Rezerva

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izgleda mi ta pojava ko epidemija danas.Znam ih bar 10 kojima se bivse udale za manje od 6 meseca posle raskida.Obicno za likove koji su smrdeli tu nesto oko nje i bili sumnjivi (tip koji se sami prijavljuju i postavčjaju u ulogu rezerve) ili za likove koji su nazvani "to mi je samo drug, prijatelj" (ustvari rezerva).

Muskarci nemaju toliko rezerve jer su ti koji osvajaju i za to treba vremena i nekad posvecenost i trud dok devojke su tu u dosta laksoj poziciji i mogu da si priuste vrlo lako rezervu pa i nesvesno ali vise to rade svesno.Sad nisu sve takve ali dobar veci deo jeste.
Isto,dolazila jedna riba kod nas godinama i bila u vezi s nekim lovanom,ko zna koja mu po redu i pljuje nekog skolskog lika koji joj kaze cekacu te kolko treba i na kraju je docekao kad je lovan sutnuo,dobili sina,ispod kreveta drzala kofer spreman da ga ostavi i nastavila da ga pljuje kako nije pravi muskarac,pasivan u krevetu a agresivan ovako i sl

Interesantna je ta pojava da ljudi imaju rezerve. To razumem kao rezervne igrače.
(neko je spomenuo na Muškarcima, pa me podsetilo)

Pa imam pitanje za sve oni koji imaju ili su imali rezerve: ako vam nešto znače te osobe zašto su rezerve? Što nisu prvi igrač u timu?

A ako vam ne znače ništa posebno, šta imate od toga kada smuvate rezervu?

Da li se možete u potpunosti posvetiti svom partneru ako svesno gajite rezervu?

Kakav je to osećaj kada započneš vezu sa nekom/nekim ko je bio rezerva, ima li ushićenja i koliko ono traje, kakav je sex, da li se kajete što vam je uopšte bila rezerva jer otkrivate da je sjajno sa tom osobom, da li postoje trenuci da se pitate šta će mi sve ovo ?

Nisam imala ta iskustva, pa pitam.

Nemam rezerve ali mislim da sam bio rezerva par puta.

kada sam tek došla na studije poklopilo se da sam u vrlo kratkom periodu upoznala dva tipa koji su mi bili zanimljivi.
Viđala sam se i sa jednim i sa drugim. Bilo je ono kao upoznavanje, diskretno muvanje.
I jedan i drugi su mi bili zanimljivi pa su jedno tri meseca bili aktuelni.
Onda mi je jedan od njih postao zanimljiviji pa sam se fokusirala na njega.
Sećam se kako sam ovom drugom rekla da sam se smuvala sa nekim likom i da sada neću imati vremena da se družim sa njim.
Hahah. Bila sam sva važna.

Inače nikada nisam imala ono pravu rezervu. Tipa ako se ne smuvam sa prvim tu je drugi.

Kakve crne rezerve.. pa bljak, bljak, bljak..
Ali očekivano skroz da sebično-samoživi mj svet ne ume otvoreno da kaže šta želi.. lakše im plivati u mutljagi loše komunikacije (nekomunikacije) i nedefinisanih želja i stavova..
Generalizacije od strane MrN i fanstebre.. to bolje i ne komenarisati.. već uspaničeno bajem sebi: "zaboravi, zaboravi, zaboravi.."

Nije nego je tebi lakse da isfurstirano zivciras sa taka sam kaka sam tipicnu bez imalo da se potrudis jer mi se moze zenicu koja se oseti ugrozenom i pljuje muskarce okolo cim oseti bilo kakvu racionalnost i koji su upravo otvoreni i direktni.

Isto,dolazila jedna riba kod nas godinama i bila u vezi s nekim lovanom,ko zna koja mu po redu i pljuje nekog skolskog lika koji joj kaze cekacu te kolko treba i na kraju je docekao kad je lovan sutnuo,dobili sina,ispod kreveta drzala kofer spreman da ga ostavi i nastavila da ga pljuje kako nije pravi muskarac,pasivan u krevetu a agresivan ovako i sl
Pa eto ta priča

Znači, riba je došla kod rezerve koju ne poštuje i ne ceni. Još je dobila sa njim dete i nastavila da ga ne ceni. Nije srećna nikako. to mi nekako i deluje za sve te rezerve da će biti tako.
Jer da je kvalitetan za nju ne bi bila kod tog prvog.
A zašto? Pa ne može sama. to je neka moja i premisa da to rade uglavnom osobe koje ne umeju da budu same.

Razocarana u dve duge veze vec oko 35 godina imala

Pa da, to tako ide.
Kažem, ako neki muškarac ima preferenciju da želi biti rezerva i da na kraju bude sa tom osobom, treba da sačeka da žena dođe do tih nekih 35 godina kada je uhvati frka da će ostati bez dece.

Samo.... uvek je pitanje da li je sa tobom jer te ceni i želi ili daj šta daš, da se obavi i to što treba.

Ситуација - са момком си али видиш да се то ближи крају......јел чекаш да дође крај па да тражиш неког или ти се десило да већ тада, пре краја, имаш опцију ? И како то да баш никад није ?

Naravno, prvo dolazi kraj. Zato što svaki put kada sam bila u vezi bila sam baš zaljubljena... ne ulazim u veze koje mi ne znače, jer umem biti sama i godinama ako treba. I onda ne želim da ono što je zaista bilo lepo, ono kada sam se radovala nama i našoj intimi postane suprotnost tome, da to zgazim, da jedva čekam da vidim nekog drugog..

A i vidi ovo.
Zhene (plural) ionako ne vole nesamostalnog lika. Vidis kako kenyayu non stop o muskarcima kojima treba mama, da im kuva neko, da bla bla. A zajednicki zivot i ulaganje iziskuje podelu poslova. Osim ako misli da on i zavrsava stvari i kuva i cisti i pere, a ona da objavljuje postove: Zenske tajne uspeha.
Ima i takvih- nadji. Samo nemoj posle meni da se zalis kako ti fali neka esencija, nesto ono. Bend over.

Back