Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Fedex je itekako u krizi nakon Wimbledona, izgleda da ga je to dobro uzdrmalo. Rekla sam bila da ako Rafa osvoji Wimbledon po meni ne mora do kraja godine više ništa, ali ovo bi stvarno bilo šteta propustiti. Igra fenomenalno,najbolji tenis od svih, svake godine napreduje ogromnim koracima i sad je realno prvi igrač svijeta, još samo malo pa će to biti i na atp listi :klap:.

Eh,da popravi igru na sljaci...Covek dva Mastersa od 3 na sljaci igrao finale + finale RGa,sta tu jos ima da se popravlja? Jedino da moli Boga da Rafa ustane na desnu nogu(posto je levak) i da odigra ocaj,ocaj mec.

Ode...I to sa vrlo malim sansama da bude prvi pre toga! Nadal ako osvoji ovaj trofej,menaj Federera na prvom mestu!

Federer,nabavi trenera,jer si ovako jako,jako,tuzan... Ne moze se drugacije izkomentarisati pad ovakvog igraca.

Ode...I to sa vrlo malim sansama da bude prvi pre toga! Nadal ako osvoji ovaj trofej,menaj Federera na prvom mestu!

Federer,nabavi trenera,jer si ovako jako,jako,tuzan... Ne moze se drugacije izkomentarisati pad ovakvog igraca.
vec je jednom prosao sa 2 tie break-a na ovom turniru... bilo bi mnogo za coveka kojeg neko ko nije gledao tenis godinu dana- ne bi ni prepoznao....
a sa obzirom na tok sezone, na rafinu igru naspram fedjine... nekako je cudno da vec nije ispucao kredite...

De ste navijaci druga Rogera! Kakav je osecaj kad vas igrac i zvanicno vise nije prvi (po formi nije vec godinu dana)?
I bas mu sad treba da nosi svajcarsku zastavu na olimpijadi, bolje mu je da se sakrije negde i jos jednom promisli o zivotu, svetu i svemu ostalom.

Haahhah,zvanicno,on jos uvek jeste prvi,nemoj tako :D Ima celih 300 bodova prednosti,koje Rafa moze nadmasiti samo osvajanjem ovog Mastersa ;) Mada,ako ga i ne osvoji,sto kaze Meda,sedanje Rafe na vrh i ostanak tamo narednih nekoliko meseci se samo jos maclcice mzoe odloziti..Najdalje do US Opena,jer ne verujem vise da Federer moze da ga opet osvoji,a da Nadal ispadne do cetvrtfinala...Ne,to bi stvarno bilo suvise...Ali ako se to ostvari,onda stvarno treba razmisliti koliko je prosla sezona,iako slabija nego prethodne,bila odlicna,kad Rafa sa 2 GSa i 4 Mastersa jos nije preuzeo prvu poziciju.

Opet,da Federer ostane prvi posle ove nedleje ili najkasnije posle US Opena je samo domen teorije.

Smesno je sto posle US Opena Federer ima da brani samo Bazel(250 poena),jedno 1/4 finale i jedno 1/16 finale Mastersa. Nisam siguran da bodovi sa Masters Kupa ulaze u odbranu.

Cek, procitah negde da Rafa ako osvoji turnir postaje odma prvi, a ako ne osvoji, postaje opet prvi ali za 2 nedelje, kad se Rogeru skinu bodovi od prosle godine (sad se turnir valjda igra nedelju ranije nego prosle godine zbog olimpijade). Sto ce reci da svejedno postaje prvi, dobio ili ne? Osim ako Roger ne uleti na neki seoski turnir sa vajld kardom, za saku bodova... :D

Koliko sam razumeo,Rafa samo ako ga osvoji postaje prvi,mislim da u svakom durom slucaju Rodzer ima jos uvek neku bedu od bodova kao siguricu....Jer mislim da ako izgubi sad od Noleta,ne moze da bude prvi,nece imati dovoljan broj bodova.

A sto se tice Federerovih seoskih turnira,veruj mi da ni mene ne bi cudlio tako nesto,naravno,ako Nole dobije Rafu.Ako ne,Rafa svejedno postaje prvi tako da...Federer do kraja tuzne sezone igra jos Olimpijadu,US Open,2 Mastersa,2 Invitationa i Masters Kup.Videcemo...

Rafa je imao sansu da sad odma postane broj 1 ako osvoji masters u sinsinatiju ali ga je Novak sprecio pobedom u polufinalu
Roze Federer treba da zahvali Novaku Djokovicu sto je jos uvek broj jedan na ATP listi

Rafa je imao sansu da sad odma postane broj 1 ako osvoji masters u sinsinatiju ali ga je Novak sprecio pobedom u polufinalu
Roze Federer treba da zahvali Novaku Djokovicu sto je jos uvek broj jedan na ATP listi
treba fedja da se zahvali novaku za mnogo vise od onoga sto mu je ovoga puta dao... toliko sam puta vec naglasavao- da nije bilo noleta da sa rafom deli polufinala- mislim da bi ga rafa odavno stigao. :)
i ako zeli natrag... izvol'te na klanje sa novakom- pa tek onda na rafu!! dosta je bilo davidenka i njegovog ostajanja u projekcijama....

Poslednja izmena:
treba fedja da se zahvali novaku za mnogo vise od onoga sto mu je ovoga puta dao... toliko sam puta vec naglasavao- da nije bilo noleta da sa rafom deli polufinala- mislim da bi ga rafa odavno stigao. :)
i ako zeli natrag... izvol'te na klanje sa novakom- pa tek onda na rafu!! dosta je bilo davidenka i njegovog ostajanja u projekcijama....

Mada, vala ne pamtim ni kad je preko Davidenka stigao do nekog finala?... :cool:

Jos jednom,ATP lista :

1.Federer..........6.605......0
2.Nadal.............6.305.....-300
3.Djokovic.........5.055.....-1.025

Posle ovog turnira,Rafa bi trebao da uzme NO 1 poziciju,ali posto se sve racuna posle OI,Federer moze da nastavi svoj niz kao prvi teniser sveta! E sad,sanse su ajko male,ali vredi se nadari ;) Federer bi trebao da osvoji OI ili bar finale da igra,a onda,zavisno od tog rezultata,Rafa bi trebao da ispadne u ranim kolima da bi Federer ostao prvi...Eto,to je neka racunica :D

Eeeeeeee,ali vidis,ja volim kad Italija pobedi :D :D :D Sta cu,kao mali sam bio vise puta tamo pa mi se svidela i zemlja i taj plavi dres,i eto,volim tu zemlju...A da igraju smaracki,igraju...Po tom pitanju i Englezi i Spanci su kraljevi za njih ;)

No,za Federera-sta god da pricamo,ta racunica koju sam postavio,stvarno postoji. Naravno da je u domenu maste,ali vredi se nadati,zivot je cudo,mozda Nadal sutra resi da ostavi tenis jer se smorio :D :D :D

Treba verovati u cuda... Ali realno,Federer trenutno tu poziciju ne zasluzuje.Ali evo vec je avgust,a on je i pored poslednjih katastrofa opet prvi! To je dobar znak da je pretodne ipak bio ubedljivo najbolji,zar ne?

I ako pogledate malo dalje-Federer ako popravi svoju igru-mada sve manje verujem u to,moze ostati prvi do kraja sezone!Sem max broja bodova koje brani na US Openu,on vise nema veliki broj bodova da brani,tako da.. ;)

Back