Roditelji, sta je sa Vama i Vasom decom?

E ja sam se ljutila. Pa kao dete sam najmanje bila kriva za to što su
me doveli negde gde ću svima da smetam. Posao roditelja je da deci
obezbede uslove za život, a život deteta je igra. Ako to ne mogu, a
to je danas priličan luksuz, onda se ne treba na decu ljutiti.
Jos nesto da ti kazem.Kod nas se znalo,kada dodje neko u goste,bio poznat ili ne,nase je bilo da se pozdravimo i posle kraceg vremena izgubimo u drugu sobu.Nismo imali sta da trazimo dok stariji nesto pricaju.Nije bilo nikakvog zastrasivanja,vec smo od malena tako uceni i posle pridrzavali tih pravila.

Jos nesto da ti kazem.Kod nas se znalo,kada dodje neko u goste,bio poznat ili ne,nase je bilo da se pozdravimo i posle kraceg vremena izgubimo u drugu sobu.Nismo imali sta da trazimo dok stariji nesto pricaju.Nije bilo nikakvog zastrasivanja,vec smo od malena tako uceni i posle pridrzavali tih pravila.
Bilo pa prošlo. Kao što vidiš ovde na forumu, odrasli uglavnom pričaju
gluposti. Ne isplati se decu zbog toga zapostavljati..

Nemam ništa protiv dece kao dece. Ovo se pitam više zbog roditelja koji ne znaju i ili neće da vaspitavaju svoju decu.
Deca po prodavnici vrište, viču, jure se, voze bicikl i trotinet. U parku isto tako samo viču, trče okolo. Sedim na klupi i samo neke počne da se dernja i krešti meni ispred nosa ili pozadi na uvo. Pogotovo kad pricam na mobilni. Onda se cuju i njihovi roditelji koji isto vicu na njih po parkiću. U prodavnici ili na nekom drugom javnom mestu ne reaguju na njihovo ponašanje.
Donekle si u pravu a odnekle preteruješ.
Tačka od koje počinješ da preteruješ je vikanje u parku.

Deca ti priđu pored i počnu da urlaju pa ako odeš ili ih ignorišeš oni se pomere do sledeće klupe i rade to isto. Obratite pažnju meni to i nije baš normalno ponašanje dece i ukazuje na neke propuste roditelja.

Nije isto da li se deru u parku ili dok pričaš mobilnim ili se deru ciljano na uvo.
Park je praktično jedino mesto u gradu gde je legitimno da se dernjaju.

Back