Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa u pravu si..OI bi i trebalo da se boduje kao GS,ali ono sa Dejvis Kupom mi je totalna glupost.To je verovatno fora da bi igraci kao sto je recimo Federer igrali za Svajcarsku i tome slicno.Jer oni sem licne satisfakcije i nesto para koje dobiju za te meceve i ne prodju Bog zna kako u tome.
Ali to jeopet prinuda.Sta sad,ne svidja nam se sto je dubl postao sport za cesto,nekompletne tenisere ili matore koji hoce da se bave profi tenisom,pa cemo onda da sve bodove iz dubla i singla da sabiramo?I tako cemo opet naterati extra igrace da se bave dublom...

Vidim da se ovdje naveliko raspravljalo dok nisam bila na forumu :).
NS GARI, pa naravno da sam navijala u finalu Wimbledona za Ivaniševića, uvijek sam za svoje kad igraju s bilo kim osim sa Nadalom. Samo sam htjela reći da ću ipak uvijek dati prednost igraču koji mi je omiljen zbog svojih kvaliteta i osobina, od onoga koji je samo iz moje zemlje.

Po meni je Federer već najveći svih vremena. To za njega govore njegovi rezultati i savršena igra. Ali iskreno se nadam da će ga Rafa skinuti sa prve pozicije još ove godine:D, a i Novak će mu dobro zapapriti :D.

a-n nadam se da se ne ljutiš što sam citirala tvoje post nisam mislila ništa loše time, nego da objasnim čoveku, koji je izraziti nacionalista.

Za Rafu ne znam Novak će početi da mu napada 2-gu poziciju biće za njega dobro ako uspe da je sačuva. Naravno ako Nole ne bude patio od raznih povreda i oscilacija u igri.
A do tada Rodžer da uzme još 2 gs i zlatnu medalju i još koji masters i dosta mu za ovu godinu.

dakle da jos jednom pojasnim nisam uopste nacionalista i ne mrzim nikoga iako me ovde optuzuju da jesam,samo zato sto navijam za Novaka,rekao sam da sam cak i navijao za Ivanisevica kad je bio u vrhu tenisa sto jedan nacionalista nikad ne bi mogao.ne zelim vise da se svadjam i ulazim u rasprave koje su totalno nepotrebne,samo pozivam one koji su pisali da Djokovic nije bio niko i nista kad je bio mladji,da malo pogledaju njegove rezultate kad je bio mladji,ima bas na krstarici clanak sad kad je osvojio australijan open,i tu su navedeni njegovi rezultati iz mladjih dana,znaci Novak je bio trostruki sampion Evrope kad je imao 14godina a neki tvrde da je tada bio niko i nista:rolleyes:

ponavljam da ne zelim dalju raspravu samo malo pogledajte cinjenice.

a-n ok ali iskreno sad kad bi igrali Ancic i Nadal u finalu nekog grend slema cisto sumnjam da bi navijala za Nadala,ali ok ajde da ti verujem ako tako kazes:)a sto se tice Federera on jos nije najveci,jos uvek je Sampras ali verovatno ce ga prestici Federer.
mene malo Federer nervira i ja navijam uvek za Nadala protiv Federera,a da ne govorim kad Djokovic igra sa njim:)ja se nadam da ce Djokovic i Nadal uskoro zbaciti Federera:p

Ja nisam pisala da je Novak bio niko i ništa kada je bio mladji to si ti napisao, nije valjda da se toga ne sećaš.
Ti si rekao :arrow:pa naravno da niko nije čuo za Novaka kada je imao 14 god. Kako da niko nije čuo za njega a osvajao je turnire i imao niz uspeha u svojoj juniorskoj karijeri. Ja sam samo za Federera pisala za Novaka nisam upućena.

Nije tacno da sam uvek protiv nasih. Protiv Tipsarevica UVEK,to nije problem,ali protiv Novaka SAMO kad igra protiv Federera! I ne razumam sta to znaci da sam uvek protiv nasih.Samo moram da prozivam ovde malo ove nase HOT SHOTS koji od Noleta prave legendu vec sada.Meni je naravno drago kad Nole dobije mec,ali opet,samo i iskljucivo kad ne igra protiv Federera.

ne prebacuj temu na tenis, ovde bolje stoji. Nego da malo prosirimo shvatanje najboljeg ne samo na tenis, nego i na ostale sportove, tj kolko jos Rogeru Kajmanu Federeru fali da bude najdominantniji (nisam rekao najbolji) u svim sportovima? Ako naravno neko jos uvek veruje da ce i ovu godinu zavrsiti na prvom mestu? D

Ih,pa naravno da ce zavrsiti na prvom mestu,pa gde bi inace zavrsio ;)

Da bi bio najbolji,ne treba mu vise nista - to vec jeste :D :D :D

A da i zvanicno za njega kazu da je NAJ,cak i ovde na krstarici,treba mu jos 2 GS,nista vise.Ja racunam na to vec ove godine.
Automatski,produzice rekordan niz nedelja na vrhu,bice tu negde oko 240 nedelje ukupno(vrlo blizu Samprasa),osvojice jos jedan Tenis Masters Kup i time ce se izjednaciti sa Samprasom i Lendlom,verovatno ce uzeti jos 3 Mastersa i izjednaciti se sa Agasijem...

I sta vise treba da uradi?

Biće on prvi sigurno ove godine a sigurno i iduće. Uneo je promenu u svoj raspored igraće u oktobru u Švedskoj na Stokholm openu umesto u Tokiju time će da se poštedi vremenskih razlika i bolje će se pripremiti za druge evropske turnire. On će da sačeka po svoj prilici da vidi da li će Rafa i Nole da ga ugroze po br. poena posle većih turnira a onda na kraju može da doda još nekoliko manjih da ih osvoji i osigura poene.
Novak je već sada počeo da gubi poene a predstoje mu dva uzastopna Estoril i soni erikson pa da vidimo da li nole može samo da osvaja a ne i da zadrži osvojeno.:cool:

I ove godine Federer je jedan od nominovanih za nagradu naj sportista godine.
On je 04 bio nominovan a 05,06 i 07 je bio pobednik nadam se da će i ove godine.
Pored njega nominovani su i Kimi Raikonen,Tajson Gej, Tajger Vuds ,Kaka, Majkl Felps.

Back