Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori iz 2023. godine

Ukupno je bilo 633.158 na popisu.

Po meni Srpski ce biti izmedju 49,35% - 50,35% objasnit cu zasto mislim to. Vidim i vi ste pisali to ako gledamo i izbore 2023 Pro Srpske partije i blago Pro Srpske partije zajedno imaju oko 55% = PES 25,53%, ZBCG 14,74%, Demokrate i URA su zajedno imali 12,48% a Demokrate samostalno otprilike mislim da su imali od toga oko 7.50% znaci racunacemo tih 7.50%, SNP 3,13%, Pravda za sve 2,77%, Pokret za Promjene 0,66%, Narodna Koalicija 1,20% = 55,51% smanjit cemo jos za oko 3% jer toliko je otprilike Crnogoraca i Bosnjaka koji ne govore Srpskim jezikom i koji glasaju uglavnom za Demokrate i PES i onda uzmete cinjenicu da ce biti veliki broj Rusa,Ukrajinaca i Turaka sto ce povecati ukupan broj i smanjiti procentualno sve jezike barem malo mozda za oko 2% recimo kad to sve znamo onda je Srpski na oko 49,50% - 50,50% tu blizu moje procjene koja je oko 49,35 - 50,35%. Mozda grijesim ali ovo je moja procjena pa cemo vidjeti.

Srbi 33,95%-34,95% = 214.957 - 221.289. Kako ovo zakljucujem pa na popisu prije 2011 znaci negdje 2005 bilo je 198 hiljada Srba dok na popisu 2011 je 178 hiljada tako da sam uvjeren da ce isti gradjani opet se izjasniti kao 2005 da su Srbi. I jos ce 15-21.000 vise Srba biti tj oko 215.000-221.000.

Bosnjaci su bili na oko 54.500. Kad pogledamo zadnji popis 2011 i uporedimo sa popis prije toga vidimo rast od oko 5.000. Ovaj put se moze ocekivati i rast od 7.000 Bosnjaka na oko 61.500. Sto ce znaciti da ce Bosnjaci biti (ako sam dobro irazcunao ovo) na oko recimo 9,55% - 9,85%.

Pa ko im je kriv što nije više
Мишљења сам да идентитет не може тако лако да ишчили.
Ако западни утицај овде падне, ствари ће се вратити на реално стање.
Ако остану јаки као што су последњих 80-90 година, сасвим је реалан настанак нове нације од Срба у ЦГ.

Мишљења сам да идентитет не може тако лако да ишчили.
Ако западни утицај овде падне, ствари ће се вратити на реално стање.
Ако остану јаки као што су последњих 80-90 година, сасвим је реалан настанак нове нације од Срба у ЦГ.

Napisao sam ko im je kriv što se više ljudi nije ulogovalo i na internetu proverilo, aki nisi razumela.

Napisao sam ko im je kriv što se više ljudi nije ulogovalo i na internetu proverilo, aki nisi razumela.
Разумела сам али сам и ја теби написала шта мислим о томе, а ти ниси разумео.
Хајде да будем јаснија, за мене је тај податак ирелевантан.

Има л’ који научни рад који би освијетлио не баш занемарив број људи којима је матерњи језик један, а нација друга? Та врста располућене шизофреније би трабало да буде занимљива психијатрима.

Nije to baš toliko neubičajeno. Austrijanci ne govore austrijski nego nemački.

Nije to baš toliko neubičajeno. Austrijanci ne govore austrijski nego nemački.
То би била паралела кад би постојао аустријски који би неким Аустријанцима био матерњи, док би неким другима то био њемачки.
Да не помињем два рођена брата (можда чак и једнојајчана близанца), дакле од истог оца и исте мајке, која имају различите матерње језике и припадају различитим народима. Зато сам поменуо располућеност и шизофренију.

То би била паралела кад би постојао аустријски који би неким Аустријанцима био матерњи, док би неким другима то био њемачки.
Да не помињем два рођена брата (можда чак и једнојајчана близанца), дакле од истог оца и исте мајке, која имају различите матерње језике и припадају различитим народима. Зато сам поменуо располућеност и шизофренију.

Pa ni crnogoski suštinski ne postoji. Jedino što Austrijanci nisu toliko ludi da izmišljaju "austrijski" jezik.

Crnogorci imaju dvojaku prirodu. Čas su talas čas čestica. Kad zatreba izjasni se ko Srbin, kad zatreba može i Crnogorac.
Pa prosecan crnogorac je bar 3 puta menjao etničku pripadnost.
To ti je identitet. Moze da bude dvojak. Srbin,Crnogorac. Srbin iz Hercegovine,Vojvodine,Sumadije. Kao Nemac protestant iz Pruske,Nemac katolik iz Bavarske,kod njih je i veroispovest razlicita.

Back