da pobjedjuje, jednostavno dolazi neko drugo vrijeme, ali Federer ce biti jos dugo nenadmasan spotista i covjek , sto mi je posebno drago.Imas dosta igraca koji igraju odlicno, nebitno koji je sport u pitanju a da isti nisu bas neki dzentlmeni na terenu.Federer je rodjeni gospodin i kao takav ce biti upamcen i na trenu i van njega, covjek koji se ne svadja ni sa sudijama , ni sa igracima, covjek koji ima harizmu, koji je obrazovan covjek, inteligentan , fizicki privlacan ....
Postavio je ciljeve za one koji misle da ga prestignu koje u sportu mozda nesto i neki urade, ali ukupni gledajuci, kao sportista i kao covjek dosta godina vladavine

On ne zasluzuje da ga zovu sportistom, ni da bude idol mladim igracima, da ima obraza povukao bi se odmah i trenirao godinu dana da ne razocara fanove koji se ne sticu lako.
Mislite o tome.

On ne zasluzuje da ga zovu sportistom.
Nemam komentar, a reci sad zbog cega to, ne mozes da sudis po poslednjim mecevima koje je gubio, pogledaj ako vec oces tako da pricas zasto zasluzuje da je jedan od najvecih sportista, a ne samo tenisera od kada je poceo da igra, pa sve ove godine dominacije kada nije imao ozbiljnog rivala kada ste svi cutali i divili se njegovom teniskom mijecu.
Ako ti neko nije simpatican (mada Federer je malm broju ljudi los sportista)ne moras da dajes ovakve besmislene komentare.

M
Federer je rodjeni gospodin i kao takav ce biti upamcen i na trenu i van njega, covjek koji se ne svadja ni sa sudijama , ni sa igracima, covjek koji ima harizmu, koji je obrazovan covjek, inteligentan

Moram priznati da mi je dugo trebalo da o Federeru steknem pozitivan utisak.
Nisam imao vremena(a ni mnogo prilike) da pratim njegov uspon i prve dve godine na vrhu,
a izvestaji o osvojenim turnirima su se monotono nizali.Ta "monotonija" mi je mrska iz jednog drugog sporta,pa mi je i neduzni Roger pomalo bio mrzak.:mrgreen:
Onda se pojavio i Nole i poceli su njiohovi dueli,pa sam se uverio zasto je Federer bio tako neprikosnoven.
Neki igraci su imali servis,neki odlicnu volej-igru,neki su vracali neverovatne servise...i to ih je drzalo u vrhu.
Medjutim,ni jedan od njih nije imao Federerovu gracioznost igre i udaraca.Niko nije bio tako suptilan.
Tih,nenametljiv,smiren...a nepobediv.
Kao sto pise u gornjem citatu-pravi dzentlmen na terenu(verujem i van njega,ali to nije bitno sada).
Sada je u teskom razdoblju i ostaje nam da vidimo kako ce se ponasati.Verujem da ce prebroditi krizu dostojanstveno i ostati u vrhu,mozda i povratiti tron,jer takav igrac je dragocen za tenis.

On ne zasluzuje da ga zovu sportistom.
Nemam komentar, a reci sad zbog cega to, ne mozes da sudis po poslednjim mecevima koje je gubio, pogledaj ako vec oces tako da pricas zasto zasluzuje da je jedan od najvecih sportista, a ne samo tenisera od kada je poceo da igra, pa sve ove godine dominacije kada nije imao ozbiljnog rivala kada ste svi cutali i divili se njegovom teniskom mijecu.
Ako ti neko nije simpatican (mada Federer je malm broju ljudi los sportista)ne moras da dajes ovakve besmislene komentare.
Sudim po njegovim igrama ove godine. Samo se bruka, ne prilici velikom sampionu da tako nemotivisano ulazi u meceve. I sam si gore priznao da nema vise zelju za pobedom, a gde nema zelje za pobedom nema ni vrhunskog umeca ni lepih poteza. Sadasnji Roger realno samo odbija lopte i ceka da ga neko nokautira. To se ne moze nazvati vrhunskim sportistom. Nekad je bio vrhunski, odavno vise nije.
To sto je on lepo vaspitan i dzentlmen, to je bas lepo, kako da kazem, on je bas fin i pristojan mladic. Ali kakve to veze ima sa sportskim duhom?? Mada da malo vise pratis njegove izjave video bi da taj nosati mladic ima mali problem sa shvatanjem realnosti (poput izjava koje daje cele sezone da je veoma spreman za iduci turnir, i da se super oseca, a sto je malko u raskoraku sa stvarnoscu), i da njegova maska finoce i vaspitanja cesto vrlo lepo prikriva tu cinjenicu kod vecine povrsnih pratilaca sporta.
Pogledaj malo ovu temu od pocetka, ja sam nekad davno navijao za Rogera, ali od proslog vimbldona tvrdim da je pukao.

pa svako ima uspone i padove...ja mislim da je on i dalje vrhunski sportista,jer biti 2. teniser sveta i to je nesto...msm da ce se brzo vratiti na 1. poziciju,mozda i gresim ali svakako nije pukao!

