Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori iz 2023. godine

Kakva insajderska bomba
1101567661_392_0_1547_1155_1920x0_80_0_0_4e719b122414c4618e211b5708d0cef9.jpg

Još su sati ostali do objavljivanja.
Ako rezultat bude kombinacija 2 popisa, tj. broj Srba u rangu popisa iz 2003. godine i broj onih koji govore srpskim jezikom u rangu popisa iz 2011, onda idemo ka postepenom prestanku talasanja, tj. konačnom i definitivnom odvajanju dva naroda.

Ako rezultat bude kombinacija 2 popisa, tj. broj Srba u rangu popisa iz 2003. godine i broj onih koji govore srpskim jezikom u rangu popisa iz 2011, onda idemo ka postepenom prestanku talasanja, tj. konačnom i definitivnom odvajanju dva naroda.

Odvajanja dva naroda od trećeg, koji po svemu sudeći nastavlja da postoji. :D

Ja sam predvideo trend koji pominješ, ali nisam predvideo ovoliko opstajanje treće, 'umerene', kategorije. Očekivao sam da su oni odumiruća vrsta.

Ja sam predvideo trend koji pominješ, ali nisam predvideo ovoliko opstajanje treće, 'umerene', kategorije. Očekivao sam da su oni odumiruća vrsta.
Crnogorci koji govore srpskim jezikom, na njih misliš?
To je samo postepeni prelazak u ful Cettigne, tako da će biti dobro ako se tu uopšte uzme par procenata, prilikom raspodjele.

1/3 Crnograca je takva .
Niako da prelome ili na jednu ili na drugu stranu
Predugo se to vuče

Ne, nije. Crnogorci koji govore srpski su prosrpski orjentisani i ne mogu se meriti sa cetinjskim ustašama.
Danas ne, ali ti ljudi su konstatovali da nisu isti narod kao i neko iz Valjeva ili Trebinja, i u jednom trenutku će se i njihovi potomci dosjetiti da nije logično da govore srpskim jezikom.

Danas ne, ali ti ljudi su konstatovali da nisu isti narod kao i neko iz Valjeva ili Trebinja, i u jednom trenutku će se i njihovi potomci dosjetiti da nije logično da govore srpskim jezikom.

Ne funkcioniše to tako u CG. To je duboko podeljeno društvo. Dva rođena brata, jedan Srbin drugi Crnogorac. Eto braće Vlahović ako si čuo za njih. Jedan je bio kod ustaše Slavka Perovića a drugi u Narodnoj stranci (tada je Kilibarda Novak bio Srbenda).

Ne funkcioniše to tako u CG. To je duboko podeljeno društvo. Dva rođena brata, jedan Srbin drugi Crnogorac. Eto braće Vlahović ako si čuo za njih. Jedan je bio kod ustaše Slavka Perovića a drugi u Narodnoj stranci (tada je Kilibarda Novak bio Srbenda).
Veći dio moje rodbine je bio u NS, ali je isto tako veći dio, nakon koalicije sa DPS, otišao za Bojovićem u SNS.

Oni koji su ostali u NS su vremenom postali članovi DPS-a, i trenutno su im najodaniji.
Dakle i na današnji dan, kada DPS više nije ono što je bio.

Računaj da nema povratka.

Lako je to, sj i zj su ta dva nova slova... problem je što je to retardirano, ništa drugo.
To je po pravopisu, ali fonetski sj i nije isto što i glas ś, kod ź se već i oseća. Bar Poljaci zadovoljno trljaju ruke, po poljskim forumima se to uzima kao krunski dokaz da zu južnoslovenski jezici nastali od poljskog, posto se ć već ima.

Back