Rezerva

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

black cat
VIP
Poruka
36.702
Interesantna je ta pojava da ljudi imaju rezerve. To razumem kao rezervne igrače.
(neko je spomenuo na Muškarcima, pa me podsetilo)

Pa imam pitanje za sve oni koji imaju ili su imali rezerve: ako vam nešto znače te osobe zašto su rezerve? Što nisu prvi igrač u timu?

A ako vam ne znače ništa posebno, šta imate od toga kada smuvate rezervu?

Da li se možete u potpunosti posvetiti svom partneru ako svesno gajite rezervu?

Kakav je to osećaj kada započneš vezu sa nekom/nekim ko je bio rezerva, ima li ushićenja i koliko ono traje, kakav je sex, da li se kajete što vam je uopšte bila rezerva jer otkrivate da je sjajno sa tom osobom, da li postoje trenuci da se pitate šta će mi sve ovo ?

Nisam imala ta iskustva, pa pitam.

Nemam rezerve ,ako mi se svidja ne bih je prepustio nikom

Ali poenta je i da ako si sa njom i ona ti se sviđa, treba da imaš rezervu.. da je održavaš.
Ja to shvatam kao ljudi koji se plaše da će ostati bez hrane, pa onda napune magacin sa brašnom, uljem, potrepštinama, zlu ne trebalo.

Ne stoji li neki strah iza toga? kao taj od nestašice.

Sad mi pade novo pitanje: da li su osobe koje vole da imaju rezerve zapravo oni koji ne mogu da budu sami? Uvek mora neko tu da se vrti, čak i ako je površno, to im ne smeta (što je površno).

Mada, ne bih da ocrnim tu poziciju, onda niko neće želeti da piše ;)
Možda to ima i svoju dobru stranu, pa želim da čujem.

Ne razumes pricam o rezervi,ako mi se svidja na prvi pogled ,ne moze mi se svidjati na drugi isto u medjuvremenu posle 5 kita

Aha, hoćeš da kažeš da je ne bi pustio da bude rezerva, već ako ti se sviđa ti bi raskinuo vezu koju imaš i odmah bio sa njom?
Ne želiš da se u međuvremenu iebe ni sa kim drugim ?

Eto ti ideja za drugu temu ,da li bi u pauzama veze ili obnovi iste presli preko drugih partnera

meni to lično nije zanimljivo... ljudi se razlikuju
Meni uvek treba dosta vremena između veza da se oporavim, samo bude gore ako počnem brzo sa nekim drugim.

Ljudi vole da uvek imaju nekoga... ne mogu to da zamerim. Mada... Nisam baš imala iskustva ni sa pauzama veze.

Mda, sećam se da kada sam se razvodila pa su mene pitali da li je u pitanju neko drugi, on je rekao ma ne, nije ni ona ni ja, nismo mi u tom fazonu.. znači nikog drugog nije bilo ni na horizontu, takve smo osobe. I on je to iz keca odmah rekao, sasvim tačno.

to je ono kada si 100% siguran u nekoga, a siguran si jer se to vidi s kim imaš posla.

Rezerva je kada se upoznajes sa ljudima. Socijalizujes u seksualnom smislu. I u toj fazi nisi zaljubljen, vec moze neko da ti bude hot, zanimljiva, lepo razgovarate i td, ali sve to visi o koncu. Tako da postavljas nekakve prioritete koji i nisu cak ni po redosledu: dobra pichka, manje dobra pichka, vec sa ovom sam se dogovorio za kafu u sredu a sa ovom u cetvrtak, ova je uletela malo kasnije, pa cu nekako da uguram u iducu sedmicu.
E sada kada ko i pod kojim uslovima ulazi u veze ili u opste ulazi u veze je drugo pitanje.

Ne možete zamisliti šta, da posotji neko ko je posvećen drugim stvarima a ne samo suprotnom polu? toliko ima posla, planova, ostavruješ nešto u životu, ni na kraj pameti nije da se baviš kad si u vezi nalaženjem rezervi... U principu, svako koga sam upoznala i ko mi se svideo probala sam nešto. Ide ide, ne ide ne ide. ako ne ide, to ne može biti rezerva, logično.

a kada sam sa nekim onda se palim na tu osobu i ne mogu da se palim i na drugu osobu. Kada to prođe i raskinemo, slobodna sam da gledam nešto drugo. U celom tom procesu nema tih rezervi. Tako da te priče "sve žene" ili "svi muškarci" je baš prosta generalizacija.

Rezerva je kada se upoznajes sa ljudima. Socijalizujes u seksualnom smislu. I u toj fazi nisi zaljubljen, vec moze neko da ti bude hot, zanimljiva, lepo razgovarate i td, ali sve to visi o koncu. Tako da postavljas nekakve prioritete koji i nisu cak ni po redosledu: dobra pichka, manje dobra pichka, vec sa ovom sam se dogovorio za kafu u sredu a sa ovom u cetvrtak, ova je uletela malo kasnije, pa cu nekako da uguram u iducu sedmicu.
E sada kada ko i pod kojim uslovima ulazi u veze ili u opste ulazi u veze je drugo pitanje.
XXaxaxa imam tako par pogubljenih ortaka samo pricaju o 300 riba s kojima misle da mogu nesto da imaju i nikad nista ne karaju

Ne možete zamisliti šta, da posotji neko ko je posvećen drugim stvarima a ne samo suprotnom polu? toliko ima posla, planova, ostavruješ nešto u životu, ni na kraj pameti nije da se baviš kad si u vezi nalaženjem rezervi... U principu, svako koga sam upoznala i ko mi se svideo probala sam nešto. Ide ide, ne ide ne ide. ako ne ide, to ne može biti rezerva, logično.

a kada sam sa nekim onda se palim na tu osobu i ne mogu da se palim i na drugu osobu. Kada to prođe i raskinemo, slobodna sam da gledam nešto drugo. U celom tom procesu nema tih rezervi. Tako da te priče "sve žene" ili "svi muškarci" je baš prosta generalizacija.
Niko to ne kaze, svi mi imamo svoj vanpolni zivot. Ne razumem poentu. Ako se neko druzi sa zenama, upoznaje, flertuje, to ne znaci da je posvetio svoj zivot tome i dangubi. Uziva u slobodnom vremenu.

Ali poenta je i da ako si sa njom i ona ti se sviđa, treba da imaš rezervu.. da je održavaš.
Ja to shvatam kao ljudi koji se plaše da će ostati bez hrane, pa onda napune magacin sa brašnom, uljem, potrepštinama, zlu ne trebalo.

Ne stoji li neki strah iza toga? kao taj od nestašice.
To rezervu imas,kada nisi siguran u tu vezu,jer postoji mogucnost da i ona ima rezervnog.To je obostrano.

Back