Eto...dosao je i dan da Federer izgubi prvo mjesto...mit nepobjedivosti i istrajnosti se okrnjio...
Ali drago mi je da je osvojio olimpijsko zlato pa i u dublu...to je igrac koji obiljezava jednu epohu definitivno a za koju godinu cemo sumirati njegove rezultate i mozda ga krunisati u najveceg svih vremena...
Nazalost 50 nedjelja vise Samprasove vladavine kvare mi utisak...i bojim se da Sampras ima dovoljnu prednost da ga uvijek veliki procenat i navijaca i strucnjaka smatra za najveceg...

Sto se tice Federerove zelje za pobjedom...ona je jos tu...ali mentalna stabilnost u kljucnim trenucima nije...a onda njegovo izuzetno tenisko umijece ne dolazi do dovoljnog izrazaja...

mislis, vavrinka mu osvojio zlato? :lol:

Heheh,al si pokvaren ;) Pa,dubl,morali su to zajedno da ostvare...Valjda :D

A inace,ja mislim da taj covek jos uvek ima veliku zelju za pobedama,ali..Ko god je gledao,covek ima sve vise problema sa servisom-garantujem da ga bilo koji trener tu moze poboljsati,ali on nema trenera..I ono sto meni upada u oci-ocajan rad nogu!E to je vec ozbiljan problem,za to treba vremena da se opet vrati na ONAJ nivo.Los rad nogu vuce lose postavljanje,automatski los udarac...I kraj. Definitivno znak loseg treniranja.

I slobodno se moze reci da igraci koji su ga pobedjicali-exclude Rafa,da nisu igrali partije zivota-no je Roze igrao daleko od svojih mogucnosti.

Mislite o tome.

Zasto mislis da su problemi psiholoski? Svako ima uspone i padove koji se ne mogu objasniti (regresija?), a psiholoska objasnjenja su stvarno jadna.

Mozda vise nece biti dominantan kao i pre ali to ne znaci da treba da se povuce. To je glupo.

Sudim po njegovim igrama ove godine. Samo se bruka, ne prilici velikom sampionu da tako nemotivisano ulazi u meceve. I sam si gore priznao da nema vise zelju za pobedom, a gde nema zelje za pobedom nema ni vrhunskog umeca ni lepih poteza. Sadasnji Roger realno samo odbija lopte i ceka da ga neko nokautira. To se ne moze nazvati vrhunskim sportistom. Nekad je bio vrhunski, odavno vise nije.
To sto je on lepo vaspitan i dzentlmen, to je bas lepo, kako da kazem, on je bas fin i pristojan mladic. Ali kakve to veze ima sa sportskim duhom?? Mada da malo vise pratis njegove izjave video bi da taj nosati mladic ima mali problem sa shvatanjem realnosti (poput izjava koje daje cele sezone da je veoma spreman za iduci turnir, i da se super oseca, a sto je malko u raskoraku sa stvarnoscu), i da njegova maska finoce i vaspitanja cesto vrlo lepo prikriva tu cinjenicu kod vecine povrsnih pratilaca sporta.
Pogledaj malo ovu temu od pocetka, ja sam nekad davno navijao za Rogera, ali od proslog vimbldona tvrdim da je pukao.

Ne mozes da sudis nekog igraca na osnovu jedne sezone, a pogotovo ne Rogera kome je ova sezona bila najgora.Moras da se setis i kad je drmao svijetom.

A prica da samo odbija lopte i da ceka da ga neko nokautira, jednostavno nije tacna.Radi se o problemima u svim elementima njegove igre i on uvijek pokusava da osvojim poen, odnosno pokusava da dominira (ne racunajuci uvijek protiv Nadala i Djokovica).Da je on u malo boljoj formi ne bi "cekao da ga niko nokautira".To prosto nije dobro receno, takav se, mozda stice utisak kad pratis poslednje njegove meceve, ali da mi prorade servis, forhend.. ne bi se on branio ni od koga.
Hocu da kazem da sve zavisi od njega, tj ako on igra bolje onda "nema zime".ALi popusti je malo(mozda malo vise) ove sezone i protivnici iskoristavaju sanse.

"To sto je dzentlmen na terenu i van njega nema veze sa sportom"
Ajde molim te objasni mi sta si htio sa ovim da kazes?
Ja gdje god pricam bilo o kom sportu cijenim , doduse ne potenciram puno fer-plej na furimu, ali cijenim vise to kod igraca vise nego i samu igru njegovu.
Imas mnogo igraca u bilo kom sportu koji dobro odradjuju posao vezan za spotr, ali kada dolazi do pokazivanja nekih ljudskih (ne)vrijednosti --ne moze se bas puno igraca pohvaliti razumom prije svega, covjecstvom, cojstvom, vitestvom.
Federer ima sve to i ne sa =mo to vec je prijatelju to stanje u glavi.
On jednostavno , kada je igrao najjaci tenis , nikad nije protivnika omalovazavao, pa u nekim vaznim mecevima, nije se svadjao sa sudijama da li je aut ili ne , ne bude bezobrazan nikad ni prem aigracima, ni prema sudijama.Sa publikom je izgradio odnos kakav ce malo koji igrac jos napravti.Gdje god na zemaljskoj kugli da se pojavi , izaziva divljenje , postovanje.

Izvinjavam se ako je ovo offtopic, mada ne bih rek'o

Poslednja izmena:

Back